ЗНАЙОМТЕСЯ: ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ ІМ. ВОЛОДИМИРА САМІЙЛЕНКА

2-03-2015, 17:15

ЗНАЙОМТЕСЯ: ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ ІМ. ВОЛОДИМИРА САМІЙЛЕНКА
У суботу, 28 лютого, у Боярському краєзнавчому музеї відбулось урочисте вручення літературно-мистецької премії імені Володимира Самійленка за 2014 рік. Цьогорічним лауреатом за поданням закладів культури та представників творчої інтелігенції міста став Володимир Вітюк. Почесну місію нагородження виконав міський голова Тарас Добрівський.
«Боярка завжди була багата талантами і творчими особистостями, які творили і творять духовну ауру міста. Я радію з того, що свого часу у Боярці за наполяганням ініціаторів було створено премію імені Володимира Самійленка і відтоді ми маємо можливість вшановувати людей, які роблять визначний внесок у культурно-мистецький розвиток міста», – наголосив Тарас Григорович, вітаючи Володимира Павловича Вітюка із заслуженою нагородою.

Штрихи до портрета.
Володимир Вітюк народився 1941 року у Мінську (Білорусь). Здобув 1971 року вищу освіту в Київському медичному інституті, за фахом – хірург. Трудову діяльність розпочав у селищі Цибулів на Черкащині. З 1967 до 1998 року працював завідувачем хірургічного відділення Березанської лікарні на Київщині. З 1998 року – у Боярці, хірург вищої категорії Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району.
За цей час хірург Вітюк зробив сотні операцій, часто найскладніших, які повернули людям життя. Водночас неоціненною видається участь лікаря у культурно-мистецькому житті міста, зокрема його діяльність у Боярському Мистецькому Братстві, а також як консультанта у роботі Боярського краєзнавчого музею. Він не тільки ініціює відзначення тієї чи іншої події, а й бере активну участь у її проведенні. Виступає як чудовий знавець творчості поетів, письменників, а також як талановитий декламатор творів. Володимир Вітюк пише власні вірші.
Пам’ятним для боярчан став ініційований Володимиром Павловичем літературно-мистецький захід у Будинку культури 16 січня 2015 року, присвячений 80-річчю Василя Симоненка. Виконання поезії незабутнього письменника народним артистом України Анатолієм Паламаренком, Володимиром Вітюком, а також боярськими школярами перетворилося на справжнє свято патріотизму та любові до України.
Де б не жив і працював хірург Володимир Вітюк, він скрізь виявляв свою переконливу громадянську позицію. У Березані створив і очолив місцеву організацію Народного Руху. У Боярці був обраний депутатом Боярської міської ради (1998-2002).
Тема вшанування пам’яті Володимира Самійленка, вивчення і популяризація його творчості залишається провідною в громадській діяльності Володимира Вітюка.
ЗНАЙОМТЕСЯ: ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ ІМ. ВОЛОДИМИРА САМІЙЛЕНКА
ЗНАЙОМТЕСЯ: ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ ІМ. ВОЛОДИМИРА САМІЙЛЕНКА

Навігація порталу

Зворотний зв"язок

Шановні відвідувачі нашого сайту!
Поставити запитання
міському голові
Тарасу Григоровичу Добрівському
чи висловити свою думку
Ви можете за електронною адресою
e-mail: mer_boyarka@ukr.net
або залишити інформацію
у будь-який час
за телефоном 42-246

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30