ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ

28-04-2015, 12:12

КАМПАНІЯ «ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ГРОМАДЯН – 2015»
ТРИВАТИМЕ ДО 1 ТРАВНЯ 2015 РОКУ
(щодо необхідності фізичній особі подавати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо вона протягом звітного року отримувала доходи від декількох податкових агентів)

Відповідно до пп.«є» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VІ із змінами та доповненнями, платники податку зобов’язані подавати податкову декларацію за результатами податкового (звітного) року у строки, передбачені цим Кодексом для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2014 року. Податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, потрібно подати до 1 травня 2015 року.

ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ-ПІДПРИЄМЦЯМИ

Державна податкова інспекція у Києво-Святошинському районі нагадує, що згідно Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» передбачено обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку.
Вимоги стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій набирають чинності:
• для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015;
• для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016 (абз. 5 п. 1 розд. ІІ «Перехідні положення» Закону України від 28 грудня 2014 року № № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»).
Не поширюються вказані норми, згідно з п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, на платників єдиного податку другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи.
Також якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ» НА КИЇВЩИНІ ПРЕДСТАВНИКИ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ СПІЛКУВАЛИСЯ З МАЙБУТНІМИ КОРИСТУВАЧАМИ РРО

У рамках засідання «круглого столу», що відбулося в приміщенні ГУ ДФС у Київській області, податківці та підприємці обговорили проблемні питання введення реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку ІІІ та ІІ груп.
«В зв’язку з реформуванням економіки та для більш легкої та простішої сплати податків виникла потреба в розширенні кола платників, що застосовують реєстратори розрахункових операцій», - наголосив перший заступник начальника Василь Титарчук. За його словами, запровадження РРО це захід держави для встановлення дієвого контролю за обігом готівки та можливістю проведення ефективного та вчасного контролю за суб’єктами господарювання, які відмовляються від декларування отриманої готівкової виручки.
Під час засідання обговорювалися нагальні питання, які виникли у підприємців при необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій. Підприємці погоджувалися с необхідністю введення РРО, але висловлювали думку, що не всі підприємці, особливо ІІ групи, будуть мати фінансову змогу придбати реєстратор розрахункових операцій.
Учасники засідання «круглого столу» обмінялися думками та окреслили низку конкретних пропозицій для створення більш зручних умов по веденню бізнесу.

НА КИЇВЩИНІ ЗУСТРІЛИ ПРАЦІВНИКІВ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ, ЩО ПОВЕРНУЛИСЬ ІЗ ЗОНИ ПРОВЕДЕННЯ АТО

До Головного управління ДФС у Київській області із зони антитерористичної операції, за ротацією, повернулися 8 співробітників оперативного управління. Працівники податкової міліції, за власним бажанням, несли службу в складі зведеного підрозділу податкової міліції ДФС України протягом двох місяців, на контрольних пунктах в’їзду/виїзду на межах Донецької та Луганської областей, упереджуючи незаконне переміщення товарів через «умовний» кордон на сході країни.
Начальник ГУ ДФС у Київській області Олександр Базанов привітав податкових міліціонерів з поверненням, подякував за успішне виконання поставлених перед ними завдань, підкреслив, що всі оперативники показали високий рівень підготовки та повідомив про додаткове заохочення.

З ПОЧАТКУ РОКУ ЦЕНТРАМИ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЛАТНИКІВ КИЇВЩИНИ НАДАНО 37 ТИСЯЧ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Найбільшу питому вагу (37,5%) серед наданих адміністративних послуг займає послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. У І кварталі фізичним особам надано понад 13,2 тисяч таких послуг.
Наступна по кількості послуга, це реєстрація книги обліку розрахункових операцій - 4,1 тис. послуг. По видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються органами ДФС надано 2,9 тис. послуг.
Повний перелік усіх адміністративних послуг, які надаються територіальними органами ГУ ДФС у Київській області, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за гіперпосиланням http://kyivobl.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
Нагадаємо, що на сьогодні у Київській області обслуговування платників здійснює 22 Центри обслуговування платників, в яких надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. Крім того, у центрах обслуговування платники можуть подати звітність та отримати безкоштовні ключі електронного підпису.

НА СЕРВІС «ПУЛЬС» У І КВАРТАЛІ НАДІЙШЛО 148 ЗВЕРНЕНЬ

За січень-березень ГУ ДФС у Київській області отримало 121 звернення, а Київська митниця ДФС - 27 звернень, які надійшли на антикорупційний сервіс «Пульс». Від загальної кількості звернень в цілому по Державній фіскальній службі України це складає 4,7%.
Найчастіше у заявників виникали питання, пов’язані з недоліками у роботі органів ДФС – 33 заяви (27%), з проблемами при подачі звітності та реєстрації податкових накладних в ЄРПН – 37 заяв (31%) та щодо роботи ЦОП - 5 заяв (4%).
Також платники податків звертаються на сервіс «Пульс», щодо контрольно-перевірочної роботи та реєстрації платником податку на додану вартість. З початку року до ГУ ДФС у Київській області надійшло 3 звернення тематика яких пов'язана з корупційними діями працівників органів ДФС. По Київській митниці ДФС найбільше звернень стосується затримки митного оформлення (44%).
Всі звернення розглядаються протягом 3-х днів, а у випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, надається обґрунтоване роз’яснення.

У І КВАРТАЛІ ЖИТЕЛІ КИЇВЩИНИ ЗАДЕКЛАРУВАЛИ ДОХОДІВ БІЛЬШЕ НІЖ МИНУЛОГО РОКУ

З початку року в ході кампанії декларування громадян –2015 подано майже 6,5 тиc. декларацій, у тому числі 51 громадянин задекларував доходи в сумі більше 1 млн. гривень.
Загальна задекларована сума доходів становить 772,4 млн. грн., що на 150,6 млн. грн. більше, ніж минулого року, в т.ч. громадянами – «мільйонерами» задекларовано 265 млн. гривень. При цьому, за три місяці минулого року 42 громадянина задекларували доходи більше 1 млн.грн. на загальну суму 224,5 млн. гривень. Спостерігається позитивна тенденція щодо виконання громадянами своїх податкових зобов’язань.
Вже надійшло до бюджету 4,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, при терміні сплати задекларованих податкових зобов’язань по кампанії декларування - до 01.08.2015 року.
Із загальної кількості поданих декларацій, 30 громадян задекларували отримані доходи від операцій з інвестиційними активами на суму 2,9 млн. гривень.
При проведенні кампанії декларування особлива увага приділяється декларуванню доходів громадянами, які здають в найом нерухоме майно. З початку року залучено до оподаткування 263 громадянина. Сума задекларованих доходів складає 12,8 млн. гривень.
Працівниками податкових інспекцій проводиться аналіз оголошень, інших відомостей, розміщених у засобах масової інформації, в тому числі в Інтернеті, з метою виявлення громадян, які отримують доходи від здачі в оренду нерухомості, в тому числі дач, “елітних” будинків, тощо.
Крім того, 122 громадянина задекларували доходи, отримані у 2014 році від операцій з продажу об’єктів нерухомого майна. Задекларована сума доходу становить більше 70 млн. гривень.
Також, залучено до декларування більше 1192 громадян, які отримали доходи у вигляді спадщини та/чи дарування. Загальна сума задекларованих доходів становить більше 154 млн. гривень. При цьому, на відповідну дату минулого року 820 громадянами задекларовано відповідні доходи на суму 108,3 млн. гривень.
Іноземні доходи задекларували 23 громадянина у сумі 14,6 млн. гривень.
Скористалися правом на отримання податкової знижки 3350 громадян. Вже на сьогодні 1017громадянам повернуто більше 2 млн. гривень.
Жителі Київщини сумлінно виконують свій громадянський обов’язок та активно декларують свої доходи, отримані в 2014 році.

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ У І КВАРТАЛІ УПРАВЛІННЯ ВЛАСНОЇ БЕЗПЕКИ ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Протягом 2015 року за фактами порушення законодавства у сфері службової діяльності розпочато 2 кримінальних провадження за вчинення злочинів щодо прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, тобто хабарництво.
За матеріалами співробітників управління власної безпеки в січні-березні розпочато 9 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів посадовими особами фіскальної служби у сфері службової діяльності.
Крім того, з початку року управлінням власної безпеки проведено 27 службових розслідувань та перевірок, за результатами яких винесено 5 офіційних застережень щодо недопущення корупційних правопорушень.
Не менше уваги приділяється проведенню профілактично-попереджувальній роботі в підрозділах органів ДФС Київщини.
З метою запобігання виникнення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних та інших правопорушень у сфері службової діяльності у І кварталі проведено 67 профілактичних заходів, з яких 27 лекцій для працівників фіскальної служби з антикорупційної тематики, 22 інформаційних матеріали у вигляді швидкоплинних стрічок на телебаченні, 6 інформаційних повідомлень в мережі Інтернет та 3 публікації в пресі.

У І КВАРТАЛІ ОРГАНИ ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ 42 ЗАПИТИ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ

За січень – березень надійшов 21 запит від юридичних осіб, 19 запитів від громадян та 2 запита – від інших органів виконавчої влади.
Найбільшу зацікавленість викликала інформація у запитувачів про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості по платежам, матеріали документальних перевірок.
Однак, по 9 запитам на інформацію відмовлено у наданні інформації. Основна причина відмови - порушення вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" у частині надання розпорядником інформації на вимогу осіб, яких вона стосується. У цих випадках запитувана інформація про особу не стосувалася запитувача (реєстраційні данні платників податків, результати діяльності підприємств).
Нагадуємо, отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: 03680, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5-а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: PUBLICINFO@KYIVOBL.MINRD.GOV.UA; факс: (044) 246-23-40 чи за тел.: (044) 200-37-31 з понеділка до п’ятницю з 09:00 до 13:00 год.; 13:45 до 18:00 год. (у п’ятницю – до 16:45).

НА КИЇВЩИНІ ВИЯВЛЕНО 79 НЕЛЕГАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Протягом 1 кварталу працівниками органів ДФС Київської області проведено 111 перевірок суб’єктів господарювання, в ході яких виявлені факти виплати заробітної плати та інших доходів з порушенням чинного законодавства. По результатам перевірок бюджет додатково отримав більше 388 тис. гривень. У 19 суб’єктів господарювання виявлені факти виплати заробітної плати «в конвертах» та неоформлені працівники. Наприклад, працівниками Вишгородської ОДПІ при проведенні перевірки фізичної особи - підприємця «К» встановлена виплата заробітної плати «в конвертах» 8 найманим працівникам на суму майже 154 тис. гривень. За порушення чинного законодавства підприємцю донараховано до сплати в бюджет 266 тис. гривень.

У І КВАРТАЛІ ОРГАНИ ГУ ДФС КИЇВЩИНИ РОЗГЛЯНУЛИ 129 ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН

З початку року працівниками органів ГУ ДФС у Київській області розглянуто 90 письмових звернень громадян, керівниками органів проведено 39 особистих прийомів громадян.
Найчастіше громадяни у своїх зверненнях порушували питання щодо контрольно-перевірочної роботи - 29 %, інформування про ухилення від сплати податків - 20 %, податку на доходи фізичних осіб - 11%.
Інші звернення стосувалися діяльності органів ДФС, питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та подання податкової звітності.
З загальної кількості звернень, що надійшли у січні-березні, зареєстровано і 5 скарг на неправомірні дії працівників, це складає 5 % від всіх звернень. За результатами розгляду підтвердилися 1 скарга.
Особистий прийом громадян здійснюється згідно затверджених графіків за попереднім записом. Під час особистих прийомів громадянам надаються вичерпні роз’яснення та приймаються відповідні рішення у межах чинного законодавства. Відмов з боку посадових осіб ДФС у задоволенні права на звернення не зафіксовано.

НЕЗАКОННУ РЕАЛІЗАЦІЮ ПАЛИВО-МАСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ВИЯВЛЕНО НА КИЇВЩИНІ

В ході операції «Акциз» працівники оперативного управління ГУ ДФС у Київській області виявили продаж бензину та дизелю без свідоцтва про державну реєстрацію, касового апарату та інших дозвільних документів громадянином «Б» у м. Тараща.
В ході перевірки вилучено паливо-мастильні матеріали в кількості 5,3 тис. літрів вартістю більше 105 тис. гривень.
У відношенні громадянина «Б» складений протокол про адміністративне правопорушення. Вилучені товарно-матеріальні цінності передано на відповідальне зберігання.
Матеріали правопорушення направлені суду.

НА КИЇВЩИНІ ВИЯВЛЕНО ПІДПРИЄМСТВО, ЩО УХИЛИЛОСЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ НА 8 МЛН. ГРИВЕНЬ

ТОВ «В», основний вид діяльності - реалізація устаткування для систем тепло і водопостачання, знаходиться в Києво-Святошинському районі. Підприємством здійснювався імпорт інженерної сантехніки (труби, фітинги, системи опалення) по заниженій митній вартості. В подальшому імпортовані товари використовувалися у виробничій діяльності та реалізовувались за звичайними цінами, що призводило до збільшення бази оподаткування. З метою мінімізації сплати до бюджету податкових зобов’язань, посадові особи ТОВ «В» вдалися до формування штучного податкового кредиту від суб’єктів фіктивного підприємництва.
Встановлено, що службові особи ТОВ «В» ухилилися від сплати податків на загальну суму майже 8 млн. грн. внаслідок оформлення операцій з придбання устаткування для систем тепло і водопостачання у 4-х підприємств, що мають ознаки «фіктивності».
В результаті ТОВ «В» занижено податок на прибуток на 1,3 млн. грн., та податок на додану вартість на 6,7 млн. гривень.
Проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення.

ХТО Є ПЛАТНИКОМ ЕКОЛОГІЧНОГО ПОДАТКУ З 01.01.2015 РОКУ

Відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:
викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;
скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти;
розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання);
утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.
При цьому розміщення відходів - постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів (п.п. 14.1.223 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

РОЗРАХУНОК КОРИГУВАННЯ ДО ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ, ЩО ВИПИСАНА ПОКУПЦЮ – НЕПЛАТНИКУ ПДВ ПОТРІБНО РЕЄСТРУВАТИ В ЄРПН

Відповідно до п. 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженного Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1246 із змінами та доповненнями реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають податкові накладні та/або розрахунки коригування (у тому числі ті, що не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця); складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України; складені в межах виконання угод про розподіл продукції; складені за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування) незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в одній податковій накладній чи розрахунку коригування.
Розрахунок коригування, складений платником податку до податкових накладних, які не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг), а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації таким платником податку.

ТЕРМІНИ РОЗРАХУНКІВ ЗА ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ У СФЕРІ ЗЕД

Згідно зі ст. 1. Закону України від 23 вересня 1994 року № 185/94-ВР «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 185) виручка резидентів у іноземній валюті підлягає зарахуванню на їх валютні рахунки в уповноважених банках у строки виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 180 календарних днів з дати митного оформлення (виписки вивізної вантажної митної декларації) продукції, що експортується, а в разі експорту робіт (послуг), прав інтелектуальної власності – з моменту підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання послуг, експорт прав інтелектуальної власності. Перевищення зазначеного строку потребує висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку.
Імпортні операції резидентів, які здійснюються на умовах відстрочення поставки, в разі, коли таке відстрочення перевищує 180 календарних днів з моменту здійснення авансового платежу або виставлення векселя на користь постачальника продукції (робіт, послуг), що імпортується, потребують висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку (ст. 2 Закону № 185).
Разом з тим, відповідно до змін, внесених Законом України від 06 листопада 2012 року № 5480-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок» до Закону № 185, які набрали чинності з 17.11.2012, Національний банк України має право запроваджувати на строк до шести місяців інші строки розрахунків, ніж ті, що визначені ч. 1 ст. 1 та ст. 2 Закону № 185.
Зокрема, п. 1 постанови Правління Національного банку України від 03 березня 2015 року № 160 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» (далі – постанова № 160) встановлено, що розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів, передбачені в ст. 1 та ст. 2 Закону № 185, здійснюються у строк, що не перевищує 90 календарних днів.
Постанова набрала чинності з 04 березня 2015 року та діє до 03 червня 2015 року включно (п. 9 постанови № 160).
З урахуванням викладеного, починаючи з 04.03.2015 на період до трьох місяців розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів (робіт, послуг), передбачені в ст. 1 та ст. 2 Закону № 185, здійснюються у строк, що не перевищує 90 календарних днів.

ЯКІ ОПЕРАЦІЇ З ПОСТАЧАННЯ ТОВАРІВ/ПОСЛУГ ВВАЖАЮТЬСЯ ОПОДАТКОВУВАНИМИ ДЛЯ ЦІЛЕЙ РЕЄСТРАЦІЇ ПЛАТНИКОМ ПДВ

Відповідно до п. 181.1 ст. 181 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з цим розділом, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1000000 гривень (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених ст. 183 ПКУ, крім особи, яка є платником єдиного податку першої - третьої групи.
Якщо особа, яка відповідно до пункту 181.1 статті 181 ПКУ не є платником податку у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від встановленої зазначеною статтею суми, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою (п. 182.1 ст. 182 ПКУ).
Згідно із розділами V та ХХ ПКУ до оподатковуваних операцій з постачання товарів/послуг належать операції, що підлягають оподаткуванню за основною ставкою ПДВ, ставкою 7 відсотків, нульовою ставкою ПДВ та звільнені (умовно звільнені) від оподаткування ПДВ.

ЯК ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ЗВИЧАЙНА ЦІНА З 01.01.2015 РОКУ

Відповідно до пп. 14.1.71 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) звичайна ціна - ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено ПКУ. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звичайна ціна відповідає рівню ринкових цін. Це визначення не поширюється на операції, що визнаються контрольованими відповідно до ст. 39 ПКУ.
У разі якщо ціни (націнки) на товари (роботи, послуги) підлягають державному регулюванню згідно із законодавством, звичайною вважається ціна, встановлена відповідно до правил такого регулювання. Це положення не поширюється на випадки, коли встановлюється мінімальна ціна продажу або індикативна ціна. У такому разі звичайна ціна операції визначається відповідно до ст. 39 ПКУ, але не може бути меншою за мінімальну або індикативну ціну.
Якщо під час здійснення операції обов’язковим є проведення оцінки, вартість об’єкта оцінки є підставою для визначення звичайної ціни для цілей оподаткування за умови, що неможливо застосувати методи, зазначені у пп. 39.3.1 п. 39.3 ст. 39 ПКУ.
Під час проведення аукціону (публічних торгів) звичайною вважається ціна, яка склалася за результатами такого аукціону (публічних торгів), обов’язковість проведення якого передбачено законом.
Якщо постачання товарів (робіт, послуг) здійснюється на підставі форвардного або ф’ючерсного контракту, звичайною ціною є ціна, яка відповідає рівню ринкових цін на момент укладення такого контракту.
Якщо продаж (відчуження) товарів, у тому числі майна, переданого у заставу позичальником з метою забезпечення вимог кредитора, здійснюється у примусовому порядку згідно із законодавством, звичайною ціною є ціна, сформована під час такого продажу.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31