ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

12-05-2015, 17:02

ОБОВ'ЯЗКОВЕ ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ-ПІДПРИЄМЦЯМИ ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ
Згідно Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» передбачено обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку.
Вимоги стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій набирають чинності:
• для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015;
• для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016 (абз. 5 п. 1 розд. ІІ «Перехідні положення» Закону України від 28 грудня 2014 року № № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»).
Не поширюються вказані норми, згідно з п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, на платників єдиного податку другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи.
Також якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядкута переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР РРО
Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що наказом Державної фіскальної служби України від 27.04.2015 № 302 затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі - Реєстр).
Реєстр містить перелік РРО, дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена.
В Реєстрі наведена таблиця, з інформацією про кожну окрему модель РРО: назву, версію внутрішнього програмного забезпечення, назву та місцезнаходження заявника і виробника, строк первинної реєстрації, дата і номер рішення про включення до Державного реєстру та сфера застосування відповідного РРО.
Державний реєстр РРО – це перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій та їх модифікацій, які мають підтвердження відповідності вимогам діючих державних технічних регламентів та стандартів згідно із Законом України «Про підтвердження відповідності», а також відповідають вимогам нормативних актів України, і такі реєстратори розрахункових операцій дозволені для застосування у сфері, визначеній Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Також звертаємо увагу, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

ПІДПРИЄМСТВО КИЇВЩИНИ УХИЛИЛОСЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ
НА 95 МЛН. ГРИВЕНЬ
ТОВ “К”, що знаходиться у Вишгородському районі, здійснює діяльність по наданню ремонтно-монтажних, оздоблювальних, ремонтно-оздоблювальних робіт. В ході проведення перевірки встановлено, що підприємство здійснювало послуги генпідряду та демонтаж робіт з 10 підприємствами, які мають ознаки “фіктивності”.
Наслідком взаємовідносин з “фіктивними" підприємствами стало ухилення підприємством за 2011 – 2013 роки від сплати податків у особливо великих розмірах на суму понад 95 млн. гривень.
В ході проведених заходів у рамках кримінального впровадження підприємством застосовано податковий компроміс та забезпечено відшкодування збитків державі в сумі майже 2 млн. гривень.

З ПОЧАТКУ 2015 РОКУ ЗВЕДЕНИЙ БЮДЖЕТ ОТРИМАВ МАЙЖЕ 834 МЛН. ГРН.
З початку 2015 року державною податковою інспекцією у Києво-Святошинському районі зібрано значну суму податків та зборів до бюджетів усіх рівнів.
Так, за січень - квітень 2015 р. до зведеного бюджету Держави працівниками ДПІ у Києво-Святошинському районі мобілізовано понад 833,5 млн. грн. податків та зборів.
Зокрема, державний бюджет отримав понад 572 млн. грн., а місцевий – понад 261 млн. грн. В порівнянні з січнем - квітнем минулого року сума надходжень збільшилась на 151 млн. грн.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року темп росту склав 122,1 %.

ЗА 4 МІСЯЦІ 2015 РОКУ ПЛАТНИКИ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ СПЛАТИЛИ МАЙЖЕ 348 МЛН. ГРН. ЄДИНОГО ВНЕСКУ
Платниками Києво-Святошинському районі у квітні 2015 року сплачено майже 97,4 млн. грн. єдиного соціального внеску.
Загалом з початку 2015 року сума надходжень з єдиного внеску склала понад 347,5 млн. грн.
ДПІ у Києво-Святошинському районі нагадує, що з питань адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можна звертатись за адресою: ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ ДФС у Київській області, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34, 0 поверх, кабінет №03, телефон 04598-5-88-18.
Також для платників податків працює інформаційно-довідковий департамент з багатоканальним телефоном 0-800-501-007 (зі стаціонарних телефонів - безкоштовно) з 08:00 до 20:00 (крім суботи та неділі).

З ПОЧАТКУ 2015 РОКУ БЮДЖЕТ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ ПОПОВНИВСЯ НА 31 МЛН. ГРН. ВІД ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ
Одним із джерел наповнення місцевого бюджету є плата за землю.
У Києво-Святошинському районі обліковується понад 1 тис. платників за землю - юридичних осіб та понад 77 тис. фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців землекористувачів, які, в свою чергу, є власниками земельних ділянок, або власниками земельних часток (паїв).
Так, з початку 2015 року до місцевого бюджету Києво-Святошинського району землекористувачами району сплачено понад 31 млн. грн. земельного податку.
Юридичними особами до бюджету сплачено понад 28,5 млн. грн., що на 7 млн. грн. більше показника січня - квітня 2014 року. Темп росту склав 132,2 %. Фізичними особами сплачено понад 2,5 млн. грн., – що на 1 млн. грн. більше показника аналогічного періоду минулого року. Темп росту склав 160,8 %.

НА АДРЕСУ ОРГАНІВ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАДІЙШЛО 63 ЗАПИТА НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ
Серед запитувачів: 31 запит – від юридичних осіб, 30 запитів – від громадян, 2 запита – від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.
Відповіді на запити надано відповідно до законодавства протягом п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Найбільшу зацікавленість викликала інформація про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості по платежам, матеріали документальних перевірок.
По 12 запитам на інформацію органами ДФС Київської області відмовлено у наданні інформації.
Отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши лист-запит за адресою: 03680, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: PUBLICINFO@KYIVOBL.MINRD.GOV.UA; факс: (044) 246-23-40 чи зателефонувавши на (044) 200-37-31 в робочий час: з понеділка по п’ятницю з 09-00 до 13-00 год.; 13-45 до 18-00 год. (у п’ятницю – до 16-45 год.).

ДО КИЇВСЬКОЇ МИТНИЦІ ДФС НАДІЙШЛО 29 ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
З початку 2015 року до Київської митниці ДФС надійшло 29 письмових звернень від громадян, з них у квітні – 8 заяв.
В січні-квітні 2015 року до митниці надійшло 1 звернення через Урядову гарячу лінію.
На антикорупційний сервіс «Пульс» з початку року зі скаргами на дії співробітників митниці звернулося 22 заявника. У квітні – 6 заявників.
Крім того, протягом січня-квітня до митниці надійшов 1 запит на отримання публічної інформації.

КИЇВСЬКОЮ МИТНИЦЕЮ ДФС ВІД СТЯГНЕННЯ ШТРАФІВ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ КОНФІСКОВАНОГО МАЙНА В КВІТНІ ПЕРЕРАХОВАНО ДО ДЕРЖБЮДЖЕТУ 5,4 МЛН. ГРН.
Митницею протягом квітня 2015 року підготовлено та направлено до ГУ СБУ в Київській області та органів внутрішніх справ 8 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.
Заведено 77 справ про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає понад 6 млн. грн.
Типовими предметами правопорушення в квітні 2015 року в основному були валютні цінності, автотранспортні засоби, тютюнові вироби та товари, які переміщувались в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.
Зокрема, 15 справ про порушення митних правил на суму майже 1 млн.грн. заведено у квітні 2015 року.
Перераховано до Держбюджету від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна 5,4 млн. грн.

З ПОЧАТКУ РОКУ НА СЕРВІС «ПУЛЬС» НАДІЙШЛО 190 ЗВЕРНЕНЬ
До ГУ ДФС у Київській області та митних органів надійшло 190 звернень, в т.ч. до Київської митниці ДФС 35 звернень, які надходять на антикорупційний сервіс «Пульс», що складає 4% від загальної кількості.
Найчастіше у заявників виникали питання, пов’язані:
- з недоліками у роботі органів ДФС – 50 (26%);
- з проблемами при подачі звітності та реєстрації податкових накладних в ЄРПН – 42 (22%);
- щодо роботи Центрів обслуговування платників - 6 (3%).
За січень-квітень 2015 року до ГУ ДФС у Київській області надійшло 6 звернень (3%), тематика яких пов'язана з корупційними діями працівників органів ДФС. По Київській митниці ДФС найбільше звернень стосується затримки митного оформлення (54%).
Всі звернення розглядаються своєчасно, протягом 3-х днів, а у випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, йому надається обґрунтоване роз’яснення з посиланням на норми таких актів.

З ПОЧАТКУ РОКУ ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗГЛЯНУТО 133 ПИСЬМОВИХ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН
Серед письмових звернень, що надійшли з початку року, зареєстровано 6 скарг на неправомірні дії працівників, або 4,5 % від загальної кількості звернень. За результатами розгляду скарг, які надійшли до органів ДФС у Київській області, підтвердилася 1 скарга. Відповіді на скарги надані без порушень термінів.
Найчастіше громадяни у зверненнях порушували питання щодо:
- інформування про ухилення від сплати податків (32,3 %),
- контрольно-перевірочної роботи (26,3 %),
- податку на доходи фізичних осіб (9,0 %).
Інші звернення стосувалися діяльності органів ДФС, питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та подання податкової звітності.
У січні-квітні 2015 року керівниками органів ДФС Київської області проведено 54 особистих прийоми громадян.
Особистий прийом громадян, посадовими особами ГУ ДФС Київської області, здійснюється згідно затверджених графіків за попереднім записом.

ПЛАТНИКАМ КИЇВЩИНИ З ПОЧАТКУ РОКУ НАДАНО 50 ТИСЯЧ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
В січні-квітні 2015 року фізичним особам-платникам податків було надано майже 18 тисяч послуг з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Також надано 5,5 тис. послуг з реєстрації книги обліку розрахункових операцій та 4 тис. послуг з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються органами ДФС.
Повний перелік адміністративних послуг, які надаються територіальними органами ГУ ДФС у Київській області, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за посиланням http://kyivobl.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

ЩО Є БАЗОЮ ОПОДАТКУВАННЯ АКЦИЗНИМ ПОДАТКОМ З РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ
Відповідно до пп. 14.1.106 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) максимальні роздрібні ціни – ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію) з урахуванням усіх видів податків (зборів). Акцизний податок з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни.
Максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) встановлюються виробниками або імпортерами товарів (продукції) шляхом декларування таких цін у порядку, встановленому ПКУ. Продаж суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Підпунктом 214.1.4 п. 214.1 ст. 214 ПКУ встановлено, що базою оподаткування акцизного податку є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.
Таким чином, базою оподаткування акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюнових виробів є вартість (з податком на додану вартість) таких тютюнових виробів. Слід зазначити, що роздрібна ціна тютюнових виробів не може бути більшою за максимальну роздрібну ціну таких тютюнових виробів, збільшену на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

ЗА ЯКИХ УМОВ ФОП МОЖУТЬ БУТИ ПЛАТНИКОМ ЄДИНОГО ПОДАТКУ
Відповідно до п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 гривень.
До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, згідно з п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень.
Дія п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи - підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи.
До платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 20000000 гривень. (п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ).
Разом з цим, п. 291.5 ст. 291 ПКУ визначено, що не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп:
суб’єкти господарювання (фізичні особи - підприємці), які здійснюють:
1) діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора);
2) обмін іноземної валюти;
3) виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин);
4) видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення (крім виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння);
5) видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення;
6) діяльність у сфері фінансового посередництва, крім діяльності у сфері страхування, яка здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України ”Про страхування”, сюрвейєрами, аварійними комісарами та аджастерами, визначеними розд. III ПКУ;
7) діяльність з управління підприємствами;
8) діяльність з надання послуг пошти (крім кур’єрської діяльності) та зв’язку (крім діяльності, що не підлягає ліцензуванню);
9) діяльність з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;
10) діяльність з організації, проведення гастрольних заходів;
11) фізичні особи - підприємці, які здійснюють технічні випробування та дослідження (група 74.3 КВЕД ДК 009:2005), діяльність у сфері аудиту;
12) фізичні особи - підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів;
13) страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші фінансові установи, визначені законом; реєстратори цінних паперів;
14) фізичні особи - нерезиденти;
15) суб’єкти господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

ЯК ОПОДАТКОВУЮТЬСЯ ПДФО ДОХОДИ, НАРАХОВАНІ НА КОРИСТЬ ФО У ВИГЛЯДІ ДИВІДЕНДІВ
Відповідно до п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються пасивні доходи (крім зазначених у п.п. 165.1.2 та 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).
Під терміном «пасивні доходи» для цілей цього розділу слід розуміти, зокрема такі доходи, як дивіденди (п.п. 167.5.3 п. 167.5 ст. 167 Кодексу).
Доходи у вигляді дивідендів оподатковуються відповідно до норм
п. 170.5 ст. 170 ПКУ.
Пасивні доходи, у тому числі нараховані у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються інститутами спільного інвестування оподатковуються за ставкою 20 відсотків. Доходи у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нараховані резидентами-платниками податку на прибуток підприємств (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях, інвестиційних сертифікатах, які виплачуються інститутами спільного інвестування) оподатковуються за ставкою 5 відсотків.
Дивіденди, нараховані на користь фізичних осіб ( у тому числі нерезидентів) за акціями або іншими корпоративними правами, які мають статус привілейованих або інший статус, що передбачає виплату фіксованого розміру дивідендів чи суми, яка є більшою за суму виплат, розраховану на будь-яку іншу акцію (корпоративне право), емітовану таким платником податку, прирівнюється з метою оподаткування до виплати заробітної плати, та оподатковуються за ставками 15 та 20 відсотків.
У разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставками 15 відсотків та/або 20 відсотків.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31