ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ:

27-08-2015, 14:54

ЗМІНИ ЩОДО ЗАКОНУ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ РРО
Законом України від 01.07.2014 № 569-VIII внесено зміни до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування РРО, які набрали чинності з 23 липня 2015 року.
Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку:
- першої групи;
- другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень.
У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

ПІД ЧАС ВВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ НЕ ВАРТО НЕХТУВАТИ ПРАВИЛАМИ
«ЗЕЛЕНОГО КОРИДОРУ»
Працівниками Київської митниці ДФС зафіксовано чергову спробу незаконного переміщення валюти через митний кордон України в пункті пропуску «Бориспіль».
76 000 доларів США намагався ввезти на територію України громадянин Лівану. Громадянин самостійно обрав для проходження митного контролю «зелений коридор», чим засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
На момент проходження митного контролю пасажир не надав належним чином оформленої митної декларації та до моменту перетину «білої лінії» не звертався до інспекторів митниці.
Перетнувши «білу лінію», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», митники поставили питання щодо наявності в нього товарів, що підлягають декларуванню. Лише на цьому етапі іноземець повідомив про наявність у нього валюти, яку він хотів би задекларувати.
Тож митники не втомлюються нагадувати, що для безперешкодного переміщення через митний кордон України передбачено наявність у кожного громадянина готівки у сумі, що не перевищує 10 000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).
Згідно з вітчизняним законодавством, з виявленої суми громадянину Лівану було пропущено 10 900 доларів США. За протоколом про порушення митних правил затримано 65 100 доларів США.
Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі.

НА КИЇВЩИНІ ПІДРОЗДІЛИ ПОДАТКОВОГО ТА МИТНОГО АУДИТУ ДОДАТКОВО ПОПОВНИЛИ БЮДЖЕТ НА 74,7 МЛН. ГРИВЕНЬ
Протягом січня - липня поточного року підрозділами податкового аудиту Київської області проведено 557 документальних перевірок, в тому числі 129 планових та 428 позапланових перевірок. Крім того, проведено понад 3 тис. зустрічних звірок.
За наслідками проведених планових та позапланових перевірок підрозділами податкового аудиту з початку року донараховано всього податкових зобов’язань в сумі 1,3 млрд.грн., що на 1,1 млрд.грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Із загальних донарахованих податкових зобов’язань узгоджено майже 114 млн. гривень.
Підрозділами податкового аудиту Київської області з узгоджених донарахованих сум за сім місяців цього року забезпечено надходження до Державного бюджету в розмірі 74,7 млн.грн., що на 16,4 млн.грн. більше ніж за аналогічний період минулого року, в т.ч. за результатами застосування процедури податкового компромісу - 24 млн. гривень.
З початку року проведено 1476 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. За результатами проведених перевірок донарахування в 2015 році збільшились, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, майже на 1,5 млн.грн. або 51,7 %.

НЕЗАКОННЕ ЗБЕРІГАННЯ СПИРТУ ВИЯВЛЕНО НА КИЇВЩИНІ
У рамках проведення операції «Акциз-2015»у м. Бровари співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Київській області виявлено факт зберігання громадяниномспирту для подальшого незаконного виготовлення фальсифікованих горілчаних виробів.
Всього виявлено та вилучено спирту близько 29 тонн орієнтовною вартістю 2,5 млн. грн., з яких могли виготовити близько 50 тис. пляшок недоброякісних алкогольних напоїв.
Проведені працівниками податкової міліції заходи дали змогу попередити потрапляння у торгову мережу недоброякісних алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей.
У відношенні громадянина складено протоколпро адміністративне правопорушення.

ПОДАННЯ ДО ОРГАНУ ДФС ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРИЙНЯТТЯ ПРАЦІВНИКА НА РОБОТУ
Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що Повідомлення про прийняття працівника на роботу за формою згідно з додатком до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:
- засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.
Для подання Повідомлення засобами електронного зв’язку ДФС України розроблено спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (версія 1.17.0), яке розповсюджується на безоплатній основі, зокрема розміщено в розділі «Платникам податків про електронну звітність» офіційного веб-порталу ДФС України (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/).
В даному програмному забезпеченні платникам надана можливість сформувати Повідомлення про прийняття працівника на роботу, накласти електронно-цифровий підпис та направити його до Єдиного вікна податкової звітності.

НА КИЇВЩИНІ ВИЯВЛЕНО ПІДПІЛЬНИЙ ЦЕХ З ОБРОБКИ НЕЗАКОННО ВИДОБУТОГО ТА ОТРИМАНОГО БУРШТИНУ
Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області спільно з ОУ ГУ ДФС у Київській області та ГУ БКОЗ СБУ в ході розслідування кримінального провадження на території Васильківського району Київської області виявлено підпільний цех з обробки незаконно видобутого та отриманого бурштину а також виготовлення ювелірних виробів з бурштину.
Так, в ході проведеного обшуку виявлено та вилучено 12 станків та іншого обладнання, призначеного для різки та шліфування каміння, а також близько 80 кг необробленого та обробленого каміння коричневого та жовтого кольору, схожого на бурштин.
Незаконною обробкою каміння займались особи вихідці з азіатських країн, перебування яких на території України є незаконним.
Нині в кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб організаторів діяльності виявленого підпільного цеху.

ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ НА КИЇВЩИНІ НАГОРОДИЛИ ПОДАТКОВИХ МІЛІЦІОНЕРІВ, ЩО НЕСЛИ СЛУЖБУ У ЗОНІ АТО
У приміщенні ГУ ДФС у Київській області відбулися урочисті збори з нагоди святкування 24-ї річниці Дня Незалежності України. У хвилині мовчання схилили голови працівники ДФС в знак шани і вічної пам’яті про загиблих у боротьбі за незалежність України.
Керівник ГУ ДФС у Київській області Сергій Міняйло вручив пам’ятні нагрудні знаки «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ВОЛЮ» та пам’ятну медаль «ЗАХИСНИКУ БАТЬКІВЩИНИ» 8 співробітникам оперативного управління, які протягом двох місяців несли службу в складі зведеного підрозділу податкової міліції ДФС України, на контрольних пунктах в’їзду/виїзду у межах Донецької та Луганської областей, упереджуючи незаконне переміщення товарів через «умовний» кордон на сході країни.

ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ В КИЇВСЬКІЙ МИТНИЦІ ДФС ПРОЙШЛИ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ
24 роки пройшло, як здійснилася споконвічна мрія українців - бути господарями на своїй землі. Але роки незалежності також стали випробуванням - випробуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд.
«Робота Київської митниці ДФС не могла не зазнати впливу складних процесів, які відбуваються в нашій державі з 2014 року у зв’язку з військовими діями на сході України, адже шестеро наших колег брали участь у АТО, двоє з них – безпосередньо в даний час знаходяться на передовій. Нехай повертаються Дмитро Головкін, Василь Цибульський, Леонід Король і Олександр Корнієнко живими і неушкодженими у мирні і щасливі домівки!
Здоров’я і міцного духу також побажаємо Олександру Матвієнку та Віталію Деркачу, які вже повернулися з бойових дій і знову працюють поруч з нами» - зазначив начальник Київської митниці ДФС Сергій Рудченко під час урочистостей присвячених Дню Незалежності України.
Хвилиною мовчання згадали всіх тих, хто ніколи не повернеться звідти живим…
Найкращі працівники отримали дострокові спеціальні звання за високий професіоналізм, сумлінне й бездоганне виконання своїх службових обов’язків і їм було вручено погони.

З ПОЧАТКУ РОКУ В ПУНКТІ ПРОПУСКУ «БОРИСПІЛЬ» ВИЛУЧЕНО 478 КГ БУРШТИНУ НА СУМУ ПОНАД 13,5 МЛН. ГРИВЕНЬ
Нещодавно працівниками Київської митниці ДФС у співпраці з працівниками СБУ упереджено чергове незаконне переміщення через митний кордон України партії бурштину.
Громадянка Китаю, яка відлітала на батьківщину через аеропорт «Бориспіль» намагалася вивезти за межі України 20,8 кг речовини природного походження коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки дорогоцінного каміння органогенного походження у сировині різного розміру.
Пасажирка самостійно обрала спрощену систему проходження митного контролю - «зелений коридор», чим заявила, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.
Бурштин, що знаходився в торбинках та пакетах, виявлено після перетину громадянкою «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор». 5 кг каміння знаходилося у рюкзаку пасажирки, інші 15,8 кг - у дорожній валізі громадянки, яку вона здала в багаж.
Складено протокол про порушення митних правил. Бурштин вилучено до винесення судом рішення у справі.

ПОРЯДОК ТА ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗВІТУ ПРО РУХ ВАЛЮТНИХ ЦІННОСТЕЙ ЗА РАХУНКОМ, ВІДКРИТИМ ЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НБУ, ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯКА ПЕРЕДБАЧЕНА ЗА ЙОГО НЕПОДАННЯ
Звіт про рух валютних цінностей за рахунком (рахунками) власник ліцензії надає підрозділу Національного банку України та контролюючому органу, у якому він зареєстрований як платник податків, щомісячно не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним періодом (першим звітним місяцем є місяць видачі ліцензії), крім фізичних осіб, що не є підприємцями, які надають такий звіт щоквартально.
За несвоєчасне подання Звіту про рух валютних цінностей за рахунком (рахунками) накладається штраф в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Зазначена норма передбачена ст. 5 Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» (далі - Декрет).
Здійснення операції з відкриття рахунків в іноземних банках вимагає отримання резидентом України індивідуальної ліцензії.
Порядок видачі індивідуальної ліцензії регулюється Положенням про порядок та умови видачі Національним банком України резидентам індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 14 жовтня 2004 року № 485.

ПРО ПІДСТАВИ ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ СУМИ АВАНСОВОГО ПЛАТЕЖУ З ПОДАТКУ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ ДЛЯ ФОП НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ
Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно, але не менш як 100 % річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах), та сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).
У разі зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більше, ніж на 20 відсотків у порівнянні з розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал, платник податку має право зменшити суму авансового платежу, що підлягає сплаті у наступний строк, встановлений абз. першим підпункту 177.5.1 пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу України, пропорційно зменшенню суми зазначеного доходу. Для такого зменшення суми авансового платежу фізичною особою - підприємцем до настання строку сплати такого авансового платежу до контролюючого органу подається заява у довільній формі, що містить розрахунок зменшення суми авансового платежу та коротке пояснення обставин, що призвели до зменшення суми отриманого доходу.
Такий порядок регламентовано підпунктом 177.5.1 пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу України.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування має право зменшити суму авансового платежу, що підлягає сплаті у наступний строк, встановлений пп. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України, пропорційно зменшенню суми зазначеного доходу, у разі, якщо відбулось зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більше ніж на 20 відсотків у порівнянні з розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал.
Нагадуємо, що фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені Податкового кодексу України для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи, що передбачено пунктом 177.5 статті 177 цього Кодексу.

ПРО КОДИ БЮДЖЕТНОЇ КЛАСИФІКАЦІЇ, ЗА ЯКИМИ СПЛАЧУЮТЬСЯ СУМИ ШТРАФНИХ (ФІНАНСОВИХ) САНКЦІЙ ТА ПЕНІ
Суми штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) зараховуються до бюджетів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки та збори, що передбачено пунктом 113.1 статті 113 Податкового кодексу України.
Відповідно до пункту 131.3 статті 131 Податкового кодексу України суми пені зараховуються до бюджетів або державних цільових фондів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки.
Тобто, суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів.
Що стосується сплати штрафних (фінансових) санкцій та пені за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, застосованих контролюючим органом, слід керуватися наступним.
Форма та порядок надіслання податкового повідомлення-рішення і розрахунку грошового зобов’язання визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику (абз. п’ятий п.58.1 ст.58 Податкового кодексу України).
Порядок направлення органами державної податкової служби податкових повідомлень-рішень платникам податків затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.11.2012 № 1236 (далі – Порядок).
Згідно із п.2.3 Порядку податкове повідомлення-рішення складається в двох примірниках за кожним окремим податком, збором разом із штрафними (фінансовими) санкціями (штрафами), або штрафними (фінансовими) санкціями (штрафами, пенею), передбаченими Податковим кодексом України, а також за кожною штрафною (фінансовою) санкцією (штрафом) за порушення норм іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та/або пенею за порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності.
Встановлені форми податкових повідомлень-рішень містять інформацію щодо реквізитів бюджетних рахунків, на які платник податків здійснює сплату сум штрафних (фінансових) санкцій та/або пені за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, нарахованих контролюючим органом.

ПРО ПОРЯДОК ВИДАЧІ КОНТРОЛЮЮЧИМ ОРГАНОМ ПЛАТНИКУ ПОДАТКІВ ДОВІДКИ-ПІДТВЕРДЖЕННЯ СТАТУСУ ПОДАТКОВОГО РЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та порядок її видачі контролюючими органами визначено наказом ДПА України від 12.04.2002 №173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України» зі змінами та доповненнями (далі – Наказ № 173).
Згідно з п. 2 Наказу № 173 довідку-підтвердження статусу податкового резидента України видає державна податкова інспекція за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи.
Фізичні особи-підприємці можуть отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України у контролюючому органі за місцем податкової адреси.
Відповідно до п. 3 Наказу № 173 державні податкові інспекції за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) у разі подання такою особою заяви про звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерел у зарубіжній державі або заяви про відшкодування уже сплачених податків на території зарубіжної держави за формами, затвердженими компетентним органом цієї зарубіжної держави з виконання міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування на її території, зобов’язані підтверджувати статус податкового резидента на цих формах підписом начальника Державної податкової інспекції та печаткою.
Згадані заяви подаються з перекладом українською мовою, крім заяв, оформлених російською.
Звернення щодо отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України може бути подано особисто заявником, уповноваженою на це особою або надіслано поштою.
Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України, засвідчені підписом керівництва контролюючого органу та печаткою заяви про звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерел у зарубіжній державі або про відшкодування уже сплачених податків на території зарубіжної держави видаються заявнику (уповноваженому представнику заявника) або відправляються поштою.
Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України діє в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

ЩОДО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ФОРМ ПОДАТКОВИХ ДЕКЛАРАЦІЙ ЗБОРУ ЗА МІСЦЯ ДЛЯ ПАРКУВАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ТА ТУРИСТИЧНОГО ЗБОРУ
Наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 №636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» затверджено такі форми:
- Форма Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів;
- Форма Податкової декларації з туристичного збору.
Із зазначеним наказом можливо ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС України у підрозділі «Податкове законодавство» розділу «Законодавство».

ТЕРМІН, В ЯКИЙ УПОВНОВАЖЕНІ БАНКИ ПОВІДОМЛЯЮТЬ КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ПРО ФАКТИ НЕНАДХОДЖЕННЯ В ЗАКОНОДАВЧО ВСТАНОВЛЕНІ СТРОКИ ВАЛЮТНОЇ ВИРУЧКИ ЧИ ТОВАРІВ ПО ІМПОРТУ
Повідомлення про факти ненадходження в законодавчо встановлені строки валютної виручки чи товарів по імпорту банки надсилають контролюючим органам за місцем реєстрації резидентів до десятого числа місяця, наступного за звітним.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України і Національного банку України від 12 грудня 1998 року № 1968 «Про посилення контролю за проведенням розрахунків резидентів і нерезидентів за зовнішньоекономічними операціями» у разі ненадходження резидентам валютних цінностей в установлені Законом України від 23 вересня 1994 року № 185/94-ВР «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» із змінами та доповненнями терміни уповноважені банки інформують про це Національний банк та контролюючі органи. Порядок інформування встановлюється Національним банком разом з Державною фіскальною службою України.

ЩОДО СКЛАДОВИХ МАЙНОВОГО ПОДАТКУ
Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71) внесено низку змін до Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК
З 1 січня 2015 року набрала чинності стаття 267 ПКУ «Транспортний податок», відповідно до якої введено в дію новий місцевий податок.
Підпунктом 267.1.1 пункту 267.1 статті 267 ПКУ визначено, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 ПКУ є об’єктами оподаткування.
Щодо об’єкта оподаткування.
Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.
Згідно з підпунктом 267.3.1 пункту 267.3 статті 267 ПКУ базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 ПКУ.
Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування згідно з підпунктом 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 ПКУ.
Відповідно до підпункту 267.5.1 пункту 267.5 статті 267 ПКУ базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.
Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року (2015 рік) і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт (підпункт 267.6.4 пункту 267.6 статті 267 ПКУ).

НЕРУХОМІСТЬ
Водночас повідомляємо, що Законом № 71 внесено зміни щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які набрали чинності з 1 січня 2015 року.
Зокрема, розширено базу оподаткування для податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, шляхом оподаткування як житлової, так і нежитлової нерухомості.
Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості з урахуванням таких особливостей:
за наявності у власності платника податку одного об'єкта житлової нерухомості, в тому числі його частки, податок обчислюється виходячи з бази оподаткування, зменшеної відповідно до підпункту 266.4.1 пункту 266.4 статті 266 ПКУ, та пільги органів місцевого самоврядування з неоподатковуваної площі таких об'єктів (у разі її встановлення) та відповідної ставки податку;
за наявності у власності платника податку більше одного об'єкта житлової нерухомості одного або різних типів, в тому числі їх часток, податок обчислюється виходячи із сумарної загальної площі таких об'єктів, зменшеної згідно з підпунктом 266.4.1 пункту 266.4 статті 266 ПКУ, та пільги органів місцевого самоврядування з неоподатковуваної площі таких об'єктів (у разі її встановлення), та відповідної ставки податку.
Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості, виходячи із загальної площі кожного з об'єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.
Згідно з підпунктом 266.7.2 пункту 266.7 статті 266 ПКУ податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості надсилаються (вручаються) платнику податку – фізичній особі контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).
Таким чином, у поточному році фізичним особам - платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податок нараховувався контролюючими органами за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) за 2014 рік у такому порядку: у період з 1 січня по 31 березня 2014 року із житлової площі; з 1 квітня по 31 грудня 2014 року із загальної площі об’єктів житлової нерухомості.
Приклад алгоритму розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:
у фізичної особи у власності перебуває квартира, житлова площа якої 123 кв. м, а загальна 220 кв. м, пільга зі сплати податку (120 кв. м), ставку податку встановлено у розмірі 1 відс. мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2014 (12, 18 гривень). За 2014 рік сума податку розраховується:
І квартал – (123 кв. м - 120 кв. м)*12,18 грн. /12 міс. * 3 міс. = 9,14 гривень.
ІІ-ІV квартали – (220 кв. м – 120 кв. м)*12,18 грн. /12 міс.* 9 міс. = 913,5 гривень.
За 2014 рік сума податку складала 922,64 грн. (9,14 грн. + 913,5 гривень).
Отже, до 1 липня 2015 року фізичній особі надіслано податкове повідомлення-рішення про сплату податку на суму 922,64 грн., яку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Стосовно юридичних осіб, то платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової нерухомості, декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт (підпункт 265.7.5 пункту 265.7 статті 265 ПКУ).
Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 2 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м бази оподаткування.
Разом з тим пунктом 33 підрозділу 10 розділу XX ПКУ передбачено, що на 2015 рік ставки податку для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, визначені підпунктом 266.5.1 пункту 266.5 статті 266 ПКУ, не можуть перевищувати 1 відс. мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. м для об'єктів нежитлової нерухомості.

ПРО ЗМІНИ В ПОДАТКОВОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ
Державна фіскальна служба України повідомляє, що 13 серпня 2015 року набули чинності Закони України від 15.07.2015 № 609-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» (далі – Закон № 609) та від 17 липня 2015 року № 652-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій» (далі – Закон № 652).
Серед змін, внесених Законом № 609 до Податкового кодексу України, слід зазначити, зокрема, наступне:
вилучено посилання на можливість контролю операцій за правилами статті 39 Податкового кодексу України для цілей нарахування ПДВ;
збільшено обсяг контрольованих операцій одного контрагента з 20 до 50 млн. грн., при досягненні якого платники податків зобов'язані подавати звіт про контрольованих операціях центральному органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику;
визначено умови, за наявності яких господарські операції визнаються такими, що відповідають принципу «витягнутої руки»;
встановлено вичерпний перелік фінансових показників, що забезпечують встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки», та які можуть використовуватись під час визначення рівня рентабельності контрольованих операцій;
скорочено підстави для перевірки контрольованих операцій;
визначено, що пропорційне коригування для контрольованих операцій з резидентами, здійснених до 1 січня 2015 року, проводиться за правилами, що діяли до 1 січня 2015 року.
Щодо Закону № 652, то зміни до Податкового кодексу України стосуються, зокрема, такого:
переглянуто та розширено перелік суб’єктів господарювання – юридичних осіб, які не є платниками податку на прибуток підприємств;
визначено порядок та умови, за яких неприбуткові підприємства, установи та організації не є платниками податку на прибуток підприємств (доповнення пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України);
встановлено особливості перебування установ та організацій у Реєстрі неприбуткових установ та організацій;
передбачено, починаючи з 1 січня 2015 року та на період проведення антитерористичної операції, непроведення коригування, встановленого підпунктом 140.5.9 пункту 140.5 статті 140 Податкового кодексу України, щодо сум коштів або вартості спеціальних засобів індивідуального захисту тощо, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, які добровільно перераховані (передані), зокрема Збройним Силам України.

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ ПЕНСІЙ ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ ТА ДЕЯКИХ ІНШИХ КАТЕГОРІЙ ОСІБ
Починаючи з 01 вересня 2015 року, Управліннями Пенсійного фонду України при нарахуванні та виплаті пенсій учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», податок на доходи фізичних осіб нараховуватись та утримуватись не буде.
Так, 17 липня п.р. Законом України «Про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та деяких інших категорій осіб» № 653-VIII (далі – Закон) було внесено такі зміни до податкового законодавства. А саме: підпункт 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України доповнено абзацом другим стосовно того, що положення цього підпункту не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31.01.2015 № 4, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 року за №111/26556 (далі – Порядок).
До набрання чинності Законом заповнення розрахунку за формою № 1-ДФ відбувалося за наступним принципом.
Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб до Порядку суми пенсій, розмір яких не перевищує суму оподаткування, а саме 3654,0 грн. з 01.01.2015, відображалися у податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу «128».
Суми пенсій, розмір яких перевищує вказану суму,– у частині такого перевищення відображалися у податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу «184».
Тож, починаючи з 01.09.2015 вказані вище доходи будуть зазначатися у розрахунку за формою №1-ДФ тільки з ознакою доходу «128» та будуть звільнені від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ БІЗНЕС ПРО ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ
Верховною Радою України було прийнято Закон України від 01 липня 2015 року № 569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», який набрав чинності з 23 липня 2015 року.
У разі перевищення платниками єдиного податку в календарному році обсягу доходу 1 млн. грн. обов’язковим стає застосування РРО.
Вже 8 750 платників єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) за І півріччя 2015 року перевищили обсяг доходу 1 млн. гривень.
Повідомляємо, що таким платникам єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) необхідно врахувати цю інформацію, оскільки уже з 1 жовтня 2015 року вони зобов’язані при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати РРО, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків.
Також ДФС повідомляє про необхідність платникам єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) постійно контролювати обсяг своїх доходів.
Зокрема, всі платники єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) зобов’язані при перевищенні обсягу доходу 1 млн. грн. розпочати застосовувати РРО.
Водночас, платники єдиного податку ІІ групи (фізичні особи-підприємці) у разі перевищення обсягу доходу 1 млн. грн. у 2015 році (незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення) зобов’язані з 01.01.2016 при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО.

ЗМІНИ ДО ПЕРЕЛІКУ МІСЦЬ ДИСЛОКАЦІЇ МИТНИХ ПОСТІВ
З метою актуалізації місць дислокації митних постів Державна фіскальна служба України наказом від 07.08.2015 №586 внесла зміни до місць дислокації митних постів «Долина» Івано-Франківської митниці ДФС, «Миколаїв – морський» Миколаївської митниці ДФС, «Григорівка» Одеської митниці ДФС, «Харків – автомобільний» Харківської митниці ДФС, «Пісочин» Харківської митниці ДФС.
Наказ розміщено на веб-порталі ДФС.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31