КИЇВСЬКА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ ІНФОРМУЄ:

5-03-2015, 15:32

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.
ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ ЦІНОВОЇ СИТУАЦІЇ

У зв’язку з різким зростанням цін на соціально значущі товари, спричиненим ажіотажним попитом населення, необхідно, в межах компетенції, вжити термінових заходів щодо запобігання необґрунтованого підвищення цін на основні продукти харчування. Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють виробництво та реалізацію продуктів харчування, потрібно неухильно дотримуватися нормативно-правових актів, які регламентують порядок формування оптово-відпускних та роздрібних цін.
Відповідно до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.07 № 1222, у разі зростання протягом місяця оптово-відпускних цін на продовольчі товари (борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушки), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметану з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор-пісок, олію соняшникову) більш як на 1 відсоток вони підлягають декларуванню.
Для отримання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планованих витрат під час формування оптово-відпускних цін суб'єктам господарювання, які провадять діяльність з виробництва продовольчих товарів, необхідно подати до Державної цінової інспекції України (розташована за адресою: м. Київ, пл. Арсенальна 1б, тел..594-43-81) такі документи:
- пояснювальну записку щодо обґрунтування необхідності зміни оптово-відпускних цін разом з довідкою про результати економічного аналізу фактичних витрат з виробництва;
- калькуляцію собівартості виробництва продовольчих товарів із зазначенням обсягу матеріальних та трудових витрат;
- довідку про обсяги виробництва продовольчих товарів за минулий рік та відповідний період поточного року;
- стандарти, нормативи, технологічні регламенти з виробництва продовольчих товарів;
- копії договорів, пов'язаних з виробництвом продовольчих товарів, укладених з іншими суб'єктами господарювання;
- довідку про фактичну та декларовану рентабельність від реалізації продовольчих товарів.
Суб'єкти господарювання, які провадять діяльність з реалізації продовольчих товарів, у разі зміни їх оптово-відпускних цін подають до територіальних органів Держцінінспекції такі документи:
- пояснювальну записку щодо обґрунтування необхідності зміни оптово-відпускних цін разом з довідкою про результати економічного аналізу фактичних витрат з реалізації;
- калькуляцію витрат з реалізації продовольчих товарів;
- копії договорів, пов'язаних з реалізацією продовольчих товарів, укладених з іншими суб'єктами господарювання;
- копію декларації зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари суб'єкта господарювання, який провадить діяльність з виробництва продовольчих товарів (у разі її наявності).
Погодження зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари здійснюється на підставі висновку Державної інспекції з контролю за цінами щодо економічно обґрунтованого рівня оптово-відпускних цін та проекту декларації зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари структурними підрозділами облдержадміністрації:
- департаментом аграрної політики (адреса: м.Київ, вул. Велика Васильківська,13 тел. 234-51-32) – суб’єктам господарювання, що провадять діяльність з виробництва продовольчих товарів;
- департаментом економічного розвитку і торгівлі (адреса: м.Київ, пл. Л.Українки, 1 тел.286-87-54) – суб’єктам господарювання, що займаються оптовою торгівлею і посередництвом.

Директор департаменту економічного розвитку Київської облдержадміністрації І.В.Самойлов

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30