ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

25-11-2014, 11:39

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ НА ОСКАРЖЕННЯ РІШЕНЬ ОРГАНІВ ДФС НА КИЇВЩИНІ
Одним з основних принципів діяльності органів Державної фіскальної служби є забезпечення додержання та можливості реалізації прав людини, а також гарантування законності та правопорядку в системі оподаткування.
Так, статтею 17 Податкового кодексу України передбачено право платника податків бути присутнім під час проведення перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час таких перевірок, ознайомлюватися та отримувати акти перевірок, проведених контролюючими органами, перед підписанням актів про проведення перевірки, у разі наявності зауважень щодо змісту складених актів підписувати їх із застереженням та подавати контролюючому органу письмові заперечення.
При цьому одним з базових механізмів, що безпосередньо сприяють зміцненню законності в податковій сфері, є право платника податків на оскарження рішень та дій (бездіяльності) органів ДФС, передбачене статтями 17, 56 Податкового кодексу України.
Зокрема, за 10 місяців цього року ГУ ДФС у Київській області розглянуто 1103 скарги платників податків на 1428 податкових повідомлень-рішень. З них 146 податкових повідомлень-рішень на загальну суму 45,8 млн. грн., за результатами розгляду скарг, скасовано повністю, 76 податкових повідомлень-рішень на суму 27,1 млн. грн. скасовано частково.

ЗАТВЕРДЖЕНА НОВА ФОРМА ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПДВ ТА ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ
Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що з 1 грудня 2014 року наберуть чинності накази Міністерства фінансів України від 23.09.2014 р № 966 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (далі – наказ № 966) та від 22.09.2014 № 957 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної».
Наказом № 966 затверджено:
- форму податкової декларації з податку на додану вартість;
- уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;
- розрахунок податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;
- Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.
Що стосується податкової накладної, то в новій формі з'явилася графа 9, в якій відображатимуться операції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 7 %. Аналогічна графа 11 додана і в розрахунок коригування.
Крім того, відтепер при поставці товарів/послуг неплатнику ПДВ і в разі складання податкової накладної за щоденними підсумками операцій, в рядку «Особа (платник податку) - покупець» вказується «Неплатник», в рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000»;
При експортних постачаннях в цьому рядку вказується найменування (ПІБ) нерезидента, в рядку «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» вказується країна, в якій зареєстрований нерезидент-покупець, а в рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «300000000000».
Також нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України з
1 січня 2015 року всі податкові накладні будуть складатися виключно в електронному вигляді (Постанова Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 569).

ОПОДАТКУВАННЯ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ

ДФС України повідомлено, що при здійсненні оподаткування продуктів переробки, отриманих у результаті переробки українських товарів за межами митної території України, слід врахувати таке.
До продуктів переробки (крім зазначених у частині другій ст. 168 Митного кодексу України) застосовується часткове звільнення від оподаткування митними платежами; сплаті підлягає позитивна різниця мiж сумою митних платежів, нарахованою на продукти переробки, та сумою митних платежів, яка підлягала б сплаті у разi iмпорту вiдповiдних товарiв, якi були вивезенi за межi митної територiї України для переробки.
Водночас часткове звiльнення вiд оподаткування ПДВ застосовується до операцiй iз ввезення товарiв, що були помiщенi у митний режим переробки за межами митної територiї України (крiм зазначених у пп. 206.2.2 п. 206.2 ст. 206 Митного кодексу) і в межах визначеного строку повертаються на митну територiю України. Сплатi пiдлягає позитивна рiзниця мiж сумами податку, що розраховані виходячи з бази оподаткування продуктiв переробки та бази оподаткування товарiв, вивезених за межi митної територiї України для переробки, і визначені за правилами, встановленими п. 190.1 ст. 190 цього Кодексу.
Для цiлей розрахунку у встановленому порядку позитивних рiзниць мiж сумами митних платежiв застосовується офiцiйний курс валюти України до iноземної валюти, встановлений Нацбанком України, що дiє на 00:00 год дня подання митної декларацiї.

ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ДОГОВОРУ «ПРО ВИЗНАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДОКУМЕНТІВ» – ДО 5 РОБОЧИХ ДНІВ
Термін розгляду договору «Про визнання електронних документів» з боку органів ДФС – до 5 робочих днів. Нагадуємо, що квитанції мають розширення «.rpl» та відкриваються за допомогою ключа електронної печатки, а у разі її відсутності, підписом фізичної особи – підприємця (для фізичної особи – підприємця). Інші файли, що мають розширення «.xml» не потребують розшифрування. Електронні звіти можна відправляти лише після отримання квитанції про успішне підписання договору з боку органів ДФС.

ЩОДО ЗВІТНОСТІ ПРО ВИКОРИСТАННЯ РРО
Відповідно до абзацу 1 пункту 7 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР « Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон) «Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані подавати до органів доходів і зборів звітність, пов’язану із застосуванням реєстратора розрахункових операцій та розрахункових книжок, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку».
Тобто, суб’єкти господарювання, які у своїй діяльності використовують РРО та повинні подавати до органів ДФС по дротових та бездротових каналах зв’язку звітність про використання РРО, не подають звіт про використання РРО (КОРО) за формою 3ВР-1.

ВИПАДКИ, У ЯКИХ ПОТРІБНО ОБОВ’ЯЗКОВО РЕЄСТРУВАТИСЯ ПЛАТНИКОМ ПДВ
Особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ у разі:
- якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300 тис. грн., крім особи, яка є платником єдиного податку;
- проведення нею операції з постачання конфіскованого майна, знахідок, скарбів, майна, визнаного безхазяйним, майна, за яким не звернувся власник до кінця строку зберігання, та майна, що за правом успадкування чи на інших законних підставах переходить у власність держави, незалежно від того, чи досягає вона загальної суми операцій із постачання товарів/послуг 300 тис. грн., а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством.
У разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій 300 тис. грн.

ПРАЦЮЮЧИЙ НА ПІДПРИЄМСТВІ ПЕНСІОНЕР НЕ ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ВІД СПЛАТИ ЄВ
Сплата єдиного внеску на обов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) регулюється Законом України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі - Закон № 2464).
Згідно п. 2 частини 1 ст. 4 Закону № 2464 працівники, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, в інших юридичних особах, утворених відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання є платниками ЄВ.
Платники ЄВ зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати і сплачувати ЄВ (п.1 частина 2 ст. 6 Закону № 2464).

ПОРЯДОК ПОДАННЯ УТОЧНЮЮЧОГО ПОДАТКОВОГО РОЗРАХУНКУ ЗА Ф. 1-ДФ
Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 49.
Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента.
Для вилучення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати ”1” - на виключення рядка.
Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його граф і у графі 9 указати ”0” - на введення рядка.
Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно вилучити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких вилучає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 указується «1» - рядок на вилучення, а в другому – «0» - рядок на введення.

ІНФОРМАЦІЮ СТОСОВНО БІЗНЕС-ПАРТНЕРІВ МОЖНА ОТРИМАТИ НА ОФІЦІЙНОМУ ВЕБ-ПОРТАЛІ ДФС УКРАЇНИ
На офіційному веб-порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua) функціонує банер «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який знаходиться на головній сторінці веб-порталу.
Зокрема, для перевірки надійності ділового партнера достатньо знати його код ЄДРПОУ або його назву.

ПРО ПОСТАВКИ ТОВАРІВ З ТЕРИТОРІЇ (НА ТЕРИТОРІЮ) ВЕЗ «КРИМ»
Поставка товарів з території ВЕЗ «Крим» на іншу територію України з метою їх вільного обігу здійснюється у митному режимі імпорту із застосуванням норм законодавства України про державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фіто-санітарний, екологічний, радіологічний контроль, інших заходів тарифного і нетарифного регулювання.
Поставка товарів, що мають митний статус українських товарів, з іншої території України на територію ВЕЗ «Крим» прирівнюється до митного режиму експорту, в тому числі для цілей тарифного та нетарифного регулювання.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30