ЩОБ РАХУНОК ЗА ГАЗ ВІДПОВІДАВ ФАКТИЧНОМУ СПОЖИВАННЮ – ПЕРЕДАЙТЕ ПОКАЗАННЯ ЛІЧИЛЬНИКА

1-12-2015, 10:58

Споживачам газу Київської області щомісячна плата за газ на обсяг спожитого палива розраховується з 1 числа попереднього місяця до 1 числа поточного місяця. Для того, щоб сума в платіжці за газ відповідала фактичному споживанню, необхідно щомісячно фіксувати показання свого лічильника на 1 число місяця та передавати його постачальнику – ТОВ «Київоблгаз Збут».
Клієнти ТОВ «Київоблгаз Збут» мають кілька способів сповістити постачальника про фактичні обсяги споживання газу, передавши показання свого лічильника:
- за номерами контакт-центру: (044) 3646-104 або (097) 104-5-104
з 8:00 до 20:00
- написавши лист на електронну адресу: contact@kv.104.ua (обов'язково вкажіть номер особового рахунку або ПІБ та адресу)
- зафіксувати показання в Особистому кабінеті на сайті компанії: kv.104.ua.
Якщо споживач не передав показання лічильника або зробив це не на 1 число, то обсяги спожитого за місяць енергоресурсу розраховує газорозподільне підприємство. І тоді споживач отримає рахунок на оплату з розрахунковими, а не фактичними обсягами спожитого природного газу.
«Скажімо, якщо показання лічильника зняті або передані, наприклад, 15 числа, при розрахунку рекомендованої до сплати суми автоматизована система обчислює прогнозований обсяг споживання до кінця місяця, – коментує директор ТОВ «Київоблгаз Збут» Денис Смоляков. – Саме тому сума в платіжці може відрізнятись від реальних даних».
У такому випадку клієнту потрібно буде самостійно зазначити в платіжному документі поточні та попередні показання лічильника, визначити різницю між ними та помножити на вартість 1 куб. м газу. Виходячи із наданих показань лічильника, автоматично проводиться перерахунок споживання та заборгованості. Результати проведеного перерахунку будуть враховані при формуванні рахунку у наступному місяці.
«Своєчасно та регулярно надаючи дані про кількість спожитих кубометрів газу на перший день звітного місяця, споживачі уникнуть розбіжностей між розрахованим та фактично спожитим об’ємом газу», – пояснює директор ТОВ «Київоблгаз Збут» Денис Смоляков. Також він додав, що показання лічильника станом на перший день місяця можна повідомити з 1 по 5 число. Найзручнішим та найшвидшим способом передачі показань лічильника є Особистий кабінет.
У разі неотримання рахунку від газопостачального підприємства до 15 числа наступного місяця, споживач може самостійно зняти показання лічильника, розрахувати обсяг і вартість спожитого природного газу і сплатити за нього в будь-який зручний спосіб не пізніше 25 числа наступного місяця.
Сплатити за газ можна в будь-який зручний для себе спосіб:
в Особистому кабінеті
через систему інтернет-платежів Portmone.com
сервіс онлайн платежів iPay.ua
за допомогою Інтернет-послуги «Приват 24»
у відділенні «Укрпошти»;
через відділення будь-якого банку.
Сплатити за газ необхідно до 25 числа.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31