ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

8-12-2014, 16:34

ЛІС РУБАЛИ, А ПОДАТКИ НА КИЇВЩИНІ ПРИХОВУВАЛИ
За наслідками планової перевірки державного підприємства, що займається лісовим господарством у Іванківському районі Київської області, податківцями донараховано більше 1 млн. грн. податків та штрафних санкцій.
Основні порушення виявлені у сплаті збору за спеціальне користування лісовими ресурсами. При перевірці встановлено, що підприємство займалось заготівлею деревини з подальшим збутом, продавало лісорубні квитки, а необхідну звітність за спеціальне використання лісових ресурсів не подавало та і відповідний збір, у розмірі майже 829 тис.грн., не сплачувало.

НА КИЇВСЬКІЙ МИТНИЦІ ЗУПИНЕНА СПРОБА НЕЗАКОННОГО ВВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ ЕКВІВАЛЕНТНОЇ МАЙЖЕ 1 МЛН. ГРИВЕНЬ
Наш співвітчизник, який прибув до України з Туреччини, намагався незаконно ввезти 77,5 тис. доларів США. Пасажир обрав для проходження митного контролю «зелений коридор», де передбачена наявність у громадян дозволеної для переміщення без письмового декларування готівки у сумі, що не перевищує 10 000 Євро, або еквівалент цієї суми в іншій валюті.
Валюта виявлена після проходження громадянином зони спрощеного митного контролю в його куртці та в ручній поклажі - в одному з відділень рюкзака та валізи пасажира, без ознак приховування.
Складено протокол про порушення митних правил. До винесення судом рішення у справі вилучено 65 050 доларів США. Авіапасажиру дозволено ввезти 12 450 доларів США.
Всього в листопаді працівниками Київської митниці зареєстровано 63 справи щодо виявлення порушень митних правил. За попередньою оцінкою вартість вилучених предметів складає понад 7 млн. гривень.
Типовими предметами правопорушення в листопаді були валютні цінності, мобільні телефони, бурштин, фрукти та товари, які переміщувалися в обсягах, які перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.
Держбюджет вже отримав від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна (в. т. ч. валюти) 2,5 млн. гривень.

НА КИЇВЩИНІ ЗАБЕЗПЕЧЕНО СТАБІЛЬНИЙ РІСТ НАДХОДЖЕНЬ
ДО БЮДЖЕТУ
З початку року платники Київщини поповнили зведений бюджет країни на 27,3 млрд. гривень. З них, ГУ ДФС у Київській області забезпечено надходження 8,8 млрд. гривень. В порівнянні з попереднім роком приріст склав 4,2 %. Додатково отримано майже 355 млн. гривень.
Київською митницею забезпечено перерахування митних податків до державного бюджету на загальну суму 18,5 млрд.грн., у тому числі: ввізного мита – 2,5 млрд.грн.; кцизного податку – 1,2 млрд. грн; податку на додану вартість – 14,6 млрд.гривень. У листопаді перерахування митних податків склали 1,8 млрд. гривень.
ГУ ДФС у Київській області до державного бюджету зібрано майже 5 млрд. грн., в т.ч. до загального фонду державного бюджету зібрано 4,4 млрд. гривень. У розрізі основних платежів за січень-листопад забезпечено надходження до державного бюджету: ПДВ – 2,6 млрд. грн., що на 13,5 % (або на 312,5 млн. грн.) більше показника відповідного періоду минулого року; акцизного податку із вироблених в Україні підакцизних товарів – 148,9 млн. грн., темп росту - 102,4% (+3,5 млн. грн.); частини чистого прибутку (доходу) державних підприємств – 57,2 млн. грн., темп росту - 117,1% (+8,4 млн. грн.); збору на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства – 95,9 млн. грн., темп росту - 121,6% (+17 млн. гривень).
З початку року до місцевих бюджетів надійшло 3,5 млрд. гривень. Темп росту до попереднього року склав 105,2 %. Додатково отримано майже 189 млн. гривень.
Перевищення надходжень до попереднього року досягнуто по всім основних бюджетоутворюючим платежам місцевих бюджетів. Податок з доходів фізичних осіб забезпечено у сумі біля 2,8 млрд. грн., темп росту - 104,6% до відповідного періоду минулого року. Додатково сплачено 122 млн. грн. Плата за землю надійшла у сумі понад 445 млн. грн., темп росту - 103%, додатково отримано 12,9 млн. гривень.
Платникам податків за січень-листопад відшкодовано податку на додану вартість у розмірі 3 млрд. грн., у тому числі в автоматичному режимі – 1,5 млрд. гривень.
За результатами реалізації Київською митницею заходів в напрямку контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікацією та країною походження, додатково за 11 місяців перераховано до Державного бюджету України митних податків в сумі понад 533 млн.гривень. У листопаді митних податків перераховано на суму більше 57 млн. гривень.

НА КИЇВСЬКІЙ МИТНИЦІ УПЕРЕДЖЕНА СПРОБА НЕЗАКОННОГО ВВЕЗЕННЯ КОШТОВНИХ ВИРОБІВ ТА ЮВЕЛІРНИХ ПРИКРАС НА СУМУ БІЛЯ 4 ТИС. ДОЛАРІВ США
Громадянка Російської Федерації, що постійно проживає в Україні намагалася незаконно ввести на територію нашої країни золоті, платинові та срібні ювелірні вироби: 50 срібних ложок з зображенням герба, срібний глечик, інкрустований камінням, 13 золотих каблучок із вставками каміння, 2 платинові обручки, 5 золотих ланцюжків різної форми та розмірів, 6 золотих підвісок, прикрашених камінням, 23 пари золотих сережок з камінням, одну пару срібних сережок з камінням.
Пасажирка обрала спрощений канал для проходження митного контролю - «зелений коридор», чим заявила, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню.
Громадянка митної декларації не заповнювала, до інспекторів митниці з приводу декларування не зверталася.
Коштовні вироби та прикраси виявлені під час проведення вибіркового митного контролю багажу пасажирки, після перетину громадянкою „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю. Коштовності знаходилися серед особистих речей у валізі пасажирки. Зі слів громадянки всі ювелірні вироби належать їй особисто.
Складено протокол про порушення митних правил. Вироби та прикраси вилучено до винесення судом рішення у справі.
Варто нагадати, що відповідно до Митного кодексу України, товари, що ввозяться авіапасажирами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску на державному кордоні України, сумарна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро, але загальна вартість не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 % і податком на додану вартість за ставкою встановленою Податковим кодексом України в частині, що перевищує еквівалент 1 000 євро.

МЕХАНІЗМ ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ЮРИДИЧНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ З ТЕРИТОРІЇ ПРОВЕДЕННЯ АТО
З метою забезпечення сплати податків платниками у разі зміни місцезнаходження/місця проживання з території Луганської та Донецької областей (територій, де здійснюється антитерористична операція) на інші території України запроваджено механізм, який дозволяє перереєструвати бізнес із зони АТО в інші регіони України.
Для реєстрації зміни свого місцезнаходження/місця проживання юридична особа або фізична особа – підприємець, яка зареєстрована на території проведення АТО, звертається до державного реєстратора реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України в областях та місті Києві.
Після отримання відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про зміну місцезнаходження/місця проживання відповідні контролюючі органи в інших областях або місті Києві здійснюють взяття на облік платників.
Після взяття на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші зобов’язання платників на контрольованих територіях України.
Зазначений механізм нормативно врегульований:
статтею 4 Закону України від 02 вересня 2014 року № 1669-VII “Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції”;
наказом Міністерства юстиції України від 05.11.2014 № 1849/5 «Про проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції»”, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.11.2014 за № 1408/26185, який набрав чинності 19.11.2014;
наказом Міністерства фінансів України від 17.11.2014 № 1127 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.11.2014 за № 1453/26230, який набрав чинності 19.11.2014.

ПОСЛУГИ, ЯКІ НАДАЮТЬСЯ ІДД ДФС
Інформаційно-довідковий департамент ДФС надає інформаційно-довідкові послуги з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, а також щодо роботи Акредитованого центру сертифікації ключів.
Крім того, Інформаційно-довідковий департамент ДФС надає послуги з оперативного інформування про зміни в нормативно-правових актах України, що відносяться до компетенції ДФС.
Відповіді надаються за вибором платників податків: по телефону, факсом, електронною поштою.

ПОСТАЧАННЯ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ НА ТЕРИТОРІЇ ВЕЗ «КРИМ»
Операції платників податку з постачання послуг, місцем постачання яких визначена територія вільної економічної зони «Крим», не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість, оскільки територія вільної митної зони, створеної у межах ВЕЗ "Крим", вважається такою, що знаходиться поза межами митної території України.
Крім цього, під час тимчасової окупації загальнодержавні податки і збори, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування не справляються з доходів, отриманих юридичними особами (їх відокремленими підрозділами) та фізичними особами на тимчасово окупованій території, операцій та/або з інших об'єктів оподаткування (в тому числі об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням) на тимчасово окупованій території.
Таким чином, при здійсненні платниками податку операцій з постачання товарів/майна, місцем постачання яких визначена територія ВЕЗ «Крим», податок на додану вартість не справляється. Тобто платники податку за такими операціями не визначають ні податкових зобов’язань, ні податкового кредиту.

ВИПАДКИ ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ВИЗНАЧЕННЯ ВАРТОСТІ ЗА ЦІНОЮ ДОГОВОРУ ЩОДО ІДЕНТИЧНИХ ТОВАРІВ
У разі якщо митна вартість оцінюваних товарів не може бути визначена згідно з положеннями ст.58 Митного кодексу України (метод визначення митної вартості за ціною договору (контракту), за основу для її визначення береться вартість операції з ідентичними товарами, що продаються на експорт в Україну з тієї ж країни і час експорту яких збігається з часом експорту оцінюваних товарів або є максимально наближеним до нього. Це визначено згідно із ч.1 ст.59 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року №4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ).
Відповідно до ч.2 ст.59 МКУ при застосуванні цього методу визначення митної вартості за основу береться прийнята органом ДФС вартість операції з ідентичними товарами з дотриманням умов, зазначених у ст.59 МКУ. При цьому під ідентичними розуміються товари, однакові за всіма ознаками з оцінюваними товарами, у тому числі за такими, як:
1) фізичні характеристики;
2) якість та репутація на ринку;
3) країна виробництва;
4) виробник.
Незначні зовнішні відмінності не можуть бути підставою для відмови у розгляді товарів як ідентичних, якщо в цілому такі товари відповідають вимогам ч.2 ст.59 МКУ (ч.3 ст.59 МКУ).
Разом з тим, ч.1 ст. 61 МКУ визначено, що товари не вважаються ідентичними або подібними (аналогічними) оцінюваним, якщо вони не вироблені в тій же країні, що і товари, які оцінюються.
Товари, виготовлені не виробником оцінюваних товарів, а іншою особою, беруться до уваги лише у разі, якщо немає ні ідентичних, ні подібних (аналогічних) товарів, виготовлених особою - виробником товарів, що оцінюються (ч.2 ст.61 МКУ).
Товари не вважаються ідентичними чи подібними (аналогічними) оцінюваним, якщо їх проектування, дослідно-конструкторські роботи, художнє оформлення, дизайн, ескізи, креслення, а також інші аналогічні роботи виконані в Україні (ч.3 ст.61 МКУ).

Порядок визначення першого звітного (податкового) періоду для платників ПДВ
Відповідно до пп.„а” п.202.1 ст.202 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI визначено, що якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, то першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця.

Випадки, в яких здійснюється взяття проб (зразків) товарів посадовими особами органу ДФС
Відповідно до п. 1 ст. 356 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями взяття проб (зразків) товарів здійснюється посадовими особами органу ДФС в рамках процедур митного контролю та митного оформлення з метою встановлення характеристик, визначальних для:
1) класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД;
2) перевірки задекларованої митної вартості товарів;
3) встановлення країни походження товарів;
4) встановлення належності товарів до наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, сильнодіючих чи отруйних речовин;
5) встановлення належності товарів до предметів, що мають художню, історичну чи археологічну цінність;
6) встановлення належності товарів до таких, що виготовлені з використанням об’єктів права інтелектуальної власності, що охороняються відповідно до закону.
Взяття проб (зразків) товарів проводиться уповноваженими посадовими особами органу ДФС на підставі вмотивованого письмового рішення керівника цього органу ДФС або особи, яка виконує його обов’язки. З дозволу органу ДФС можуть також братися проби (зразки) товарів, що зберігаються на митному складі, складі тимчасового зберігання.
При вивезенні товарів з митної території України взяття проб (зразків) товарів може здійснюватися тільки в органі ДФС відправлення. При цьому проби (зразки) можуть братися до завантаження товарів у транспортний засіб, за умови забезпечення надійної ідентифікації всіх товарів, призначених для завантаження. Взяття проб (зразків) товарів, що перебувають під митним контролем, посадовими особами інших державних органів, а також декларантами або уповноваженими ними особами здійснюється спільно з посадовими особами відповідного органу ДФС.
Декларанти або уповноважені ними особи мають право бути присутніми під час взяття проб (зразків) товарів посадовими особами органу ДФС та інших державних органів.
Органи ДФС повинні бути ознайомлені з результатами проведених досліджень (аналізів, експертиз) проб (зразків) товарів, взятих іншими державними органами, декларантами або уповноваженими ними особами, не пізніше наступного робочого дня після їх отримання зазначеними органами та особами, а також отримати примірники результатів таких досліджень (аналізів, експертиз).
Декларанти або уповноважені ними особи сприяють посадовим особам органів ДФС під час взяття проб (зразків) товарів і здійснюють вантажні та інші необхідні операції.
Органи ДФС не відшкодовують витрат, здійснених декларантом або уповноваженою ним особою внаслідок взяття проб (зразків) товарів, що перебувають під митним контролем. Витрати на проведення дослідження (аналізу, експертизи) проб (зразків) товарів, здійснені органами ДФС, не відшкодовуються декларантом або уповноваженою ним особою, крім випадків, коли таке дослідження (аналіз, експертиза) проводиться з ініціативи зазначених осіб.
За бажанням декларанта або уповноваженої ним особи, за умови забезпечення сплати митних платежів відповідно до обраного митного режиму, товари, проби (зразки) яких взяті для проведення дослідження (аналізу, експертизи), випускаються органом ДФС до одержання результатів відповідних досліджень (аналізів, експертиз), якщо вони не підпадають під дію встановлених законодавством України заборон та/або обмежень щодо переміщення через митний кордон України.
З метою встановлення характеристик товару, необхідних для його митного оформлення, органи ДФС можуть письмово, у тому числі з використанням засобів інформаційних технологій, затребувати з підприємств-виробників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян наявну у них техніко-технологічну документацію про склад, фізико-хімічні властивості товарів, інформацію про основні технологічні стадії їх виробн

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30