ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

2-12-2015, 13:56

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВУ ФОРМУ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ ГРОМАДЯН
Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.
Інструкцією передбачено, що декларація подається за звітний (податковий) період, що дорівнює:
1) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 01 травня року, що настає за звітним;
2) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
3) календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).
Подати декларацію до контролюючого органу можна в один із таких способів на вибір платника податку:
- особисто платником податку або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26.10.2015 р. за №1298/27743 та набрав чинності з дня його офіційного опублікування – 17 листопада 2015 року.

ЦЕНТРОМ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЛАТНИКІВ НАДАНО МАЙЖЕ
13 ТИС. АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
За 11 місяців 2015 року Центром обслуговування платників ДПІ у Києво-Святошинському районі було надано 12950 адміністративних послуг.
Найчастіше серед наданих адміністративних послуг – це видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. За 11 місяців поточного року фізичним особам-платникам податків було надано 4796 тисячі таких послуг, а це складає 37% від загальної кількості наданих послуг.
Також зареєстровано 928 платників єдиного податку. Видано 150 довідок щодо поданих декларацій про майновий стан і доходи.
Нагадаємо, що ЦОП ДПІ у Києво-Святошинському районі, в якому надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг, знаходиться за адресою: 08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34. Факс: (044) 406-09-47. Телефон (044) 406-00-16. Години прийому: з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 13:00; з 13:45 до 18:00 (у п’ятницю – до 16:45).

ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ СЕРВІС «ПУЛЬС»
За 11 місяців 2015 року на сервіс «Пульс» від платників Києво-Святошинського району надійшло 165 звернень.
Найчастіше питання, які порушували у своїх зверненнях заявники, були пов’язані зі звітністю та реєстрацією накладних (103 звернення) з роботою органів ДФС (29 звернень), системою електронного адміністрування податку на додану вартість (18 звернень), реєстрацією платником ПДВ (5 звернень), реєстрацією платником єдиного податку (3 звернення), перевіркою суб’єкта господарської діяльності (2 звернення).
Всі звернення розглядаються своєчасно, протягом 3-х робочих днів. У випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, йому надається обґрунтоване роз’яснення з посиланням на норми таких законодавчих актів.

З ПОЧАТКУ РОКУ ДО ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ЗВЕРНУЛИСЯ 43 ГРОМАДЯН
За січень - листопад 2015 року до ДПІ у Києво-Святошинському районі надійшло 7 письмових звернень від громадян. За аналогічний період 2014 року відповіді на письмові звернення отримали 20 громадян. Відповіді на письмові звернення, надані у встановлені законодавством терміни
Керівниками податкової проведено 36 особистих прийомів громадян.
Під час особистих прийомів найчастіше громадяни порушували питання щодо контрольно-перевірочної роботи, роз’яснення податкового законодавства та податкової політики.
Порушень під час розгляду звернень громадян не зафіксовано.

НА АДРЕСУ ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАДІЙШЛО 105 ЗАПИТІВ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ
За 11 місяців 2015 року на адресу ДПІ у Києво-Святошинському районі надійшло 89 запитів на публічну інформацію від юридичних осіб, 11 запитів від громадян та 5 запитів від органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.
Відповіді на запити було надано у встановлені діючим законодавством терміни, протягом п'яти робочих днів, з дня отримання запиту.
ДПІ у Києво-Святошинському районі нагадує, що отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: 08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34 (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: kyivobl.dpi1013@sfs.gov.ua; факс: (044) 406-09-47 чи зателефонувавши на (044) 406-00-16 в робочий час: з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00; з 13:45 до 18:00 (у п’ятницю – до 16:45).

ПІДПРИЄМСТВО КИЇВЩИНИ ПО ВИРОБНИЦТВУ МИЮЧИХ ЗАСОБІВ УХИЛИЛОСЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ НА 1,2 МЛН. ГРИВЕНЬ
Приватне акціонерне товариство Васильківського району, здійснювало виробництво мила та мийних засобів, а також засобів для чищення та полірування.
За результатами дослідження фінансово-господарських операцій товариства, проведеного працівниками ГУ ДФС у Київській області, виявлено внесення посадовими особами підприємства неправдивих відомостей в декларацію з податку на додану вартість і як результат - штучна мінімізації податкових зобов’язань.
В ході проведеного дослідження встановлено, що між приватним акціонерним товариством та товариствами “А” і “Т” були оформлені взаємовідносини щодо купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей. Відповідно приватним акціонерним товариством були оформлені на користь вказаних товариств і податкові накладні на загальну суму 7,4 млн. грн., у тому числі ПДВ – 1,2 млн. гривень.
Фактично оформлення взаємовідносин між підприємствами не мало відображення в податковому обліку (декларації з податку на додану вартість) приватного акціонерного товариства. Тобто приватне акціонерне товариство не включило до своїх податкових зобов’язань податок на додану вартість від оформлення операцій з контрагентами, чим занизило податок на додану вартість до сплати в бюджет на 1,2 млн. гривень.
Триває досудове розслідування кримінального правопорушення.

НА КИЇВЩИНІ ДО ОФІЦІЙНОЇ ДЕРЖРЕЄСТРАЦІЇ ЗАЛУЧЕНО МАЙЖЕ 894 ПІДПРИЄМЦЯ
В органах ГУ ДФС у Київській області проводиться системна робота з детінізації ринку праці. За рахунок офіційної державної реєстрації підприємців бюджет поповнився більше, як на 135 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.
В результаті спільної роботи органів ГУ ДФС Київщини з Пенсійним фондом та Інспекцією праці щодо моніторингу ринку праці, оголошень по працевлаштуванню та іншого, додатково виявлено 150 роботодавців, які використовували працю «неоформлених» працівників. Вжиті заходи додатково забезпечили надходження до бюджету в розмірі 185,8 тис. гривень.

ПРАВО НА ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ ПРИ ВИПРАВЛЕННІ ПОМИЛОК
Сума ПДВ, зазначена у податковій накладній, в обов'язкових реквізитах заголовної частини якої допущено помилки, що виправлені шляхом складання розрахунку коригування, може бути включена до складу податкового кредиту після реєстрації такого розрахунку коригування в ЄРПН, але не пізніше 365 календарних днів з дати складання такої податкової накладної.
Якщо розрахунок коригування складено з метою виправлення помилок у необов'язкових реквізитах податкової накладної, суми ПДВ по якій були попередньо включені до складу податкового кредиту, при цьому обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкового кредиту покупця не змінилися, то підстав для коригування податкового кредиту у декларації з ПДВ та відповідно заповнення розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.
Водночас порушення порядку заповнення обов'язкових реквізитів податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту (пункт 201.10 статті 201 Податкового кодексу України).
Що стосується розрахунків коригування до податкових накладних, складених з метою виправлення помилок, пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, порядок їх відображення у податковій звітності з ПДВ визначено підпунктом 5 пункту 4 розділу V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966.

СУБ’ЄКТАМ КОНТРОЛЬОВАНИХ ОПЕРАЦІЙ
Штрафні (фінансові) санкції (штрафи) за наслідками перевірок, які здійснюються контролюючими органами, застосовуються у розмірах, передбачених законом, чинним на день прийняття рішень щодо застосування таких штрафних (фінансових) санкцій (пункт 11 підрозділу 10 розділу 20 Податкового кодексу України).
У разі застосування у 2015 році штрафної (фінансової) санкції щодо контрольованих операцій, здійснених платником податків у 2013 - 2014 роках, застосовується штрафна (фінансова) санкція у розмірі, передбаченому п. 120.3 ст. 120 Податкового кодексу України у редакції, чинній на день прийняття рішень про застосування такої штрафної (фінансової) санкції.
Згідно з п. 120.3 ст. 120 Податкового кодексу України (у редакції, що діє з 01.01.2015 року) штраф за неподання обов’язкової документації відповідно до вимог п. 39.4 ст. 39 цього Кодексу накладається контролюючим органом у розмірі 3% суми контрольованих операцій, щодо яких платником податків не надано документацію. Одночасно максимальний розмір штрафу обмежено 200 розмірами мінімальної заробітної плати, що розраховується від суми контрольованих операцій, які було вказано у запиті органів Державної фіскальної служби, направленому платнику та по яких не було подано документацію.

ОРГАНИ ДФС КИЇВЩИНИ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ДОДЕРЖАННЯ ПРАВ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ
Одним з основних принципів діяльності органів Державної фіскальної служби є забезпечення додержання та можливості реалізації прав людини, а також гарантування законності та правопорядку в системі оподаткування.
Так, статтею 17 Податкового кодексу передбачено право платника податків бути присутнім під час проведення перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час таких перевірок, ознайомлюватися та отримувати акти перевірок, проведених контролюючими органами, перед підписанням актів про проведення перевірки, у разі наявності зауважень щодо змісту складених актів підписувати їх із застереженням та подавати контролюючому органу письмові заперечення.
Одним з базових механізмів, що безпосередньо сприяють зміцненню законності в податковій сфері, є право платника податків на оскарження рішень та дій (бездіяльності) органів ДФС, передбачене Податковим кодексом України.
З початку року ГУ ДФС у Київській області розглянуто 946 скарг від платників на 1504 податкові повідомлення-рішення. З них, по юридичним особам за порушення законодавства про оподаткування - 701 скарга на 1162 податкових повідомлень-рішень, по фізичним особам – підприємцям за порушення законодавства про оподаткування - 82 скарги на 112 податкових повідомлень-рішень.
По застосуванню штрафних (фінансових) санкцій за порушення законодавства в сфері зовнішньоекономічної діяльності розглянуто 8 скарг на 9 податкових повідомлень-рішень, по застосуванню штрафних (фінансових) санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки - 9 скарг на 13 податкових повідомлень-рішень, по застосуванню штрафних (фінансових) санкцій за порушення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг - 12 скарг на 13 податкових повідомлень-рішень, по застосуванню штрафних (фінансових) санкцій за порушення законодавства, що регулює відносини у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів – 13 скарг на 20 податкових повідомлень-рішень, по застосуванню штрафних санкцій за своєчасність донарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - 117 скарг на 169 податкових повідомлень-рішень, по справі про адміністративне порушення - 4 скарги на 6 протоколів про адміністративне порушення.
Відділом адміністративного оскарження за 10 місяців прийняті рішення, якими задоволено скарги платників податків по 43 справам на суму 208,8 млн. гривень.

НА КИЇВЩИНИ ЗА 10 МІСЯЦІВ БЮДЖЕТ ОТРИМАВ
ПОНАД 6 МЛРД. ГРН. ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ
Це становить 105,4 % розрахункового показника, додатково зібрано більше 313 млн. гривень.
У жовтні надходження з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування склали 702,6 тис. гривень.
На постійному контролі в органах ДФС Київщини знаходиться питання застосування штрафних санкцій та пені до порушників платіжної дисципліни. З початку року прийнято 6,4 тис. рішень про застосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату єдиного внеску на 20,6 млн. гривень.
В Київській області постійно зростає кількість осіб, які виявляють бажання брати участь у добровільній сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, з початку поточного року органами фіскальної служби укладено понад 500 договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

НА КИЇВЩИНІ ВИЯВЛЕНО НЕЗАКОННЕ МІСЦЕ ЗБЕРІГАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ФАЛЬСИФІКОВАНИХ ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНИХ ВИРОБІВ
Працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Київській області встановлено факт незаконного зберігання та реалізації фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів у Броварському районі. Із незаконного обігу вилучено 54 шт. «бег-ін-бокс» горілки «Пшенична» об’ємом 10 літрів (54 дал), орієнтованою вартістю 59,4 тис.грн.; 320 шт. «бег-ін-бокс» вина ПрАТ «Харчовик» та ПрАТ «Вікторія» об’ємом 10 літрів (320 дал), орієнтованою вартістю 192 тис. гривень.
Всього виявлено та вилучено 374 дал лікеро-горілчаних виробів загальною орієнтованою вартість 251,4 тис. гривень.
По даному факту триває досудове розслідування кримінального провадження.

ПОДАВАЙТЕ ЗВІТНІСТЬ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ!
Державна податкова інспекція у Києво-Святошинському районі звертає увагу, що платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів, мають можливість подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі з єдиного соціального внеску.
Подання звітності в електронній формі має багато очевидних переваг. Серед основних переваг подання звітності в електронному вигляді варто виділити економію робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на черги при поданні звітності тощо.
Для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронний цифровий підпис, який надається безкоштовно.
Для отримання ключів електронного цифрового підпису потрібно звернутись до Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС, який знаходиться за адресою: м. Київ-151, вул. Народного ополчення, буд. 5а, каб. 23. Телефон: (044) 200-37-61. Реєстрація користувачів: пн-чт з 9:00 до 18:00, пт з 9:00 до 16:45, обідня перерва: з 13:00 до 13:45.
Інформацію щодо необхідних документів для отримання ключів електронного цифрового підпису можна знайти на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС за електронною адресою http://acskidd.gov.ua/.

З ПОЧАТКУ РОКУ НА КИЇВЩИНІ ВИЯВЛЕНО 185 НЕОФОРМЛЕНИХ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Сума виплаченого доходу нелегальним працівникам склала 683 тис. гривень. Встановлено 88 випадків виплати зарплати «в конвертах». За результатами перевірок складено 263 протоколи про адміністративні правопорушення. До бюджету додатково сплачено податку на доходи фізичних осіб на 116 тис. гривень.

ОКРУЖНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ Є ПОДАТКОВИМ АГЕНТОМ І МАЄ УТРИМУВАТИ ПОДАТОК НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ ТА ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР
З метою контролю за оподаткуванням та забезпечення своєчасного та повного надходження податків і зборів до бюджетів Державна фіскальна служба України повідомляє, що окружна виборча комісія є юридичною особою та комісією вищого рівня щодо всіх дільничних виборчих комісій в межах відповідного територіального виборчого округу з питань виборів депутатів. Дільнична виборча комісія не є юридичною особою.
Окружна виборча комісія, яка нараховує (виплачує) оподатковуваний дохід (заробітну плату) фізичній особі, відповідно до норм Податкового кодексу України, є податковим агентом і має утримувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір від суми такого доходу за рахунок такої особи та перерахувати його до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу.
Крім того, як податковий агент, окружна виборча комісія повинна подати до органу державної податкової служби податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. № 1ДФ), форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.01.14 № 4, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.14 за № 111/26556.

ДО ПИТАННЯ ВКЛЮЧЕННЯ ДО СКЛАДУ ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ, ЯКА НЕ БУЛА ДО НЬОГО ВКЛЮЧЕНА В ПОДАТКОВОМУ ПЕРІОДІ ЇЇ СКЛАДАННЯ/РЕЄСТРАЦІЇ
Належним чином складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних протягом 180 днів податкова накладна, яка не була включена до складу податкового кредиту в податковому періоді її складання/реєстрації та з дати складання якої не минуло 365 днів, може бути включена до складу податкового кредиту в наступних звітних (податкових) періодах протягом 365 календарних днів з дати її складання шляхом відображення сум податку на додану вартість в розділі II «Податковий кредит» податкової декларації з ПДВ.
Так, відповідно до п. 198.2 ст. 198 Податкового кодексу України датою віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг.
Слід зауважити, що з урахуванням змін, внесених до п. 198.6 ст. 198 Податкового кодексу України, з 29.07.2015 діє норма, згідно з якою у разі, якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму податку на додану вартість на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складення податкової накладної.
Відповідне питання – відповідь розміщено у підкатегорії 101.16 категорії 101 Бази знань, що знаходиться на сервісі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» офіційного веб-порталу ДФС України.
Крім того, більш детальна інформація міститься у листі ДФС від 07.08.2015 № 29163/7/99-99-19-03-02-17 "Про зміни в порядку складання та реєстрації податкових накладних", з яким також можна ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvannya-pdv/63867.html).

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА РЕАЛІЗАЦІЮ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ, НА ПРИДБАННЯ ЯКИХ ВІДСУТНІ СУПРОВІДНІ ДОКУМЕНТИ (ВИДАТКОВІ ТА ТОВАРНО-ТРАНСПОРТНІ НАКЛАДНІ)
Транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів, відвантажених з акцизного складу підприємства, на якому виробляються спирт етиловий, горілка та лікеро-горілчані вироби, без товарно-транспортних накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі, з відміткою представника контролюючого органу на акцизному складі забороняється.
До суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, застосовується фінансова санкція у розмірі подвійної вартості необлікованих товарів, які не обліковані за місцем реалізації та зберігання, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі вимоги не поширюються на фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість.
Крім того незабезпечення платником податків зберігання первинних документів протягом установлених строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень (ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень).
Слід зауважити, що відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, тягне за собою накладення адміністративного штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

ПОВІДОМЛЕННЯ ЩОДО НАБРАННЯ ЧИННОСТІ НАКАЗОМ МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Державна фіскальна служба України повідомляє про набрання чинності 25 листопада 2015 року наказом Міністерства фінансів України від 18.08.2015 № 721 «Про затвердження Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04.09.2015 за № 1058/27503 (далі – Порядок) та опублікованим 25.09.2015 у бюлетені «Офіційний вісник України» № 74.
Порядок розроблено з метою приведення у відповідність до Закону України від 21 квітня 2015 року № 344-VIIІ «Про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу України щодо спрощення умов ведення бізнесу» та забезпечення реалізації норм статі 69 розділу ІІ Податкового кодексу України.
У зв’язку із набранням чинності цим Порядком Державною фіскальною службою України внесено зміни до функціонуючого програмного забезпечення Єдиного вікна подання електронної звітності в частині обміну інформацією в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку між ДФС України та фінансовими установами.
У разі надходження файла повідомлень, який містить повідомлення про відкриття рахунка платника податків у фінансовій установі, прийняте ДФС до оброблення, надається відповідь у вигляді пакета файлів (ZIP-архів), що містить файл-відповідь та квитанцію про приймання до оброблення файла повідомлень.
З 25 листопада 2015 року втрачає чинність Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 26.12.2013 № 853 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21.01.2014 за № 121/24898.

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОКУМЕНТАЛЬНИХ ПЕРЕВІРОК
В Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 року за №1300/27745 зареєстровано наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків – юридичними особами та їх відокремленими підрозділами» від 20.08.2015 №727.
Наказом скасовуються накази Державної податкової адміністрації України від 22.12.2010 №984 «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 року за №34/18772, та Міністерства фінансів України від 21.03.2012 №377 «Про затвердження Порядку оформлення результатів проведення митними органами перевірок», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 квітня 2012 року за №622/20935.
Порядок розроблено для застосування посадовими особами контролюючих органів при оформленні результатів документальних перевірок платників податків – юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів, постійних представництв та представництв нерезидентів.
З набранням чинності цього порядку встановлюється єдиний порядок оформлення матеріалів документальних перевірок платників податків дотримання податкового, валютного та іншого законодавства, та з урахуванням особливостей проведення та оформлення матеріалів документальних планових та позапланових перевірок дотримання законодавства з питань державної митної справи.
Визначені основні вимоги до форми, структури та змісту акта (довідки) документальної перевірки, інформативних додатків до акта (довідки), порядок підписання, реєстрації та зберігання.
Визначено порядок розгляду поданих платником податків заперечень до акту (довідки) документальної перевірки в контролюючому органі, обік результатів такого розгляду та врахування їх при прийнятті податкових повідомлень-рішень.
Дія Порядку не поширюється на оформлення результатів перевірок контрольованих операцій відповідно до статті 39 розділу І Податкового кодексу.

ДО ЯКОГО КОНТРОЛЮЮЧОГО ОРГАНУ НЕОБХІДНО ПОДАВАТИ ЗАЯВУ ФОП ПРО ВІДМОВУ ВІД СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ
Відповідно до ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.
Формою заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 № 1675 «Про затвердження порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування», передбачено і відмову від спрощеної системи оподаткування із зазначенням причин відмови від неї.
Згідно з вищезазначеною статтею ПКУ заява про відмову від спрощеної систему оподаткування фізичною особою – підприємцем подається до контролюючого органу в один з таких способів:
- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси (п. 45.1 ст. 45 ПКУ).
Отже, заява про відмову від спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку подається в один із способів, зазначених у п.п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 ПКУ, до територіального органу державної фіскальної служби за місцем податкової адреси платника податків – фізичної особи.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31