УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО

21-05-2015, 16:31

УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО
Приємно відзначати, що всеукраїнське свято – День вишиванки – яскравими барвами та народним колоритом 21 травня торкнувся і нашої Боярки. Зранку вулицями рухались люди у вишиванках: хто на роботу чи навчання, а хтось – у своїх справах.
Висока концентрація людей, одягнених у вишивані сорочки чи навіть плаття, спостерігалася у Боярському НВК «Гімназія – ЗОШ І ст.».
Переселенка з Маріуполя Вероніка Нужна, учениця 5(9)-В класу, окрім вишиваного плаття одягла ще й віночок. За зізнанням дівчини, за час перебування у Боярці та навчання у гімназії, вона значно покращила свої знання української мови.
«Українцем бути – круто!» Саме ці слова підтверджували учні 1(5)-Б класу (класний керівник Валентина Шипка) та 4-Б початкової школи (класний керівник Людмила Скорук), які цього дня дружно одягли вишиванки.
Трохи історії. День вишиванки – свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного (а цього року свято співпало з Вознесінням. Символічно?)
Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк 2007 року. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу спілкуючись на перерві з колегою Ігорем Житарюком, який також був у вишиванці, запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. У перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже впродовж наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.
УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО
УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО
УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО
УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО
УКРАЇНЦЕМ БУТИ – КРУТО

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31