ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ:

23-02-2015, 10:06

НА КИЇВЩИНІ ПЕРЕРОБНИК СІЛЬГОСПРОДУКЦІЇ УХИЛИВСЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ МАЙЖЕ НА 11 МЛН. ГРИВЕНЬ
Основний вид діяльності ПАТ «М» – виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах. Підприємство сформувало витрати та податковий кредит по податку на додану вартість по операціях з придбання зерна кукурудзи, макухи та насіння соняшника на 24,5 млн. грн. від 6 суб’єктів господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності.
Встановлено неправомірність формування податкового кредиту та донараховано ПДВ на суму більше 4 млн. грн., завищено витрати, що призвело до заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток на 6,7 млн. гривень.
В результаті, службовими особами ПАТ «М» нанесено державі збитків в особливо великих розмірах, майже на 10,8 млн. гривень.
Розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування правопорушення триває.

ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ
РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ У 2015 РОЦІ
Основною зміною внесеною до Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо проведення розрахункових операцій у 2015 році є те, що платники єдиного податку 2-ої і 3-ої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.
У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи – підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО. Зазначені зміни, вступають у силу: для платників єдиного податку 3-ої групи – з 1 липня 2015 року; для платників єдиного податку 2-ої групи – з 1 січня 2016 року.
Платники єдиного податку 2-ої і 3-ої груп (крім визначених у пункті 296.10 Податкового кодексу), які з 01.01.2015 до 30.06.2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій і до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.
Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані: видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в тому числі через мережу Інтернет, при отриманні товарів (послуг) розрахунковий документ на повну суму проведеної операції; щоденно друкувати на РРО (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій і забезпечувати їх зберігання в КОРО.
З 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. Користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 01.01.2015 року електронних контрольно-касових апаратів, що подають до фіскальних органів тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, встановлено перехідний період тривалістю 1 рік для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, яка забезпечує подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Тимчасово, до 1 липня 2015 року суб'єкти господарювання звільняються від санкцій за порушення вимог зазначеного Закону при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою; при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються у касах уповноважених банків з оформленням розрахункових документів відповідно до нормативних актів Національного банку України, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції).
У разі недотримання суб'єктами господарювання вимог, щодо обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій у вище перелічених випадках, фінансові санкції можуть застосовуватися лише з 01.07.2015 року.

ІГОР БІЛОУС ОХАРАКТЕРИЗУВАВ ЗМІНИ У РОБОТІ ДФС У 2014 РОЦІ ТА ВИЗНАЧИВ СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБИ НА ПОТОЧНИЙ РІК
«Сьогодні Державна фіскальна служба проходить складний і надважливий етап, який потребує повної самовіддачі від кожного працівника. Особистий внесок кожного з нас буде оцінюватися як показник професійності, як вклад в ефективну командну роботу, як прояв відповідальності перед суспільством, перед державою», – заявив Голова ДФС України Ігор Білоус сьогодні, 17 лютого, під час першого засідання Колегії ДФС України.
За його словами, 2014 рік став відправною точкою в процесі розуміння суспільного запиту. Наразі радикально змінилася шкала суспільних цінностей, змінилися настрої людей. Відповідно до цих трансформацій, змінила свої пріоритети і фіскальна служба, впевнений керівник відомства. Їй вдалося зламати внутрішні негативні тенденції, розпочати діалог із громадськими інститутами та бізнесом.
Одним із головних завдань минулого року, враховуючи складні політичні та економічні умови, була стабілізація надходжень до бюджету.
«Уряд та ДФС здійснили ряд заходів, зокрема, ініціювали низку законодавчих актів. Було поліпшено адміністрування податків та розпочато активну боротьбу з тіньовою економікою, зі схемами ухиленням від оподаткування. Це дозволило не тільки втримати надходження до бюджету на рівні минулого року, а й забезпечити їх приріст», – підкреслив Ігор Білоус.
2014 році змінено й ідеологію податкового та митного аудиту, яка спрямована на зменшення втручання органів ДФС у діяльність платників податків. Зокрема, завдяки вдосконаленню процедури планування й відбору до перевірки винятково ризикових платників податків зменшено кількість проведених перевірок (на 14,3 відс. – позапланових, на 9,6 відс. – зустрічних звірок тощо). При цьому ефективність перевірок зросла на 25 відс.
«Разом з тим, цей напрям роботи потребує якісних змін на місцях, посилення кадрового потенціалу підрозділів аудиту», – наголосив Ігор Білоус.
Служба також здійснила важливі заходи зі зменшення ризикового податкового кредиту. Фахівці ДФС розробили й реалізували Концепцію комплексної ідентифікації та ліквідації схемного податкового кредиту, що дозволило у 2014 році удвічі зменшити обсяги фіктивного кредиту, сформованого суб’єктами господарювання – «податковими ямами».
Ігор Білоус також визначив стратегічні напрями діяльності ДФС на 2015 рік. Це – організація ефективного податкового та митного контролю відповідно до ухвалених законодавчих змін, а також забезпечення дієвої комплексної системи протидії корупції.
З цією метою буде розроблено новий механізм боротьби з корупційними проявами за ініціативою як Головного управління власної безпеки, так і інших правоохоронних органів. Окрім того, буде встановлено персональну відповідальності керівників структурних підрозділів (у т.ч. територіальних) за негативну поведінку підлеглих.

У 2015 РОЦІ ПЛАТНИКИ ФІКСОВАНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПОДАТКУ МОЖУТЬ СТАТИ ПЛАТНИКАМИ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ, ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ
ГУ ДФС у Київській області нагадує, що у 2015 році сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, можуть стати платниками спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності – єдиного податку четвертої групи.
Для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку такі підприємства повинні подати до 20 лютого поточного року наступні документи:
- загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ), - контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);
- звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки - контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки;
- розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику;
- відомості (довідку) про наявність земельних ділянок - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок.
Звертаємо увагу, що пп. 14.1.235 Податкового кодексу України доповнено абзацом другим такого змісту: «Права власності/користування земельними ділянками повинні бути оформлені та зареєстровані відповідно до законодавства».

НА КИЇВЩИНІ ВИКРИТО УХИЛЕННЯ
ВІД ОПОДАТКУВАННЯ НА 9,6 МЛН. ГРИВЕНЬ
ТОВ «А» розташоване у м. Яготин, має основним видом діяльності складське господарство, а також здійснює експорт кукурудзи.
В порушення норм Податкового кодексу, службові особи ТОВ «А» уклали договори позики на 46,7 млн. грн. відповідно до офіційного курсу НБУ, з компанією розташованою на Британських Віргінських Островах, що має офшорний статус. В подальшому, службові особи товариства, з метою виводу отриманого прибутку за територію України, здійснили перерахування коштів у сумі 6,3 млн. грн. на рахунки цієї офшорної компанії нібито в якості відсотків за користування отриманою позикою.
В результаті, ТОВ «А» занизило податок на прибуток на 9,6 млн. гривень. Розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування правопорушення триває.

ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ
З урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України, Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71), система електронного адміністрування ПДВ запроваджується поетапно:
- з 1 січня до 1 липня 2015 року (або до дати, визначеної в окремому рішенні Верховної Ради України (далі – рішення ВРУ) про скорочення терміну перехідного періоду відповідно до п. 7 Прикінцевих положень Закону № 71) – у тестовому режимі;
- з 1 липня 2015 року – на постійній основі.
Система електронного адміністрування ПДВ забезпечує автоматичний облік у розрізі платників податку: сум податку, що містяться у виданих та отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), та розрахунках коригування до них; сум податку, сплачених платниками при ввезенні товарів на митну територію України; сум поповнення та залишку коштів на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ; суми податку, на яку платники мають право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН.
Для перерахування податку до бюджету орган ДФС, надсилає органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування ПДВ, реєстр платників. У реєстрі зазначаються назва платника, податковий номер та індивідуальний податковий номер платника, звітний період та сума податку, що підлягає перерахуванню до бюджету.
Відкриття та обслуговування електронних рахунків органами казначейства здійснюється на безоплатній основі. Інформація про рух коштів на електронних рахунках платникам податку надається ДФС України за відповідним запитом платника на безоплатній основі без обмеження кількості запитів та у часі.
Протягом дії системи електронного адміністрування ПДВ у тестовому режимі платники податку самостійно зараховують на такі електронні рахунки кошти з власних поточних рахунків, відкритих у банківських установах, у сумах, необхідних для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку, задекларованих ними в податковій звітності з ПДВ.
Система електронного адміністрування ПДВ не вносить кардинальних змін до загальних правил справляння ПДВ, затверджених Податковим кодексом України. Тобто норми цього Кодексу, які визначають платників ПДВ, об’єкт оподаткування, принципи формування податкових зобов’язань та податкового кредиту, залишаються незмінними.

ГРАНИЧНИЙ СТРОК ДЛЯ ПОДАННЯ ПОДАТКОВИХ ДЕКЛАРАЦІЙ ПОДОВЖЕНО ДО 24 ЛЮТОГО 2015 РОКУ ВКЛЮЧНО
Повідомляємо, що технічні проблеми, пов`язані з затримкою прийняття звітності каналами електронної пошти Державної фіскальної служби України, вирішено 19.02.2015 о 19-й годині.
Звітність, подана 20 числа поточного місяця, приймається в штатному режимі.
При цьому зазначаємо, що звіти подані до ДФС 17,18 та 19 лютого 2015 року будуть прийняті 20 лютого 2015 року.
Враховуючи відсутність можливості у платника податків подати у граничний строк податкові декларації у зв’язку із технічними проблемами, які мали місце 17-19 лютого 2015 року, граничний строк для подання податкових декларацій подовжено до 24 лютого 2015 року включно відповідно до положень Порядку застосування норм пунктів 102.6 - 102.7 статті 102 Податкового кодексу України, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1044, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 січня 2011 р. за N 84/18822.

ДАТА ВИНИКНЕННЯ ПОДАТКОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ З АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ
Датою виникнення податкових зобов’язань щодо:
- підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, є дата їх реалізації особою, яка їх виробляє, незалежно від цілей і напрямів подальшого використання таких товарів (продукції), крім випадків, зазначених у ст. 225 та ст. 229 Податкового кодексу України (далі –ПКУ) (п. 216.1 ст. 216 ПКУ);
- зіпсованого, знищеного, втраченого підакцизного товару (продукції) є дата складання відповідного акта. При цьому втраченим є товар (продукція), місцезнаходження якого платник податку не може встановити (п. 216.2 ст. 216 ПКУ);
- ввезених підакцизних товарів (продукції) на митну територію України є дата подання контролюючому органу митної декларації для митного оформлення або дата нарахування такого податкового зобов’язання контролюючим органом у визначених законодавством випадках (п. 216.4 ст. 216 ПКУ);
- переданих підакцизних товарів (продукції), вироблених з давальницької сировини, – дата їх відвантаження виробником замовнику або за його дорученням іншій особі (п. 216.5 ст. 216 ПКУ);
- використаних підакцизних товарів (продукції) для власних виробничих потреб – дата їх передачі для такого використання, крім використання для виробництва підакцизних товарів (продукції) (п. 216.6 ст. 216 ПКУ);
- реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар. (п. 216.9 ст. 216 ПКУ);
- постачання електроенергії є дата підписання акту прийому-передачі електроенергії (п. 216.10 ст. 216 ПКУ);
- переобладнаного вантажного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД, у легковий автомобіль, який відповідає товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. У цьому випадку акцизний податок сплачується власником такого транспортного засобу не пізніше дати подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу. (п. 216.11 ст. 216 ПКУ).
Нагадуємо, дату виникнення податкових зобов’язань з акцизного податку визначено ст. 216 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

ЗА ЯКОЮ ФОРМОЮ ЮО ПОДАЮТЬ ДЕКЛАРАЦІЮ З ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО,
ВІДМІННЕ ВІД ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ, У 2015 РОЦІ
Відповідно до п.п. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.
Пунктом 9 розд. IV Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71) доручено Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності Закону забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.
З метою забезпечення виконання Закону № 71 до затвердження форми податкової звітності платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - юридичним особам пропонується до 20 лютого 2015 року задекларувати об’єкти оподаткування використовуючи форму Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 01.07.2014 № 735.
У разі наявності у платника податку об’єктів нежитлової нерухомості в колонці 2 «Тип об’єкта житлової нерухомості» зазначається значення «3 - інше», при цьому в колонці 3 «Загальна площа об’єкта житлової нерухомості» необхідно вказувати загальну площу об’єкта нежитлової нерухомості.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 106.07).

ПЛАТНИКИ ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО,
ВІДМІННЕ ВІД ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ
Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості. Це, відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).
Підпунктом 266.1.2 п. 266.1 ст.266 ПКУ визначено платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:
а) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;
б) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;
в) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 106.01).

ЧИ ПОТРІБНО ПОДАВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ У РАЗІ ВІДСУТНОСТІ ДІЮЧИХ ЛІЦЕНЗІЙ НА ПРАВО ЗДІЙСНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ПІДАКЦИЗНОЮ ПРОДУКЦІЄЮ
Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений Податковим кодексом України (далі – Кодекс) звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.
Платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов'язані за кожний встановлений Кодексом звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді (п. 49.2 1 ст. 49 Кодексу).
Отже, якщо платник здійснює діяльність, яка не ліцензується, тобто у нього відсутні діючі (в т.ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією та у звітному періоді у такого платника не виникли об’єкти оподаткування, або не появились показники, що підлягають декларуванню, платник у такому звітному періоді нормами Кодексу не зобов’язаний подавати Декларацію з акцизного податку.

З 1 СІЧНЯ ВСТАНОВЛЕНО ПІЛЬГИ ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ
Від сплати земельного податку (відповідно до п.п. 282.1.1 п. 282.1 ст. 282 Податкового кодексу України) звільняються :
- санаторно-курортні та оздоровчі заклади громадських організацій інвалідів, реабілітаційні установи громадських організацій інвалідів;
- громадські організації інвалідів України, підприємства та організації, які засновані громадськими організаціями інвалідів та спілками громадських організацій інвалідів і є їх повною власністю, де протягом попереднього календарного місяця кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менш як 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці та за наявності дозволу на право користування такою пільгою, який надається уповноваженим органом відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»;
- бази олімпійської та параолімпійської підготовки, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.
Крім того, протягом дії ратифікованих Верховною Радою України міжнародних договорів (угод) України з питань космічної діяльності щодо створення космічної техніки (включаючи агрегати, системи та їх комплектуючі для космічних комплексів, космічних ракет-носіїв, космічних апаратів та наземних сегментів космічних систем), але не пізніше 1 січня 2018 року, резиденти - суб’єкти космічної діяльності, які отримали ліцензію на право її здійснення та беруть участь у реалізації таких договорів (угод), за земельні ділянки виробничого призначення згідно з переліком, який затверджується Кабінетом Міністрів України, звільняються від сплати земельного податку.
Нагадуємо, зазначені пільги встановлено Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31