ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

14-01-2015, 11:26

МАЙЖЕ 25 МЛН. ГРН. ПЕРЕРАХОВАНО З ПОЧАТКУ 2014 Р. ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРАВООХОРОННОГО НАПРЯМУ РОБОТИ КИЇВСЬКОЇ МИТНИЦІ ДФС ДО ДЕРЖАВНОЇ СКАРБНИЦІ
Починаючи з липня 2014 року посадовими особами Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Київської митниці ДФС здійснюються оперативно-пошукові заходи по протидії та виявленню митних правопорушень при намірах вивезення з митної території України до Китаю бурштину у міжнародних поштових відправленнях та на напрямку пасажирських перевезень в пункті пропуску «Бориспіль-аеропорт».
За результатами проведених заходів посадовими особами митниці складено 45 протоколів про порушення митних правил за ознаками правопорушень, передбачених ст.ст. 473, 471 Митного кодексу України та вилучено 437 кг бурштину. В результаті проведених експертиз встановлено вартість 278 кг бурштину із 437 кг виявленого, яка становить 11 103 326 грн.
Загалом же Київською митницею ДФС за 2014 рік направлено до Управління Служби безпеки України в Київській області та органів внутрішніх справ 37 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.
Митницею за 2014 рік заведено 758 справ про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає 53 872 321 грн.
Типовими предметами правопорушення в 2014 році в основному були валютні цінності, бурштин, продовольчі товари (фрукти та овочі), мобільні телефони, тютюнові вироби, холодна зброя (ножі) та товари, які переміщувались в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.
Митницею розглянуто 54 справи про порушення митних правил. Накладено штрафів на суму 3 177 578 грн. Припинено 1 справу.
З початку року митницею до суду направлено 644 справи про порушення митних правил, вартість предметів порушення митних правил у яких склала 54,1 млн. грн.
Загалом за результатами правоохоронного напряму роботи митниці до державного бюджету з початку поточного року перераховано майже 25 млн. грн.
В порядку взаємодії між митницею і правоохоронними органами протягом 2014 року від СБУ, МВС, податкових і прикордонних органів та отримано 164 орієнтувань та проведено 104 спільних заходи щодо можливого незаконного переміщення через митний кордон України промислових товарів, транспортних засобів, наркотичних засобів.
За результатами відпрацювання зазначеної інформації були складені 17 протоколів про порушення митних правил, за ознаками правопорушення передбаченого ст. ст. 469, 472, 483, 485 Митного кодексу України. Загальна вартість предметів правопорушення по даним протоколам складає 978 170 грн.

З ПОЧАТКУ 2014 РОКУ ДО ОРГАНІВ ДФС КИЇВЩИНИ ЗВЕРНУЛОСЯ МАЙЖЕ 700 ГРОМАДЯН
За 12 місяців 2014 року територіальними органами ГУ ДФС у Київській області розглянуто 448 письмових звернення громадян, керівниками органів ДФС Київської області проведено 194 особистих прийомів громадян.
Найчастіше громадяни у зверненнях порушували питання щодо контрольно-перевірочної роботи (35,2 %), інформування про ухилення від сплати податків (25 %), податку на доходи фізичних осіб (11,6%).
Інші звернення стосувалися питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та законодавства по єдиному соціальному внеску.
Серед загальної кількості письмових звернень зареєстровано 22 скарги, з них: 2 скарги на недоліки у роботі органів ДФС у Київській області, 20 - на неправомірні дії працівників. За результатами розгляду підтвердилися 5 скарг. Винних працівників, які допустили неналежне виконання своїх службових обов’язків, притягнуто до відповідальності у вигляді де преміювання – 4 особи та 1 особі надано догану.

ЗА 2014 РІК МЕШКАНЦІ КИЇВЩИНИ 464 РАЗИ ЗВЕРНУЛИСЯ НА СЕРВІС «ПУЛЬС»
На антикорупційний сервіс «Пульс» за 2014 рік надійшло 359 звернень до ГУ ДФС у Київській області та 105 до митних органів, що складає 4,6 % від загальної кількості по Державної фіскальної служби України.
Найчастіше у заявників виникали питання, пов’язані з недоліками у роботі органів ДФС – 101 (28 %); з проблемами при подачі звітності та реєстрації податкових накладних в ЄРПН – 80 (22 %); з роботою центрів обслуговування платників – 15 (4 %).
Також платники податків звертаються на сервіс «Пульс», щодо контрольно-перевірочної роботи, реєстрації платником єдиного податку та платником ПДВ.
По Київській митниці ДФС найбільше звернень стосується затримки митного оформлення (66 %).
Всі звернення розглядаються своєчасно, протягом 3-х днів, а у випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, йому надається обґрунтоване роз’яснення з посиланням на норми таких актів.

НА АДРЕСУ ОРГАНІВ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАДІЙШЛО 312 ЗАПИТІВ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ
За 2014 рік до органів ДФС Київщини надійшло 164 запити від юридичних осіб, 146 запитів від громадян, 1 запит від об'єднань громадян без статусу юридичної особи та 1 запит – від представників засобів масової інформації.
Відповіді на запити надано запитувачам у встановлені законодавством строки, тобто впродовж п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Найбільшу зацікавленість викликала інформація про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості по платежам, матеріали документальних перевірок.
Однак, по 36 запитам на інформацію органами ДФС Київської області відмовлено у наданні інформації. Основна причина відмови - порушення вимог пункту 2 статті 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації» у частині надання розпорядником інформації на вимогу осіб, яких вона стосується. У даному випадку запитувана інформація про особу не стосувалася запитувача (реєстраційні данні платників податків, результати діяльності підприємств).
Нагадуємо, отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: 03680, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: PUBLICINFO@KYIVOBL.MINRD.GOV.UA; факс: (044) 246-23-40 чи зателефонувавши на (044) 200-37-31 в робочий час: з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00 год.; 13:45 до 18:00 год. (у п’ятницю – до 16:45 год.).

ЗА 2014 РІК ЦОПАМИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НАДАНО БІЛЬШЕ 175 ТИСЯЧ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
Впродовж 2014 року Центрами обслуговування платників (ЦОП) органів ДФС Київської області було надано 175,1 тисяч адміністративних послуг.
Частіше серед наданих адміністративних послуг має послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки (36 %). За 2014 рік фізичним особам-платникам податків було надано понад 63,3 тисяч таких послуг.
Послуги з реєстрації книги обліку розрахункових операцій отримали 16,2 тисяч суб’єктів господарської діяльності. Довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються органами ДЕС, видані 7,7 тисячі платникам.
Повний перелік усіх адміністративних послуг, які надаються територіальними органами ГУ ДФС у Київській області, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за гіперпосиланням http://kyivobl.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
Нагадаємо, що на сьогодні у Київській області обслуговування платників здійснює 22 ЦОПи, в яких надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. Крім того, у центрах обслуговування платники можуть подати звітність та отримати безкоштовні ключі електронного підпису.

ПРОТЯГОМ 2014 РОКУ КОНТАКТ-ЦЕНТР ДФС НАДАВ МАЙЖЕ 1,2 МІЛЬЙОНА ВІДПОВІДЕЙ НА ЗАПИТАННЯ ПЛАТНИКІВ
Протягом минулого року Контакт-центр Державної фіскальної служби України відповів на понад 1,2 мільйона запитань суб`єктів господарювання та громадян.
Більшість відповідей, а саме 1 133,2 тис., було надано телефоном. Крім того відповіді надавались електронною поштою та факсом – майже 23 тис. відповідей. У письмовій формі з використанням Бази знань було надано 465 консультацій, а з використанням автовідповідача - 108 відповідей.
Найчастіше суб`єктів господарювання та громадян цікавили питання оподаткування податком на додану вартість, сплати податку на доходи фізичних осіб та оподаткування прибутку підприємств.
Для уникнення множинного трактування законодавства та надання заявнику максимально конкретної та повної відповіді використовується База знань.
Це автоматизована база, яка містить найбільш типові питання, які виникають у платників податків та громадян, та відповіді на них. Станом на 1 січня 2015 року База знань налічує 13 тис. запитань – відповідей, що постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані.
Скористатися Базою знань можна на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України або звернутися до Контакт – центру за телефоном 0-800-501007.

ВИПАДКИ, В ЯКИХ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ОСОБИСТИЙ ОГЛЯД ГРОМАДЯНИНА, ЯКИЙ ПРЯМУЄ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ
Особистий огляд як виняткова форма митного контролю проводиться за письмовим рішенням керівника органу фіскальної служби або особи, яка виконує його обов’язки, якщо є достатні підстави вважати, що громадянин, який прямує через митний кордон України чи перебуває в зоні митного контролю або у транзитній зоні міжнародного аеропорту, приховує предмети контрабанди чи товари, які є безпосередніми предметами порушення митних правил або заборонені для ввезення в Україну, вивезення з України чи транзиту через територію України.
Перед початком огляду посадова особа органу фіскальної служби повинна пред’явити громадянину письмове рішення керівника органу ДФС чи особи, яка виконує його обов’язки, ознайомити громадянина з його правами та обов’язками під час проведення такого огляду і запропонувати добровільно видати приховані та/або не задекларовані товари.
Факт ознайомлення громадянина з рішенням про проведення особистого огляду засвідчується посадовою особою органу фіскальної служби відповідним написом на рішенні про проведення такого огляду.
У разі відмови громадянина від добровільної видачі прихованих та/або не задекларованих товарів на рішенні про проведення особистого огляду робиться відповідний запис, завірений підписом посадової особи органу фіскальної служби, яка пред’являла зазначене рішення громадянинові (ч. 3 ст. 340 Митного кодексу України, далі - МКУ).
Громадянин, стосовно якого здійснюється особистий огляд, має право:
1) до початку проведення особистого огляду ознайомитися з рішенням про проведення особистого огляду та порядком його проведення;
2) ознайомитися із своїми правами та обов’язками під час проведення особистого огляду;
3) надавати пояснення та заявляти клопотання;
4) добровільно видати товари, що переміщуються ним через митний кордон України з порушенням вимог законодавства з питань державної митної справи;
5) робити заяви з обов’язковим внесенням їх посадовою особою органу фіскальної служби, яка проводить особистий огляд, до протоколу проведення такого огляду;
6) користуватися рідною мовою та послугами перекладача;
7) ознайомитися з актом проведення особистого огляду після його складення та зробити заяву, яка підлягає внесенню до акта;
8) оскаржувати рішення, дії органу фіскальної служби щодо проведення такого огляду (ч. 4 ст. 340 МКУ).
Особистий огляд проводиться в ізольованому приміщенні, що відповідає встановленим санітарно-гігієнічним вимогам, посадовою особою органу фіскальної служби однієї статі з громадянином, стосовно якого проводиться особистий огляд, у присутності не менш як двох понятих тієї самої статі.
Як поняті запрошуються особи, не заінтересовані у результатах огляду. Понятими не можуть бути родичі особи, яка підлягає особистому огляду, та працівники органів фіскальної служби.
Доступ до приміщення, де проводиться огляд, громадян, які не беруть участі в ньому, і можливість спостерігати за проведенням огляду з боку таких громадян мають бути виключені. Обстеження органів тіла громадянина, який підлягає особистому огляду, проводиться виключно медичним працівником (ч. 5 ст. 340 МКУ).
Порядок проведення особистого огляду регулюється ст. 340 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями

З 1 СІЧНЯ 2015 РОКУ ДО ВІДКРИТТЯ НОВИХ РАХУНКІВ В ОРГАНАХ КАЗНАЧЕЙСТВА СПЛАТА ПОДАТКІВ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ НА РАХУНКИ, ВІДКРИТІ У 2014 РОЦІ
У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та внесенням змін до Бюджетного та Податкового кодексів України Державна фіскальна служба повідомляє, що з 1 січня 2015 року до відкриття в органах Казначейства нових рахунків з обліку надходжень до бюджетів сплата податків і зборів продовжує здійснюватися на казначейські рахунки, відкриті у 2014 бюджетному році.
Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків за надходженнями, які будуть відкриті в органах Казначейства відповідно до змін в податковому та бюджетному законодавстві, територіальними органами ДФС буде своєчасно доведена до платників у встановленому порядку, зокрема, розміщена на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці «Бюджетні рахунки».
Відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 №768, в органах Казначейства щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до Бюджетного кодексу України, закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети та бюджетної класифікації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року №11, відкриваються рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів протягом 45 днів з дня прийняття закону по Державний бюджет України.

КОЛИ ВИНИКАЄ ОБОВ’ЯЗОК ІЗ СПЛАТИ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ
Обов’язок із сплати митних платежів виникає:
1) у разі ввезення товарів на митну територію України - з моменту фактичного ввезення цих товарів на митну територію України;
2) при незаконному переміщенні товарів, що перебувають на території вільної митної зони або на митному складі, - з моменту такого переміщення товарів;
3) у разі вивезення товарів з митної території України:
а) при оформленні товарів відповідно до митного режиму експорту з моменту прийняття органом фіскальної служби митної декларації;
б) при вивезенні товарів за межі митної території України без оформлення митної декларації та при незаконному вивезенні товарів за межі митної території України - з моменту фактичного вивезення товарів за межі митної території України;
в) при невиконанні умов, установлених щодо товарів, які вивозилися за межі митної території України із звільненням від оподаткування вивізним митом, - з моменту, коли ці товари прибули до іншого місця призначення, ніж те, у зв’язку з яким надавалося таке звільнення;
4) після завершення митного оформлення товарів та їх випуску, якщо внаслідок перевірки митної декларації чи за результатами документальної перевірки орган фіскальної служби самостійно визначає платнику податків додаткові податкові зобов’язання.
Порядок справляння митних платежів регламентується главою 43 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

ПРО МИТНЕ ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРІВ
Згідно з п. 12.4 ст. 12 Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» до товарів, що переміщуються через адміністративний кордон вільної економічної зони «Крим», застосовуються заходи нетарифного регулювання.
Відповідно до ст. 4 Митного кодексу України заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності не пов’язані із застосуванням мита до товарів, що переміщуються через митний кордон України, встановлені відповідно до закону заборони та/або обмеження, зокрема, спрямовані на захист прав споживачів товарів, що ввозяться в Україну.
Водночас ст. 26 Закону України «Про засади державної мовної політики» визначено, що маркування товарів, інструкції про їх застосування тощо виконуються державною мовою і регіональною мовою або мовою меншини. За рішенням виробників товарів поруч із текстом, викладеним державною мовою, може розміщуватися його переклад іншими мовами.
Крім того, згідно з положеннями частини другої ст. 4 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції» продукти, призначені для продажу населенню, що підпадають під визначення другої - двадцять першої груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), можуть бути випущені з-під митного контролю на територію України з країн, вільних від карантину, за умови наявності на тарі (коробах, упаковках, розфасовках), а у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, безпосередньо на продукті, відомостей про назву продукту, масу (об’єм), склад, із зазначенням переліку використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок (консервантів), барвників тощо, вмісту хімічних речовин або сполук. Окремо наводяться відомості про енергомісткість, дату граничного строку використання, побічні ефекти споживання або про їх відсутність, назву харчових добавок (консервантів) за їх наявності, місце виготовлення, найменування й адресу виробника таких продуктів та посилання на власника торгової марки за його наявності, а по віднесених до підакцизних товарів - відомості зазначаються згідно із законами України. Зазначені відомості мають бути виконані українською мовою за винятком торгової марки, логотипу компанії чи її назви або власної назви продукту, що можуть виконуватись іноземними мовами.
Крім цього, згідно з положеннями ст. 9 Закону України від 15.04.2014 р. № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.
Будь-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, передбаченими частиною другою цієї статті, є недійсним і не створює правових наслідків.
Таким чином, перереєстрація суб’єктів господарювання з місцезнаходженням на території ВЕЗ «Крим» згідно із законодавством Російської Федерації не визнається Україною, а зазначення адреси фактичної діяльності суб’єктів господарської діяльності на території Російської Федерації не відповідає вимогам законодавства України.
Враховуючи вищевикладене, у разі переміщення товарів через адміністративний кордон ВЕЗ «Крим», просимо забезпечити належний контроль за відповідністю відомостей, що містяться у документах, поданих до митного оформлення, зокрема про адресу (місцезнаходження) суб’єктів господарської діяльності, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, та за відповідністю маркування зазначених товарів відповідно до законодавства.
Недотримання зазначених вимог законодавства України є підставою для відмови у митному оформленні у порядку, встановленому Митним кодексом України.
У разі відсутності сертифіката про походження товару з України (У-1), що видається торгово-промисловими палатами на іншій території України, та інших документів про походження товару, визначених ст. 43 Митного кодексу України, оподаткування товарів невідомого походження здійснюється на загальних підставах (застосовуються повні ставки ввізного мита Митного тарифу України), податок на додану вартість та акцизний податок сплачуються у порядку, встановленому законодавством України.
Також звертаємо увагу, що відповідно до роз’яснень Мінекономрозвитку України (лист від 17.11.2014 р. № 4121-11/40019-03), положення яких було доведено до митниць листом ДФС України від 09.12.2014 р. № 14385/7/99-99-24-03-01-17, сертифікати відповідності або свідоцтва про визнання відповідності, видані органами із сертифікації, які знаходяться на території ВЕЗ «Крим», не можуть бути підставою для митного оформлення.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30