ВАГОМИЙ ВНЕСОК ГАЗОВИКІВ БОЯРСЬКОГО ЛВУ МГ У ПЕРЕМОГУ

2-02-2015, 12:46

ВАГОМИЙ ВНЕСОК ГАЗОВИКІВ БОЯРСЬКОГО ЛВУ МГ  У ПЕРЕМОГУ
Військова техніка, обладнана захисними екранами, – це відповідь російським агресорам від українських інженерів та численних волонтерів. Саме такі бронемашини нині рятують життя нашим хлопцям.
Приємно констатувати факт, що вже 17 БТРів та 4 БРДМи посилені захисними екранами завдяки старанням боярчан.
Про це «Боярка-інформ» розповів начальник Боярського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів Сергій Вижанов.
«Ось вже півроку працівники нашого підприємства займаються виготовленням та встановленням захисних екранів на військову бронетехніку», – розповідає Сергій Васильович.
За його словами, все розпочалося після звернення волонтерів до керівництва ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» та УМГ«КИЇВТРАНСГАЗ», у результаті якого був розроблений комплекс спільних дій. Втілення наукових розробок у життя потребувало від наших фахівців освоєння додаткових знань. Адже їм довелося навчитися працювати з надміцними металами, зокрема, з легованою конструкційною сталлю 20ХГС.
А як інакше? Підтримка боєздатності армії – це прямий обов’язок кожного громадянина, – без зайвої патетики говорить керівник підприємства. – Бронетехніка, обладнана захисними екранами, рятує екіпажі від гранатометів. Схему такого захисту розробили фахівці Міноборони. Суть цих решіток в тому, щоб не дозволити кумулятивній гранаті пробивати броню: спрацьовує підривач цієї гранати і броня не пробивається, а екіпаж лишається живий».
Як з’ясувалося, зварювання металевих конструкцій потребувало від робітників особливої ретельності. Навіть зріз металу перед зварюванням має значення: він має бути ідеально прямим. В іншому випадку – граната може піти іншою траєкторією і спрацювати на броні. Для різання та рубки металу використовується цілий арсенал спеціальних інструментів та обладнання. Потрібно було навчитися з ним працювати.
«Ці роботи вимагають від наших працівників дуже точного дотримання вимог технічної документації, оскільки це забезпечує бронемашинам максимальний захист від ураження, – розповідає Сергій Вижанов.
Незамінними виконавцями таких робіт виявили себе наші працівники: слюсарі з ремонту технічних установок Василь Солоніна та Віталій Баранов, електрогазозварники Андрій Бойчук, Володимир Чапля та Роман Скороход, електромонтер Сергій Хмелик, слюсар Євген Гущин, лінійний трубопровідник Володимир Яценко, токар Борис Новак, економіст з матеріально-технічного постачання Андрій Собко та інженер з охорони праці Сергій Корчинський.
Завдяки небайдужості та високій відповідальності водіїв автотранспортного господарства Боярського ЛВУМГ проведено капітальний ремонт автомобіля ГАЗ-53, який під час використання в АТО було серйозно пошкоджено.
До речі, один з наших водіїв Євген Івженко з 20 березня 2014 року бере участь в АТО – служить у в/ч А1232.
Я щиро вдячний усім нашим працівникам, хто долучився до цієї справи. І пишаюся тим, що Боярське ЛВУМГ робить свій скромний внесок у перемогу та мир», – наголосив Сергій Вижанов.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31