ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

2-12-2014, 12:20

ЗА РАХУНОК РЕАЛІЗАЦІЇ МАЙНА ДО БЮДЖЕТУ НАДІЙШЛО 215 ТИС. ГРН.
В одного з підприємств, яке зареєстровано в ДПІ у Києво-Святошинському районі, виникла податкова заборгованість внаслідок непогашення податкових зобов’язань зі збору за спеціальне використання лісових ресурсів.
Відділом погашення заборгованостей були здійснені всі необхідні заходи для стягнення боргу з підприємства-боржника. В тому числі: здійснено опис майна в податкову заставу, проведено вилучення готівкових коштів підприємства, в рахунок погашення боргу та направлено позов до суду щодо стягнення податкового боргу.
Оскільки зазначені заходи не призвели до погашення боргу в повному обсязі, ДПІ у Києво-Святошинському районі було прийнято рішення про реалізацію описаного майна. Позов ДПІ до суду щодо реалізації заставного майна було задоволено на користь інспекції. В результаті вжитих заходів за рахунок реалізації майна до бюджету надійшло 215 тис. гривень.

ПРАЦІВНИКАМИ ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОПЕРЕДЖЕНО ВТРАТИ БЮДЖЕТУ В СУМІ ПОНАД 11 МЛН. ГРН.
Працівниками управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій ДПІ у Києво-Святошинському районі було проведено докуме
нтальну перевірку одного з підприємств з питань достовірності нарахування бюджетного відшкодування податку на додану вартість на рахунок платника.
Проведеною перевіркою встановлено завищення сум бюджетного відшкодування та завищення сум задекларованих показників податку на додану вартість. За результатами перевірки складено акт та винесено податкові повідомлення-рішення на загальну суму майже 11,5 млн. грн.
Зазначене підприємство, не погодившись із результатами перевірки, звернулося до суду з позовом до ДПІ у Києво-Святошинському районі щодо скасування результатів перевірки.
У судових засіданнях працівниками юридичного відділу ДПІ у Києво-Святошинському районі було доведено правомірність результатів перевірки.
Так, беручи до уваги обґрунтованість висновків актів перевірок та діючого законодавства, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення адміністративного позову суб’єкта господарської діяльності.
Таким чином, завдяки роботі працівників ДПІ вдалося попередити втрати бюджету в сумі майже 11,5 млн. грн.

ЗВІТНІСТЬ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ - ВИМОГА ЧАСУ!
Інтернет-звітування – це можливість подання звітності цілодобово безпосередньо з робочого місця чи з будь-якої точки України, надійний захист звітів від несанкціонованого доступу, цілодобова технічна та інформаційна підтримка, сумісність з усіма бухгалтерськими програмними продуктами. А головне – це заощадження часу.
Наразі, з початку 2014 року до ДПІ у Києво-Святошинському районі прозвітували засобами телекомунікаційного зв’язку майже 9 тис. платників податків.
Для користування цією послугою необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.
Отримати ключі електронно-цифрового підпису можна в будь-якому Акредитованому Центрі сертифікації ключів.

«ПУЛЬС» ПРАЦЮЄ
Інтерактивний антикорупційний сервіс «Пульс» продовжує свою роботу. Основним завданням сервісу є подолання проблем, що виникають у податковій і митній службах, а головним принципом роботи є зворотній зв’язок та оперативне вирішення проблемних питань платників податків.
За номером телефону (044) 284-00-07 громадяни мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників податкової та митної служб, про можливі корупційні дії з їхнього боку, оперативно вирішити суперечливі питання, які виникають в процесі адміністрування податків, або ж під час митного оформлення.
Так, з початку 2014 року до ДПІ у Києво-Святошинському районі на сервіс «Пульс» надійшло 34 інформаційних запитів від громадян.
У своїх зверненнях підприємців цікавили питання щодо подання звітності до контролюючих органів, отримання свідоцтва платника єдиного податку та свідоцтва платника ПДВ, отримання довідки про доходи громадян, проведення перевірок суб’єктів господарської діяльності.
Всі запити фахівцями опрацьовано оперативно та вчасно. Кожному заявнику повідомлено про результати розгляду їх звернень та щодо вжитих заходів по порушених питаннях.

У КИЄВО-СВЯТОШИНО ПРАГНУТЬ ЗАЙМАТИСЯ БІЗНЕСОМ
Незважаючи на складну ситуацію, що склалася в нашій країні, з початку 2014 року 1395 громадян Києво-Святошинського району виявили бажання займатися бізнесом. Із них 617 – юридичні особи, 778 – фізичні особи-підприємці. А всього на обліку в ДПІ у Києво-Святошинському районі знаходяться майже 22 тисячі суб’єктів господарювання, в т.ч. 9162 – юридичних осіб та 12484 фізичних осіб – підприємців. Станом на аналогічний період 2013 року в ДПІ у Києво-Святошинському районі було зареєстровано 20945 суб’єктів підприємницької діяльності, в т. ч. 8517 – юридичних осіб та 12428 - фізичних осіб – підприємців.
Також у ДПІ зареєстровано 2603 суб’єктів господарювання - платників ПДВ, з них 2483 - юридичні особи та 120 фізичні особи – підприємці. Разом з тим, станом на звітну дату 2013 року в ДПІ у Києво-Святошинському районі було зареєстровано 2256 суб’єктів підприємницької діяльності - платників ПДВ, з них 2146 - юридичні особи та 110 - фізичні особи – підприємці.
А всього з початку 2014 року зареєстровано 456 нових платників ПДВ, більшість з яких юридичні особи.

НА ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН – РЕАГУЮТЬ ВЧАСНО
Робота зі зверненнями громадян – важлива складова діяльності відомства, адже саме так забезпечується зворотній зв’язок із громадськістю, формується ідеологія добровільної сплати податків.
Системний аналіз та узагальнення даних щодо розгляду звернень громадян дають можливість виявити причини, що їх породжують, та своєчасно їх вирішити. Саме тому ДПІ у Києво-Святошинському районі приділяє значну увагу розгляду зверненням громадян, задоволенню їх законних прав та інтересів, забезпеченню їх конституційного права на звернення.
Робота фахівців ДПІ направлена на забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, а також задоволення законних вимог заявників.
Так, з початку 2014 року керівним складом інспекції проведено 40 особистих прийоми громадян, під час яких позитивно та в повному обсязі вирішено всі порушені підприємцями питання.
Протягом зазначеного періоду фахівцями ДПІ надано 20 кваліфікованих відповіді на письмові звернення громадян.
Також, працівниками ДПІ розглянуто та надано 95 відповідей на запити щодо надання публічної інформації.

ЗАВДЯКИ ЮРИСТАМ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОЇ ДПІ В СУДАХ ВИГРАНО СПРАВ НА СУМУ ПОНАД 31 МЛН. ГРН.
Основними категоріями справ, якими займаються працівники юридичного відділу ДПІ у Києво-Святошинському районі, що впливають на забезпечення надходжень коштів до державного бюджету, є справи про стягнення заборгованості за рахунок активів боржника та справи про стягнення заборгованості по застосованих штрафних (фінансових) санкціях за порушення податкового законодавства та інших нормативно-правових актів.
Так, з початку 2014 року на розгляді в судах за участю ДПІ у Києво-Святошинському районі знаходиться 385 справ на загальну суму позовних вимог понад 641,0 млн. грн. (з урахуванням справ минулих років)
За результатами розгляду справ, з початку 2014 року на користь інспекції винесено 80 рішень на суму понад 31,0 млн. грн. Остаточно вирішено на користь інспекції 72 рішень на загальну суму 31,0 млн. грн.
Також працівниками юридичного відділу за вказаний період проведено претензійно-позовну роботу по стягненню заборгованості та направлено до суду 48 позовів на загальну суму майже 33,0 млн. грн.

У ДФС РОЗПОЧАТО ПЕРЕВІРКУ ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ
«ПРО ОЧИЩЕННЯ ВЛАДИ»

ДФС відповідно до наказу від 14.11.2014 №270 «Про початок проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» розпочато перевірку щодо посадових і службових осіб апарату ДФС, керівників територіальних органів ДФС, їх перших заступників та заступників.
Перевірка у вказаних органах розпочинається поетапно – 24 листопада, 1 та 8 грудня поточного року.
Особи, які підлягають перевірці, повинні протягом 10 днів від дня початку перевірки подати до Департаменту персоналу заяви про застосування або незастосування до них заборони, визначеною частиною 3 або частиною 4 статті 1 Закону України «Про очищення влади» (далі – Закон), про згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей щодо них.
Не подання особою у встановлений строк заяви або подання заяви з повідомленням про те, що до неї застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону, є підставою для її звільнення з посади у строки, встановленні чинним законодавством.
У разі зазначення особою у заяві про те, що до неї не застосовуються заборони, визначені Законом, відповідальний структурний підрозділ буде перевіряти таку інформацію, вивчаючи відомості, наявні в особовій справі та трудовій книжці такої особи, а також надіславши відповідні запити до органів, що проводять перевірку відповідно до Закону (до Мінюсту, МВС, ДФС, СБУ, Генеральної прокуратури України та ДСА).
День направлення таких запитів вважається днем початку перевірки особою, про що направляється повідомлення до Мінюсту, яке розміщується на його офіційному сайті. У цей же день інформація про початок проходження перевірки особою розміщується на офіційному веб-порталі ДФС України.
За результатами опрацювання відомостей та відповідей, що надійдуть від вказаних органів, готується довідка про результати перевірки, яка направляється до Мінюсту та розміщується на офіційному веб-порталі ДФС.
У разі встановлення недостовірності відомостей, зазначених у пунктах 1 та/або 2 частини п'ятої статті 5 Закону, керівник ДФС приймає рішення про звільнення особи, про що негайно повідомляє Мінюст.
Уся інформація про проходження перевірки особою: повідомлення про початок перевірки, копія її заяви та декларації, а також результати перевірки оприлюднюватимуться на веб-порталі ДФС України у вкладці «Про очищення влади» розділу «Робота з персоналом» рубрики «Про службу».

ТОВАРИ (В ТОМУ ЧИСЛІ ВАЛЮТНІ ЦІННОСТІ), НА ЯКІ ВСТАНОВЛЕНО ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО ЇХ ПЕРЕМІЩЕННЯ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ
Перелік товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 436 (зі змінами), а саме:
1) перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
2) перелік товарів, зовнішньоекономічні операції з якими підлягають ліцензуванню;
3) перелік лісоматеріалів та пиломатеріалів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
4) перелік товарів, які є об'єктами застосування заходів нагляду або регіонального нагляду за імпортом в Україну;
5) перелік культурних цінностей, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
6) перелік дослідних сортів рослин, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
7) перелік товарів, які підлягають обов'язковій сертифікації під час переміщення через митний кордон України;
8) перелік продуктів лову та харчової продукції з них українського походження, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
9) перелік товарів військового призначення та подвійного використання, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
10) перелік валютних цінностей, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України;
11) перелік товарів, на які встановлено обмеження під час проведення зовнішньоекономічних операцій з реекспорту;
12) перелік товарів, які під час переміщення через митний кордон України підлягають оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів.
Пропуск таких товарів через митний кордон України та їх митне оформлення здійснюються органами ДФС на підставі отриманих з використанням засобів інформаційних технологій документів, які підтверджують дотримання зазначених обмежень, виданих державними органами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій, іншими юридичними особами, уповноваженими на їх видачу, якщо подання таких документів органам ДФС передбачено законами України.
Обмеження щодо ввезення на митну територію України та вивезення за межі митної території України валютних цінностей, а також порядок переміщення їх через митний кордон України, у тому числі особливості декларування валютних цінностей (зокрема, визначення граничних сум валютних цінностей, які підлягають письмовому або усному декларуванню затверджені постановою Правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148 «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» відповідно до з яким фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро, без письмового декларування митному органу.

ДАТА, НА ЯКУ ПРОДАВЦЕМ ТОВАРІВ/ПОСЛУГ СКЛАДАЄТЬСЯ
ПОДАТКОВА НАКЛАДНА

Податкова накладна складається у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Один примірник видається покупцю, а другий залишається у продавця. У разі складання податкової накладної у паперовому вигляді покупцю видається оригінал, а копія залишається у продавця.
Відповідна норма визначена п. 201.4 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

ДІЇ ПЛАТНИКА ПДВ У РАЗІ ВІДМОВИ З БОКУ ПРОДАВЦЯ ТОВАРІВ ЧИ ПОСЛУГ НАДАТИ ПОДАТКОВУ НАКЛАДНУ
У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення чи порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. Таке право зберігається за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі.
Також, до заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України ”Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Відповідна норма визначена п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31