ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

19-01-2015, 16:21

КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ 2015 РОКУ РОЗПОЧАЛАСЬ!
З 1 січня 2015 року розпочато кампанію декларування доходів, отриманих в 2014 році. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку, до 1 травня за місцем реєстрації.
Зокрема, обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які отримували:
- окремі доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 року податок не утримувався (наприклад, надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю; надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційні доходи отримані від операцій з інвестиційними активами;
- доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- іноземні доходи (отримані особами, які виїжджають за кордон на сільськогосподарські роботи; для надання послуг домашнього персоналу (домробітниці, гувернантки, вихователі, економки, няньки, перекладачі, а також моряки, що працюють на судах іноземних судновласників, тощо).
Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2015 року
Варто нагадати, що подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.
Декларування доходів пов'язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов'язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки.
Шановні громадяни, задекларуйте свої доходи!

ЗАЗДАЛЕГІДЬ ПОДБАЙТЕ ПРО МОЖЛИВІСТЬ ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ ПОШТОВИМ ЗВ’ЯЗКОМ
У разі, якщо платник вирішив подати декларацію про майновий стан і доходи поштою, то здійснити це він повинен не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, тобто до 20 квітня цього року. Граничний строк подання декларації у 2015 році – 30 квітня цього року
Нагадуємо, податкова декларація подається до контролюючого органу до 1 травня року, що настає за звітним, в один із таких способів за вибором платника податку:
особисто платником або уповноваженою на це особою;
надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

ВЕЛИКІ ПІДПРИЄМСТВА КИЇВЩИНИ СПЛАТИЛИ ДО ЗВЕДЕНОГО БЮДЖЕТУ МАЙЖЕ 7 МЛРД. ГРИВЕНЬ
Великі підприємства Київської області (кожним з яких сплачено понад 1,0 млн. грн.) сплатили майже 7 млрд. грн. або 68,4 відс. загального збору платежів до Зведеного бюджету.
Найбільші суми надійшли від:
ПАТ «Укргідроенерго» сплачено 430 млн. грн.;
ТОВ «Фоззі-Фуд» – 195,6 млн. грн.;
ДП «Укрспирт» – 187,2 млн. грн.;
ДП «МА Бориспіль» – 160 млн. грн.;
ТОВ «Вінер Імпортс Україна» – 148,2 млн. грн.;
ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта» – 129,9 млн. грн.;
ПАТ «АЕС Київобленерго» – 115,6 млн. грн.;
ПАТ «Київський КПК» – 109,4 млн. грн.;
ПАТ «Миронівський хлібопродукт» – 107,6 млн. грн.;
ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед" – 102,2 млн. гривень.

НА КИЇВЩИНІ ДО ЗВЕДЕНОГО БЮДЖЕТУ ЗА 2014 РІК ЗАБЕЗПЕЧЕНО МАЙЖЕ 31 МЛРД. ГРИВЕНЬ
За 2014 рік платники Київської області сплатили до зведеного бюджету майже 31 млрд. гривень. З них, ГУ ДФС у Київській області забезпечено надходження 9,8 млрд. гривень. В порівнянні з попереднім роком приріст склав на 5,9 %. Додатково отримано майже 545 млн. гривень.
Київською митницею ДФС забезпечено перерахування до Державного бюджету України митних податків на загальну суму 21,1 млрд. грн., у тому числі: ввізного мита – 2 млрд. 796,4 млн.грн.; акцизного податку – 1 млрд. 348,4 млн. грн.; податку на додану вартість – 16 млрд. 746,0 млн. грн.
ГУ ДФС у Київській області до державного бюджету зібрано 5,5 млрд. грн., в т.ч. до загального фонду державного бюджету зібрано майже 5 млрд. гривень. У розрізі основних платежів за січень-грудень 2014 року забезпечено надходження до державного бюджету: ПДВ – 2,9 млрд. грн., що на 15,1 % (або на 380,8 млн. грн.) більше показника відповідного періоду м.р.; акцизного податку із вироблених в Україні підакцизних товарів – 171,8 млн. грн., темп росту - 108,6 % (+13,7 млн. грн.); частини чистого прибутку (доходу) державних підприємств – 57,6 млн. грн., темп росту - 117,5 % (+8,6 млн. грн.); збору на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства – 105,4 млн. грн., темп росту - 120,8 % (+18,2 млн. гривень).
За 2014 рік до місцевих бюджетів надійшло 4,2 млрд. грн. з темпом росту до попереднього року склав 106 %. Додатково отримано 241,1 млн. гривень.
Досягнуто перевищення надходжень по основних бюджетоутворюючих платежах місцевих бюджетів. Податок з доходів фізичних осіб забезпечено у сумі біля 3,2 млрд. грн., темп росту - 105,8 % до відповідного періоду минулого року. Додатково сплачено 236,8 млн. грн. Плата за землю надійшла у сумі 489,6 млн. грн., темп росту - 105,1%, додатково отримано 24 млн. гривень.
Платникам податків за 2014 рік відшкодовано податку на додану вартість у розмірі 3 млрд. грн., у тому числі в автоматичному режимі – 1,5 млрд. гривень.
За результатами реалізації митницею заходів в напрямку контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікацією та країною походження, додатково протягом 2014 року перераховано до Державного бюджету України митних податків в сумі понад 554 млн. гривень.

НАБУВ ЧИННОСТІ ЗАКОН ПРО ПОДАТКОВИЙ КОМПРОМІС
17 січня поточного року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року.
Відтепер бізнес матиме законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.
«Цей законопроект виник у відповідь на запит бізнесу, який хоче перегорнути сторінку і почати працювати прозоро. Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Враховуючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які вона відкриває для українського бізнесу, я переконаний, що цим інструментом скористається багато компаній», - зазначив Голова ДФС України Ігор Білоус.
Відповідно до ухваленого закону, загальна тривалість процедури досягнення податкового компромісу – до 70 календарних днів з наступного дня після подання уточнюючого розрахунку. При цьому, загальний термін, протягом якого платник може прийняти рішення про застосування процедури податкового компромісу (подання уточнюючого розрахунку або заяви), складає 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом.
Протягом зазначеного періоду платники за бажанням можуть подати до органів Державної фіскальної служби України уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в яких визначити суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону.
ДФС, у свою чергу, протягом 10 робочих днів приймає рішення про можливість проведення перевірки або відсутність такої необхідності для підтвердження визначеної суми.
При застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5 % від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.
Відповідно до закону, процедури податкового компромісу поширюється й на випадки, коли у платника податків розпочата документальна податкова перевірка або складено акт за наслідками такої перевірки. У таких випадках платник податків за своїм рішенням може подати уточнюючі розрахунки податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість.
Крім того, якщо відносно платника податків розпочата документальна податкова перевірка або складено акт за наслідками такої перевірки, він також за власним бажанням може подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань.
Уточнені та перевірені операції у періодах під час застосування податкового компромісу у подальшому платники не змінюватимуть, а контролюючий орган не перевірятиме.
Завдяки такій добровільній акції декларування недоплачених податків бізнес отримає можливість відкрито працювати, проходити аудит та залучати фінансування для розвитку своєї підприємницької діяльності.
Законом також внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу і Кримінального процесуального кодексів та Кодексу адміністративного судочинства щодо звільнення платників податків від адміністративної та кримінальної відповідальності, а також встановлено можливість застосування процедури примирення сторін в рамках адміністративного судочинства при застосуванні податкового компромісу.

ЯК ОПОДАТКОВУЮТЬСЯ МИТНИМИ ПЛАТЕЖАМИ ТОВАРИ, ЩО ПЕРЕМІЩУЮТЬСЯ НА ТЕРИТОРІЮ (З ТЕРИТОРІЇ) ВЕЗ «КРИМ» З МЕТОЮ ВІЛЬНОГО ОБІГУ
При поставці товарів з ВЕЗ «Крим» на іншу територію України суб’єктами господарювання сплачуються такі митні платежі:
ввізне мито, податок на додану вартість і акцизний податок.
При поставці товарів, що мають митний статус українських товарів, з іншої території України на територію ВЕЗ «Крим» сплачується вивізне (експортне) мито за ставками, встановленими законами про експортне мито.
Акцизний податок і податок на додану вартість не сплачуються.
Також за виконання митних формальностей контролюючим органом поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, із заінтересованих осіб справляється плата у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.
Розміри такої плати затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93 «Про справляння плати за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для митних органів».

КОНТРОЛЬ ЗА ПЕРЕМІЩЕННЯМ ТОВАРІВ
Контроль за переміщенням товарів та/або транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, між двома митними органами України або в межах зони діяльності одного митного органу юридичними та фізичними особами незалежно від виду транспорту здійснюється з використанням митних декларацій або документів, передбачених статтею 94 Митного кодексу України (далі – Кодекс).
До зазначених документів відносяться, зокрема:
у разі транзиту в межах одного пункту пропуску або для декларування товарів, що не є підакцизними, залежно від виду транспорту замість митної декларації може використовуватися авіаційна вантажна накладна (Air Waybill) або коносамент (Bill of Lading);
для декларування товарів, що не є підакцизними, замість митної декларації залежно від виду транспорту може використовуватися накладна УМВС (СМГС), накладна ЦІМ (СІМ), накладна ЦІМ/УМВС (ЦИМ/СМГС, CIM/SMGS), книжка МДП (Carnet TIR);
незалежно від виду транспорту для декларування у митний режим транзиту товарів, транспортних засобів комерційного призначення може використовуватися книжка А.Т.А. або книжка CPD;
у випадках, передбачених міжнародними договорами України, укладеними відповідно до закону, для декларування у митний режим транзиту товарів, транспортних засобів комерційного призначення використовуються документи, передбачені такими договорами.
Порядок виконання митних формальностей при здійсненні транзитних переміщень затверджено наказом Міністерства фінансів України від 09.10.2012 № 1066, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19 грудня 2012 року за № 2120/22432 (далі – Порядок).
Зазначеним порядком встановлюється виконання митних формальностей для посадових осіб митних органів, перевізників (водіїв) та декларантів (уповноважених ними осіб) від початку і до завершення переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

У 2015 РОЦІ СКОРОТИЛАСЬ КІЛЬКІСТЬ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ
Законом України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України, згідно яких скорочується кількість податків та зборів, які справляються в Україні шляхом трансформування або скасування, а саме:
- в рентну плату трансформовано ряд платежів, у зв’язку з чим рентна плата складається з:
1) рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин;
2) рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин;
3) рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
4) рентної плати за спеціальне використання води;
5) рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів;
6) рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України.
- включення до переліку підакцизних товарів електричної енергії, внаслідок чого скасовується збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками;
- перенесення плати за землю до складу місцевих податків та консолідація плати за землю з податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у складі податку на нерухоме майно;
- скасовано справляння екологічного податку за викиди забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення;
- скасування збору за першу реєстрацію транспортного засобу, збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності як малоефективних.

ПОЕТАПНЕ ПІДВИЩЕННЯ СТАВКИ РЕНТНОЇ ПЛАТИ ЗА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ДЛЯ ВИДОБУВАННЯ ГАЗУ ПРИРОДНОГО
Для газу природного, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність, установлено окрему ставку рентної плати у розмірі 70 відсотків.
Відповідні зміни передбачено положеннями Закону України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи».
При цьому, до 1 липня 2015 року, ставки рентної плати за користування надрами для видобування газу природного, визначені пунктом 252.20 статті 252 ПКУ, за природний газ, видобутий під час виконання договорів про спільну діяльність, встановлюються на період, визначений абзацом першим цього підрозділу, у відсотках від вартості товарної продукції гірничого підприємства – видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) у таких розмірах:
у період з 1 січня до 31 березня 2015 року (включно) - 60 відсотків;
у період з 1 квітня до 30 червня 2015 року (включно) - 65 відсотків.

ВИЗНАЧЕНО КОЕФІЦІЄНТ ІНДЕКСАЦІЇ НОРМАТИВНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ ЗА 2014 РІК
(За матеріалами офіційного сайта Держземагентства України)
Державне агентство земельних ресурсів України розрахувало значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2014 р.
Земельне відомство інформує, що станом на 01.01.2015 р. нормативну грошову оцінку земель за 2014 р. необхідно індексувати на коефіцієнт, що дорівнює 1,249. Коефіцієнт розраховано виходячи з індексу споживчих цін за 2014 р. — 124,9% (відповідно до п. 289.2 ст. 289 Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених до цього пункту Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»).
Держземагентство України також повідомляє, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель. Коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель становлять: 1996 р. — 1,703; 1997 р. — 1,059; 1998 р. — 1,006; 1999 р. — 1,127; 2000 р. — 1,182; 2001 р. — 1,02; 2005 р. — 1,035; 2007 р. — 1,028; 2008 р. — 1,152; 2009 р. — 1,059; 2010 р. — 1,0; 2011 р. — 1,0; 2012 р. — 1,0; 2013 р. — 1,0; 2014 р. — 1,249.
Кумулятивне значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель з 1995 р. станом на 01.01.2015 р. становить 3,997 (нормативна грошова оцінка земель за 2002, 2003, 2004 та 2006 рр. не індексувалася).

УЗАГАЛЬНЮЮЧА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ ЩОДО ОКРЕМИХ ПИТАНЬ ВІДОБРАЖЕННЯ В ПОДАТКОВОМУ ОБЛІКУ З ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК ПІДПРИЄМСТВ ОПЕРАЦІЙ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ
У консультації використовуються такі скорочення:
Податковий кодекс України - Кодекс;
Закон України від 23 лютого 2006 року № 3480-IV «Про цінні напери та фондовий ринок», зі змінами та доповненнями - Закон № 3480-IV.
Відносини, що виникають під час розміщення, обігу цінних паперів і провадження професійної діяльності на фондовому ринку, регулює Закон № 3480-IV.
Відповідно до пункту 153.8 статті 153 Кодексу для цілей оподаткування ведеться окремий облік загального фінансового результату (прибутку/збитку) за операціями з торгівлі цінними паперами. Платник податку визначає фінансовий результат за операціями з цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, окремо від фінансового результату за операціями з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі.
Платники податку визначають фінансовий результат за операціями з цінними паперами відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку шляхом зменшення прибутків за операціями з цінними паперами на суму збитків від операцій з іншими цінними паперами протягом такого звітного періоду.
Прибуток за кожною окремою операцією з цінними паперами розраховується як позитивна різниця між доходом від такого відчуження та сумою витрат у зв’язку з придбанням таких цінних паперів, за винятком операцій з торгівлі борговими цінними паперами, в яких сума доходу від відчуження зменшується на суму нарахованих, але не отриманих процентів, і оподаткування яких здійснюється відповідно до пункту 137.18 Кодексу, та сума витрат з придбання таких цінних паперів зменшується на суму сплачених процентів продавцю, нарахованих згідно з умовами випуску таких цінних паперів.
Збиток за кожною окремою операцією з цінними паперами розраховується як від’ємна різниця між доходом від такого відчуження та сумою витрат у зв’язку з придбанням таких цінних паперів, за винятком операцій з торгівлі борговими цінними паперами, в яких сума доходу від відчуження зменшується на суму нарахованих, але не отриманих процентів, і оподаткування яких здійснюється відповідно до пункту 137.18 Кодексу, та сума витрат з придбання таких цінних паперів зменшується на суму сплачених процентів продавцю. Для цілей цього пункту дохід платника податку від продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів визнається на дату переходу покупцеві права власності на такі цінні папери.
Витрати платника податку на користь продавця або емітента цінних паперів визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від відчуження таких цінних паперів.
Для цілей пункту 153.8 статті 153 Кодексу цінні папери визнаються такими, що перебувають в обігу на фондовій біржі, за одночасного дотримання таких умов:
а) цінні папери допущені до обігу хоча б на одній фондовій біржі. При цьому перелік іноземних фондових бірж визначається Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;
б) ціни цінних паперів (біржовий курс) на українських фондових біржах розраховуються (встановлюються) відповідно до вимог, встановлених Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;
в) інформація про ціни (біржовий курс, останню поточну ціну цінного папера або результати котирування) цінних паперів обов’язково розміщується на веб-сайті фондової біржі та у загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також може публікуватися в засобах масової інформації (зокрема, електронних) та бути надана фондовою біржею будь-якій заінтересованій особі протягом трьох років після дати здійснення операцій з такими цінними паперами.
Якщо за результатами звітного періоду загальна сума збитків від операцій з цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, перевищує загальну суму прибутків від таких операцій, то сума від’ємного значення фінансового результату за операціями з цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, переноситься у зменшення загального фінансового результату за такими операціями в наступних звітних періодах до повного погашення.
Якщо за результатами звітного періоду загальна сума збитків від операцій з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі, перевищує загальну суму прибутків від таких операцій, то сума від’ємного значення фінансового результату за операціями з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі, переноситься у зменшення загального фінансового результату за такими операціями в наступних звітних періодах протягом 1095 днів, наступних за звітним періодом виникнення зазначеного від’ємного значення фінансового результату.
Якщо за результатами звітного періоду загальна сума прибутків від операцій із цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, перевищує загальну суму збитків від таких операцій, сума перевищення включається до об’єкта оподаткування за такими операціями та оподатковується за ставкою, визначеною пунктом 151.1 статті 151 Кодексу.
Якщо за результатами звітного періоду загальна сума прибутків від операцій з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі, перевищує загальну суму збитків від таких операцій за кожним видом цінних паперів, сума перевищення включається до об’єкта оподаткування за такими операціями та оподатковується за ставкою, визначеною пунктом 151.1 статті 151 Кодексу.
Прибутки, отримані від операцій з цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, не можуть бути зменшені на збитки від операцій з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі.
Прибутки, отримані від операцій з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі, не можуть бути зменшені на збитки від операцій з цінними паперами, що перебувають в обігу на фондовій біржі.
Відповідно до пункту 31 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу від’ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами, деривативами, корпоративними правами, випущеними в іншій, ніж цінні папери, формі, сформований станом на 1 січня 2013 року, не враховується при визначенні фінансового результату за операціями з цінними паперами, деривативами, корпоративними правами, випущеними в іншій, ніж цінні папери, формі, в наступних звітних податкових періодах.
При визначенні прибутків/збитків у порядку, визначеному пунктами 153.8 і 153.9 статті 153 Кодексу, витрати, понесені (нараховані) платниками податків при придбанні цінних паперів, деривативів, корпоративних прав, випущених в іншій, ніж цінні папери, формі, до 1 січня 2013 року, враховуються при їх подальшому відчуженні в повному обсязі на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення витрат.
При цьому віднесення різниці між витратами, визначеними в абзаці другому цього пункту, та доходами (прибутками/збитками) за операціями з подальшого відчуження цінних паперів до прибутків/збитків, отриманих від операцій з цінними паперами, що перебувають або не перебувають в обігу на фондовій біржі, здійснюється залежно від того, чи визнавалися зазначені цінні папери в момент їх подальшого відчуження такими, що перебувають в обігу на фондовій біржі, відповідно до підпункту 153.8.2 пункту 153.8 статті 153 цього Кодексу.
Крім того, не враховується від’ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами, сформований станом на 1 січня 2014 року, при визначенні фінансового результату за операціями з цінними паперами за результатами звітних (податкових) періодів 2014 року (пункт 32 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу).
Відповідно до пункту 153.9 статті 153 Кодексу норми пункту 153.8 статті 153 Кодексу не поширюються:
на платників податків - емітентів цінних паперів за операціями з розміщення, погашення, викупу, конвертації та повторного їх продажу, а також векселедавців, заставодавців та інших осіб, що видали ордерний або борговий цінний папір, при видачі та погашенні даних цінних паперів;
на операції із внесення платником податку коштів або майна до статутного капіталу юридичної особи - резидента або нерезидента в обмін на емітовані ним корпоративні права за умови повернення платнику податку коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених ним до статутного капіталу емітента корпоративних прав, у разі виходу такого платника податку з числа засновників (учасників) такого емітента чи ліквідації такого емітента.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31