БІБЛІОТЕКИ МАЮТЬ СТАТИ КУЛЬТУРНИМИ ЦЕНТРАМИ

18-03-2015, 12:22

БІБЛІОТЕКИ МАЮТЬ СТАТИ КУЛЬТУРНИМИ ЦЕНТРАМИ
18 березня міський голова Тарас Добрівський провів нараду з працівниками бібліотек, які працюють на території Боярки, але з початку року передані у підпорядкування району.
Перш за все, Тарас Григорович висловив жаль з цього приводу, адже правильно, коли заклади культури знаходяться на утриманні органів місцевого самоврядування. «Хто, як не міська рада, краще знає про всі ваші потреби та проблеми. А це – і поповнення книжкового фонду, і оформлення документів, і комп’ютеризація, – наголосив міський голова. – Ось саме на цьому я хочу і акцентувати вашу увагу».
Тарас Григорович запропонував бібліотекарям організувати поїздку представників бібліотек міста до Славутича для вивчення досвіду щодо комп’ютеризації книжкових фондів бібліотек.
«Це було б дуже зручно для наших жителів – знайти потрібну книжку за каталогом, що дозволило б активізувати культурне життя в місті. Оскільки ми нині живемо у час, коли молодь під виразом: «де провести вільний час», – має на увазі не заклади культури, а лише кафе та генделики».
Завідуючі бібліотек Ганна Брензей та Людмила Заєць озвучили міському голові одну з проблем, яка значно погіршує зовнішній вигляд закладів культури. Йшлося про близькість бібліотек, розташованих по вулицях Маяковського та Молодіжній, до закладів торгівлі та харчування і пов’язане з цим доволі специфічне «забруднення» прилеглих територій.
Міський голова дав відповідне доручення нагадати власникам кафе та магазину про їх обов’язки щодо прибирання.
Завідувачі бібліотек Людмила Драчевська (вул. Молодіжна, 77) та Віра Венгер (вул. Шевченка, 82) озвучили свої проблеми: відсутність комп’ютерів, а Людмила Дмитрівна також повідомила, що система вентиляції у сусідньому кафе створює окрім підвищеного звукового фону ще й значну вібрацію. А від неї двигтить уся бібліотека разом з Водоканалом та редакцією газети. Міський голова пообіцяв зустрітися з власником кафе для успішного вирішення проблеми, яка йому відома.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31