ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД

26-05-2015, 18:53

ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД
Реальні проблеми місцевого самоврядування, децентралізація, добровільне об’єднання територіальних громад та багато інших питань було порушено під час відвертої розмови міського голови Тараса Добрівського зі слухачами Національної академії державного управління при Президентові України.
Виїзне навчання групи слухачів відбулось 26 травня у приміщенні Боярської міської ради. Ці відвідини – один з пунктів навчального плану для слухачів спеціальностей місцевого самоврядування та регіонального управління НАДУ. До речі, серед слухачів – представники Києва, Полтави, Івано-Франківська, Солотвина, Умані, Фастова, Чернігівської, Запорізької областей, Євпаторії, Житомира та Хмільника.
Міський голова Тарас Добрівський поділився думками з приводу децентралізації влади та об’єднання територіальних громад. «Це врятує Україну, – переконаний міський голова. – Проведення такої реформи потребує вольового рішення». Викладач НАДУ Олександра Васильєва принагідно зауважила, що у світовій практиці не існує поняття добровільного об’єднання територіальних громад. Об’єднання відбувалося за територіальним принципом та рекомендаціями фахівців.
Проблеми місцевого самоврядування, як у краплині води, відбивають усю проблематику сучасної України. Боярка – не виняток. Адже місто має районне підпорядкування, отже, вилучення з міського бюджету на утримання об’єктів районного підпорядкування складають значну суму. Але це далеко не завжди означає, що ці об’єкти отримують достатнє фінансування. Так впродовж тривалого часу сфера культури та охорони здоров’я недофінансовуються, що призводить до їх поступового розвалу.
Район розбудовується активно, але доволі хаотично, тому у новозбудованих житлових масивах далеко не завжди передбачені дитсадки, школи та інша інфраструктура. Систему сільських ФАПів внаслідок реформи медичної галузі знищено. Район крім цього має ще одну особливість – впродовж 10 років тут змінилося 10 голів райдержадміністрації. Цей чинник ускладнює системну роботу над розвитком територій.
На думку міського голови, Боярка, як і багато інших населених пунктів району, потребує децентралізації. «Нам потрібно використовувати європейський досвід. Це стосується як бюджетної реформи, так і створення індустріальних парків, які стануть реальним механізмом для наповнення бюджетів та забезпечення робочими місцями», – переконаний Тарас Добрівський. – А ще Україні і, зокрема, Боярці потрібні вибори до місцевої влади без партійних списків».
Війна в Україні стала ще однією темою. Іноземні інвестиції – це запорука успіху при реалізації ідеї створення індустріальних парків. Але доки в Україні тривають бойові дії, грошей з-за кордону нам не бачити.
Цікавили слухачів і місцевий досвід вирішення локальних проблем, і стратегічні плани, зокрема, щодо розвитку туризму в місті, і позитивний досвід щодо розвитку спорту та здорового способу життя. На всі питання слухачі НАДУ отримали кваліфіковані та вичерпні відповіді від керуючої справами виконкому Боярської міської ради Марії Рябошапки.
Завершилось виїзне навчання екскурсією міською радою та знайомством з колективом виконкому.
ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД
ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД
ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД
ОСНОВА НАВЧАННЯ – ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30