ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

3-03-2015, 10:23

ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ СПЛАЧЕНО ДО МІСЦЕВОЇ СКАРБНИЦІ СУМУ ПОНАД 7,5 МЛН. ГРИВЕНЬ
Місцеві податки та збори відіграють важливу роль у забезпеченні жіттєдіяльності адміністративно-територіальних одиниць. Вони є обов'язковими до сплати та зараховуються до їх бюджетів
Значною у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів Києво-Святошинського району є сума єдиного податку на підприємницьку діяльність
Так, у січні 2015 р. зафіксовано 147,7 % приросту по надходженням зі сплати єдиного податку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В порівнянні з січнем 2014 р. сума приросту склала понад 2,4 млн. грн. Найбільшу частину єдиного податку сплачено фізичними особами-підприємцями – понад 5,7 млн. грн. Юридичними особами до місцевого бюджету перераховано суму понад 1,8 млн. грн. А загалом за січень 2015 р. надходження зі сплати єдиного податку на підприємницьку діяльність склали понад 7,5 млн. грн.

ЗАТВЕРДЖЕНІ НОВІ ФОРМИ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ПОСЛУГ ЕЛЕКТРОННОГО ЦИФРОВОГО ПІДПИСУ
Державною фіскальною службою України затверджено нову редакцію Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС та нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису, що набудуть чинності 2 березня 2015 року.
Форми за попереднім зразком приймаються віддаленими пунктами реєстрації користувачів Акредитованого центру до 2 березня 2015 року. Нові форми реєстраційних документів можна завантажити за посиланням http://acskidd.gov.ua/r_kor.
Також повідомляємо, що у зв`язку з реорганізацією Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів та створенням Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, змінено найменування Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів на Акредитований центр сертифікації ключів ІДД ДФС та пройдено процедуру акредитації.

СЛІДЧИМИ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПРИПИНЕНО НЕЗАКОННУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМЦЯ
У провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі перебувають матеріали, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, щодо незаконного виготовлення товарів, з недоброякісної сировини, а саме незаконного виготовлення алкогольних напоїв та незаконного їх збуту.
В ході досудового розслідування встановлено, що підприємець налагодив на території м. Біла Церква, виробництво спирту на обладнанні, що забезпечує його масове виробництво та налагодив його подальшу реалізацію на території м. Києва та Київської області. Незаконно виготовлений спирт використовувався для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.
В рамках розслідування кримінального провадження проведено обшук складських приміщень, які використовував у своїй діяльності вищезазначений підприємець. В ході обшуку виявлено та вилучено декілька тонн прозорої рідини з характерним запахом спирту, понад 2 тонни ЛГВ та понад 13 тис. пляшок концентрату ємністю по 5 літрів.
За результатами обшуку виявлено та вилучено товарів підакцизної групи орієнтованою вартістю 3,5 млн. гривень.
На даний час слідчі дії тривають.

ЗМІНИ У ПРИЙМАННІ ДОКУМЕНТІВ ТА ВИДАЧІ ЛІЦЕНЗІЙ НА ПРАВО РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ АЛКОГОЛЕМ ТА ТЮТЮНОМ
Головне управління ДФС у Київській області повідомляє про внесення змін до Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затверджених наказом ДФС України від 24.10.2014 № 213 (далі — Рекомендації).
Відтепер для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями до заяви не потрібно додавати довідку органу ДФС про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.
Заява про видачу ліцензії та інші необхідні документи, визначені Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95-ВР, подаються особисто, уповноваженою особою заявника або надсилаються рекомендованим листом. Зазначені зміни внесені наказом ДФС України від 14.02.2015 № 85.

ЗА НЕСПЛАЧЕНІ ПОДАТКИ ПОТРІБНО ВІДПОВІДАТИ
Нещодавно слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується, як умисне ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах.
Провадження відкрито за фактом порушення податкового законодавства службовими особами підприємства, яке займається будівництвом будівель.
Проведеними заходами встановлено, що службові особи зазначеного підприємства, за період 2011-2014 років ухилилися від сплати податків на загальну суму понад 5 млн. гривень, внаслідок укладання ряду договорів по наданню ремонтно-монтажних робіт з суб’єктами господарювання, що мають ознаки «фіктивності».
Також встановлено, що ТОВ, з якими було укладено договори по наданню робіт входили до складу «конвертаційного центру» та надавали за матеріальну винагороду реальному сектору економіки «послуги» в проведенні безтоварних операцій, незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ, штучному завищенню валових витрат та, використовуючи злочинну схему, здійснювали переказ безготівкових грошових коштів в готівку.
Триває слідство.

ТОВ УХИЛИЛОСЬ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ НА СУМУ ПОНАД 750 ТИС. ГРИВЕНЬ
Нещодавно працівниками слідчого управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується, як умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), за фактом порушення податкового законодавства службовими особами ТОВ, яке займається переробкою рибної продукції та виробництвом консервів.
Проведеною перевіркою встановлено, що службові особи вищезазначеного ТОВ протягом червня - вересня 2013 року ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 750 тис. гривень, внаслідок отриманих мерчандайзингових послуг від підприємства, що має ознаки фіктивності.
Досудове розслідування правопорушення триває.

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО НЕ СПЛАТИЛО ДО БЮДЖЕТУ
МАЙЖЕ 700 ТИС. ГРИВЕНЬ
За фактом порушення податкового законодавства службовими особами одного з акціонерних товариств, яке перебуває на обліку в ДПІ у Києво-Святошинському районі, в поточному році, слідчим управлінням фінансових розслідувань до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується, як умисне ухилення від сплати податків.
Проведеною перевіркою було встановлено, що службові особи акціонерного товариства протягом жовтня 2012 року ухилилися від сплати податків на загальну суму майже 700 тис. гривень, внаслідок укладання ряду договорів по наданню ремонтно-монтажних та оздоблювальних робіт з ТОВ «Т», що має ознаки «фіктивності». Порушення виникло внаслідок заниження сум податку на додану вартість.
В ході слідчих дій стало відомо, що за попередньою змовою з невстановленою слідством особою, умисно, не маючи за мету здійснювати господарську діяльність, громадянин С. за грошову винагороду зареєстрував на своє ім’я підприємство ТОВ «Т».
Крім того встановлено, що вищезазначене ТОВ «Т» входить до складу «конвертаційного центру», яке надавало за матеріальну винагороду реальному сектору економіки «послуги» в проведенні безтоварних операцій, незаконному формуванні податкового кредиту з ПДВ, штучному завищенні валових витрат та, використовуючи злочинну схему, здійснювало переказ безготівкових грошових коштів в готівку.
Триває слідство.

НА КИЇВЩИНІ ПІДПРИЄМСТВО ПО ВИРОБНИЦТВУ АВТОТРАНСПОРТУ УХИЛИЛОСЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ ДО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ
Підприємство «Б» здійснює виробництво пасажирських автобусів та вантажного автотранспорту. В 2012-2013 роках підприємство виступало переможцем тендерних процедур по виконанню загальнодержавних програм з постачання автобусів різних класів, фінансування яких забезпечувалося за рахунок коштів державного бюджету.
Встановлено, що дане підприємство проводило придбання товарів у ТОВ «К» та «С», які мають ознаки фіктивності. За рахунок документального оформлення безтоварних господарських операцій з цими товариствами, службовими особи підприємства «Б» безпідставно сформовано податкового кредиту на 6,6 млн. грн. на 11,5 млн. грн. відповідно. Внаслідок чого занижено сплату податку на додану вартість на суму 18,5 млн. гривень.
За фактом ухилення від сплати податків службовим особами підприємства «Б» в особливо великих розмірах відкрите кримінальне провадження.
Досудове розслідування триває.

ВІДОБРАЖЕННЯ АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ З РОЗДРІБНОГО ПРОДАЖУ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ У КНИГАХ ОБЛІКУ ДОХОДІВ І ВИТРАТ
Фізичні особи - підприємці зобов’язані вести книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючи документи щодо походження товару (відповідно до п. 177.10 ст.177 Податкового кодексу України).
Форма книги обліку доходів і витрат та порядок її ведення затверджено наказом від 16.09.2013 року № 481 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення” (далі – Порядок), який зареєстрований Міністерством юстиції України від 1 жовтня 2013 року №1686/24218.
У Порядку ведення книги обліку доходів і витрат не передбачено зазначення інформації сум акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.
Що стосується фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування то не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої групи фізичні особи – підприємці, які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємкостях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
Враховуючи зазначене, відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів в Книгах обліку доходів і витрат законодавством не передбачено.

ПОДАТКИ, ДО ЯКИХ МОЖЕ БУТИ ЗАСТОСОВАНО
ПРОЦЕДУРУ ПОДАТКОВОГО КОМПРОМІСУ
Згідно із п. 1 підр. 9 прим.2 р. ХХ Податкового кодексу України від
02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.
Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 110.02).

ПЛАТНИК ПОДАТКУ МАЄ ПРАВО ОТРИМУВАТИ У ДФС ІНФОРМАЦІЮ ПРО СТАН СВОГО ЕЛЕКТРОННОГО РАХУНКА
Електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – електронний рахунок) – рахунок, відкритий платнику податку в Казначействі. На такий рахунок платником перераховуються кошти з власного поточного рахунку в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні чи розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – розрахунок коригування) в ЄРПН, а також у сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань з цього податку. Це визначено п. 2 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженного Постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» (далі – Порядок № 569).
Пунктом 13 Порядку № 569 передбачено, що платник податку має право отримувати у ДФС інформацію про стан свого електронного рахунка, а також суму податку, на яку він має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Реєстрі.
Інформація про рух коштів на електронних рахунках платникам податку надається ДФС України за відповідним запитом платника на безоплатній основі без обмеження кількості запитів та у часі.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 101.08).

КОЛИ ЗАСТОСОВУЮТЬ ФОП ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ
ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ДІЯЛЬНОСТІ РРО
Платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. Це визначено п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.
Вимоги стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій набирають чинності:
- для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015;
- для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016 (абз. 5 п. 1 розд. ІІ «Перехідні положення» Закону України від 28 грудня 2014 року № № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»).
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 109.03).

ВИПАДКИ, КОЛИ ПЛАТНИК ПОДАТКУ МОЖЕ ЗАСТОСУВАТИ ПРОЦЕДУРУ ПОДАТКОВОГО КОМПРОМІСУ
Процедура податкового компромісу (згідно з пунктом 2.2 Методичних рекомендацій щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу, затверджених наказом ДФС України від 17.01.2015 № 13) поширюється на:
1. випадки добровільного декларування платником податків занижених податкових зобов’язань з податку на додану вартість (далі – ПДВ) та податку на прибуток у відповідних податкових звітних періодах до 1 квітня 2014 року (п. 1 підрозд. 9 прим. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ);
2. випадки добровільного декларування платником податків занижених податкових зобов’язань у разі, коли у платника податків незалежно від процедури податкового компромісу за рішенням контролюючого органу розпочата документальна перевірка або складено акт за наслідками такої перевірки (п. 7 підрозд. 9 прим. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ);
3. випадки, коли платник податків отримав податкове повідомлення-рішення, за яким податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ не узгоджені відповідно до норм ПКУ (п. 7 підрозд. 9 прим. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ);
4. неузгоджені суми податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, визначені у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура адміністративного оскарження (п. 7 підрозд. 9 прим. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ);
5. неузгоджені суми податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура судового оскарження (п. 7 підрозд. 9 прим. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ).
Слід зазначити, що податковий компроміс з урахуванням строків давності відповідно до ст. 102 ПКУ застосовується до правовідносин, що виникли до 1 квітня 2014 року, та поширюється виключно на податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість незалежно від того, проводилися перевірки контролюючих органів чи ні за такі періоди (п. 11 підрозд. 9 прим. 2 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).
Нагадуємо, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 2 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 01.04.2014 з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.
Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ ПЛАТНИКАМ ПОДАТКІВ ЩОДО ОНОВЛЕНИХ РЕКВІЗИТІВ РАХУНКІВ, ВІДКРИТИХ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ НАДХОДЖЕНЬ У 2015 РОЦІ
У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та внесенням змін до Бюджетного та Податкового кодексів України Державна фіскальна служба України повідомляє наступне.
Відповідно до статті 43 Бюджетного кодексу України при виконанні державного та місцевих бюджетів застосовується казначейське обслуговування бюджетних коштів на основі ведення єдиного казначейського рахунка, відкритого у Національному банку України.
Згідно з Порядком відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, в органах Казначейства щорічно на початок нового бюджетного періоду відповідно до Бюджетного кодексу України, закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети та бюджетної класифікації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію», відкриваються (перевідкриваються) рахунки для зарахування доходів бюджетів, надходжень в частині повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою або під державні (місцеві) гарантії протягом 45 днів з дня прийняття закону про Державний бюджет України.
У поточному році (з 26 січня та 09 лютого) в органах казначейства відкриті рахунки з обліку надходжень згідно з вимогами Закону України від 28.12.2014 № 80-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2015 рік», внесених змін до Бюджетного і Податкового кодексів України в редакціях, що набули чинності з 01 січня 2015 року, та наказу Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію».
Інформація про оновлені реквізити рахунків, які відкриті в органах казначейства відповідно до змін в податковому та бюджетному законодавстві, територіальними органами ДФС своєчасно доведена до платників податків, в тому числі шляхом її розміщення на інтернет-сайтах регіональних органів фіскальної служби (в розрізі територіально-адміністративних одиниць України).
Ознайомитися з реквізитами таких рахунків можна на веб-порталі ДФС України в рубриці «Бюджетні рахунки» (http://sts.gov.ua/byudjetni-rahunki) з можливістю подальшого вибору відповідної територіально-адміністративної одиниці.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31