ДПІ У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОВІДОМЛЯЄ:

14-01-2016, 13:13

З 1 СІЧНЯ СТАРТУВАЛА ДЕКЛАРАЦІЙНА КАМПАНІЯ-2016
З початку 2016 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2015 року.
За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.
Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання.
Для комфортного звітування громадян протягом січня-квітня 2016 року центри обслуговування платників податків працюватимуть за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. У разі необхідності платники зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу в заповненні декларації.
Також нагадуємо, що з 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначатимуться в одній податковій звітності.
Детальніше про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися за посиланням http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/.

КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ 2016 РОКУ РОЗПОЧАЛАСЬ!
З 1 січня 2016 року розпочато кампанію декларування доходів, отриманих в 2015 році. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку, до 1 травня за місцем реєстрації.
Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався.
Зокрема, обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які у 2015 році отримували:
- доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався (наприклад, надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю; надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційні доходи, отримані від операцій з інвестиційними активами;
- доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- іноземні доходи (отримані особами, які виїжджають за кордон на сільськогосподарські роботи; для надання послуг домашнього персоналу (домробітниці, гувернантки, вихователі, економки, няньки, перекладачі, а також моряки, що працюють на судах іноземних судновласників тощо).
Сума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2016 року.
Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року запроваджено нову форму декларації про майновий стан і доходи, в якій об’єднано звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
Шановні громадяни, задекларуйте свої доходи!

В ГРУДНІ КИЇВСЬКОЮ МИТНИЦЕЮ ДФС ПЕРЕРАХОВАНО ДО ДЕРЖСКАРБНИЦІ ВІД СТЯГНЕННЯ ШТРАФІВ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ КОНФІСКОВАНОГО МАЙНА 2,8 МЛН. ГРИВЕНЬ
Митницею протягом грудня підготовлено та направлено до органів внутрішніх справ та служби безпеки України 6 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.
Заведено 68 справ про порушення митних правил. Реально вилучені предмети у 45 справах. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає 3,1 млн. гривень.
Типовими предметами правопорушення в грудні в основному були валютні цінності, овочі та фрукти, промислові товари та товари, які переміщувались в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.
Управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням у заведено 31 справу про порушення митних правил на суму 272,5 тис. гривень.
Протягом грудня співробітниками митниці виявлено 3 факти незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, відповідно складено 3 протоколи про порушення митних правил та направлено 1 повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення до органів МВС України та 2 повідомлення до органів СБУ.

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ ПІДАКЦИЗНИМИ ТОВАРАМИ
Суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу підакцизних товарів.
Реєстрація суб'єктів господарювання як платників акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів здійснюється контролюючими органами, які обслуговують адміністративно-територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.
Тобто, суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду декларацію акцизного податку з відповідним додатком до контролюючого органу, який обслуговує адміністративно-територіальну одиницю, на якій розташовано пункт продажу підакцизних товарів, і відповідно реєструється у цьому контролюючому органі як платник акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.
Таким чином, суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок до бюджету тієї адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташовано пункт продажу підакцизних товарів.
Форма та Порядок заповнення і подання декларації акцизного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14.
Декларація акцизного податку містить розділ Ґ «Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» (далі - розділ Ґ) та додаток 6 «Розрахунок сум акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» (далі - додаток 6), якими передбачено декларування податкових зобов'язань з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розрізі кодів адміністративних одиниць відповідно до Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.
У випадку здійснення реалізації підакцизних товарів суб'єктом господарювання на території двох адміністративно-територіальних одиниць, то до декларації акцизного податку подаються два додатки 6 для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів із обов'язковим зазначенням відповідного коду за КОАТУУ.

ПОДАВАЙТЕ ЗВІТНІСТЬ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ!
Державна податкова інспекція у Києво-Святошинському районі звертає увагу, що платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів, мають можливість подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі з єдиного соціального внеску.
Подання звітності в електронній формі має багато очевидних переваг. Серед основних переваг подання звітності в електронному вигляді варто виділити економію робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на черги при поданні звітності тощо.
Для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронний цифровий підпис, який надається безкоштовно.
Для отримання ключів електронного цифрового підпису потрібно звернутись до Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС, який знаходиться за адресою: м. Київ-151, вул. Народного ополчення, буд. 5а, каб. 23. Телефон: (044) 200-37-61. Реєстрація користувачів: пн-чт з 9:00 до 18:00, пт з 9:00 до 16:45, обідня перерва: з 13:00 до 13:45.
Інформацію щодо необхідних документів для отримання ключів електронного цифрового підпису можна знайти на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС за електронною адресою http://acskidd.gov.ua/.
ГРАНИЧНИЙ ТЕРМІН СПЛАТИ ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ ЗА IV КВАРТАЛ 2015 РОКУ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ-СПРОЩЕНЦІВ 19 СІЧНЯ 2016 РОКУ
Фізичні особи–підприємці зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний соцвнесок.
Водночас, пп. 2 п. 6 розд. ІV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (наказ Мінфіну від 20.04.2015 №449) передбачено, що ФОП – платники єдиного внеску можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. При цьому, суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Таким чином, граничний термін сплати єдиного внеску за себе, фізичними особами-підприємцями, які обрали прощену систему оподаткування – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування без використання праці найманих працівників, нараховують єдиний внесок у розмірі 34,7% на суму, визначену такими платниками самостійно, але не менше розміру мінімального страхового внеску.
Нагадаємо, що з 1 вересня 2015 року збільшено розмір мінімальної заробітної плати до 1378 гривень. У зв’язку з цим мінімальний розмір єдиного внеску для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування за себе, з вересня 2015 року становить 478,17 грн. за місяць (1378 х 34,7%), за IV квартал 2015 року - 1434,51 грн. (478,17 х 3 міс.).
За несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20% від несвоєчасно сплачених сум та пеня у розмірі 0,1% суми недоїмки за кожний день прострочення, а посадова особа притягується до адміністративної відповідальності (ст. 165-1 КУАпП).
Відповідно до п. 2 розд. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, ФОП «спрощенці» формують та подають звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого 2016 року (граничний термін - 09 лютого 2016 року) за формою згідно таблиці 2 додатка 5 до Порядку.
За неподання або несвоєчасне подання звітності накладається штраф у розмірі 170 грн., а посадова особа притягується до адміністративної відповідальності (ст. 165-1 КУАпП).
Для зручності, подавати звітність з єдиного внеску платники можуть в електронному вигляді. Для безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису потрібно звернутись до Акредитованого центру сертифікації ключів.

ПО КИЇВСЬКІЙ МИТНИЦІ ДФС З ПОЧАТКУ РОКУ НА СЕРВІС «ПУЛЬС» ЗВЕРНУЛОСЯ 67 ЗАЯВНИКІВ
У грудні звернулося 7 заявників, з яких один Анонім та одна повторна заява.
З них, 5 звернень стосувалися затримок митного оформлення, одне – системи електронного адміністрування податку на додану вартість, одне – роботи органів Державної фіскальної служби.
Звернення, що надійшли протягом грудня на сервіс «Пульс», стосувались роботи таких підрозділів митниці: Митний пост «Східний термінал» – 2 звернення (1 з яких - анонімне); Митний пост «Святошин» – 2 звернення; Митний пост «Бориспіль-аеропорт» – 2 звернення (плюс 1 повторне); Управління адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання – 1 звернення.
На 6 звернень надана вичерпна відповідь. Термін надання однієї відповіді настає. На анонімне звернення, відповідно до п. 8.8. наказу ДФС від 13.01.2015 №6 «Про опрацювання інформації, яка надходить на сервіс «Пульс», відповідь не надавалася.
Крім того, з початку року до митниці надійшло 7 звернень через Урядову гарячу лінію ДФС. Відповідь на звернення надано у встановлені законодавством терміни.

В 2015 РОЦІ ДО КИЇВСЬКОЇ МИТНИЦІ ДФС НАДІЙШЛО
95 ПИСЬМОВИХ ЗВЕРНЕННЯ
У грудні отримано 13 заяв, що становить 14 % від загальної кількості звернень з початку року.
Найчастіше громадяни у зверненнях порушували питання щодо фінансових питань – 31 % від заяв, отриманих у грудні, щодо питань стосовно нюансів митного оформлення – 54 % від заяв, отриманих у грудні.
Із заявами до митниці звернулися: громадянин щодо довідки про заробітну плату і отримання матеріальної допомоги; громадянин щодо виплати заробітку за вимушений прогул; громадянка щодо підробки документів про зовнішньоекономічну діяльність; громадянин щодо повернення вилученої валюти; громадянин щодо декларування ним коштів для судового слідства; громадянин щодо переоформлення поштового відправлення; громадянка щодо перенаправлення багажу до місця призначення для здійснення митного оформлення; громадянин щодо кількості заяв про повернення помилково та надміру сплачених сум митних платежів, загальної суми митних платежів, кількості висновків тощо; громадянин щодо наявності списаних меблевих відходів.
Відповіді на звернення, що надійшли протягом грудня, надані у встановлені законодавством терміни.

НА КИЇВЩИНІ ПОДАТКОВИЙ БОРГ ЗМЕНШИВСЯ
МАЙЖЕ НА 76 МЛН. ГРИВЕНЬ
Протягом 2015 року завдяки спільно налагодженій роботі по вжиттю заходів, спрямованих на погашення податкового боргу, по Київській області вдалося досягти скорочення загальної суми податкового боргу на 6%.
За рахунок вжитих заходів за 12 місяців надходження коштів до бюджетів усіх рівнів склали 296,4 млн. гривень. З них, до державного бюджету перераховано майже 190 млн. грн., до місцевих бюджетів - 106,5 млн. гривень.
В грудні в рахунок погашення податкового боргу надійшло 44,6 млн. грн., в тому числі, до державного бюджету – 30,3 млн. грн., до місцевих бюджетів – 14,3 млн. гривень.

НА КИЇВЩИНІ УПЕРЕДЖЕНО СПРОБУ НЕЗАКОННОГО ВІДШКОДУВАННЯ ПДВ НА СУМУ 10 МЛН. ГРИВЕНЬ
Так, у січні 2016 року оперативниками фіскальної служби Київщини викрито незаконну спробу отримання бюджетного відшкодування податку на додану вартість.
Встановлено, що підприємством Київщини заявлено до бюджетного відшкодування податку на додану вартість майже 10 млн. гривень.
При проведенні перевірки підприємства щодо правомірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ виявлено, що при здійсненні господарської діяльності порушено вимоги Податкового кодексу України. В наслідок підприємству винесено податкове повідомлення – рішення на суму майже 10 млн. грн. основного платежу та близько 2,5 млн.грн. штрафних санкцій.
Досудове розслідування триває.

У 2015 РОЦІ ДО ОРГАНІВ ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
НАДІЙШЛО 605 ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
Протягом січня-грудня територіальними органами ГУ ДФС у Київській області розглянуто 445 письмових звернень громадян.
Найчастіше громадяни у зверненнях порушували питання щодо: інформування про ухилення від сплати податків (36,8 %), контрольно-перевірочної роботи (30%), податку на доходи фізичних осіб (8 %). Інші звернення стосувалися діяльності органів ДФС, питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та подання податкової звітності.
Із загальної кількості письмових звернень, що надійшли протягом року, зареєстровано 19 скарг на неправомірні дії працівників.
За результатами розгляду скарг, підтвердилися (частково підтвердилися) 5 скарг. Посадові особи органів ДФС у Київській області, які допустили неналежне виконання службових обов’язків, депремійовані. Відповіді на скарги надані без порушень термінів.
Керівниками органів ДФС Київської області проведено 160 особистих прийомів громадян. Особистий прийом громадян посадовими особами ГУ ДФС Київської області, здійснюється згідно затверджених графіків за попереднім записом. Відмов з боку посадових осіб ДФС у задоволенні права на звернення не зафіксовано. Порушення під час розгляду звернень громадян на особистому прийомі відсутні.

НА СЕРВІС «ПУЛЬС» У 2015 РОЦІ НАДІЙШЛО 862 ЗВЕРНЕННЯ
В січні-грудні до ГУ ДФС у Київській області та митних органів надійшло 862 звернення, в тому числі до Київської митниці ДФС – 92 звернення, що складає 4%від загальної кількості по Державній фіскальній службі України.
Найчастіше у заявників виникали питання, пов’язані з проблемами при подачі звітності та реєстрації податкових накладних в ЄРПН – 172 (29,3%); з недоліками у роботі органів ДФС – 121 (20,6 %); з проблемами при реєстрації податкових накладних та невідповідності даних Витягу (Система електронного адміністрування ПДВ) – 83 (14 %).
Протягом минулого року до ГУ ДФС у Київській області надійшло 13звернень (2 %), тематика яких пов'язана з корупційними діями працівників органів ДФС.
По Київській митниці ДФС більшість звернень стосується затримки митного оформлення – 44 (47,8 %).
Всі звернення розглядаються своєчасно, а у випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, йому надається обґрунтоване роз’яснення з посиланням на норми таких актів.

ДО ОРГАНІВ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАДІЙШОВ 281 ЗАПИТ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ
Серед запитувачів: 153 запита – від юридичних осіб, 73 запита – від громадян, 55 запитів – від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.
Відповіді на запити надано запитувачам у встановлені законодавством строки, тобто протягом п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Найбільшу зацікавленість викликала інформація про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості по платежам, матеріали документальних перевірок.
По 40 запитам відмовлено у наданні інформації органами ДФС Київської області. Основна причина відмови - порушення вимог пункту 2 статті 10 Закону України "Про доступ до публічної інформації" у частині надання розпорядником інформації на вимогу осіб, яких вона стосується. У даному випадку запитувана інформація про особу не стосувалася запитувача (реєстраційні данні платників податків, результати діяльності підприємств).
Отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою:03680, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: kyivobl.public@sfs.gov.ua; факс: (044) 246-23-40 чи зателефонувавши на (044) 200-37-31 в робочий час: з понеділка по четвер з 09-00 до 13-00 год.; 13-45 до 18-00 год. (у п’ятницю – до 16-45 год.).

У МИНУЛОМУ РОЦІ ЦОПАМИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
НАДАНО 159,4 ТИС. АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
Найбільшу перевагу серед наданих адміністративних послуг складають послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки - надано понад 63,7 тис. послуг, з реєстрації книги обліку розрахункових операцій, - 18 тис. послуг, з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються органами ДФС – 13 тис. послуг.
Повний перелік адміністративних послуг, які надаються територіальними органами ГУ ДФС у Київській області, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за гіперпосиланням
http: //kyivobl.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
У центрах обслуговування платники можуть подати звітність та отримати безкоштовні ключі електронного підпису.

КИЇВСЬКА МИТНИЦЯ ДФС: МАЙЖЕ 32 МЛРД. ГРН. ПЕРЕРАХОВАНИХ ЗА 2015 РІК, ВЖЕ В ДЕРЖАВНОМУ БЮДЖЕТІ УКРАЇНИ!
Протягом 2015 року Київська митниця ДФС забезпечила надходження до Державного бюджету України на рівні –31млрд. 793,3 млн. грн., що на 50,3% (10 млрд. 646,9 млн. грн.)більше, в порівнянні з показниками 2014 року.
Основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у 2015 року в зоні діяльності митниці були «автомобілі легкові» (сплачено митних податків на загальну суму 5,1 млрд. грн.), «засоби захисту рослин» (2 млрд.грн.), «лікарські засоби» (1,7 млрд.грн.), «нафта та нафтопродукти» (1,3 млрд.грн.) «телефонні апарати» (1,1 млрд.грн.).
За результатами реалізації митницею заходів в напрямку контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікацією та країною походження, додатково протягом 2015 року перераховано до Державного бюджету України митних податків в сумі 950,6 млн. гривень
З метою забезпечення максимальних надходжень митних податків до Державного бюджету України, митницею протягом 2015 року вживались усі можливі заходи, направлені на, активізацію діяльності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та створення максимально сприятливих умов для прискорення митного оформлення товарів, забезпечення системного аналізу зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів ЗЕД, а також проведення з ними на регулярній основі робочих зустрічей з метою налагодження максимально ефективного та достовірного прогнозування надходжень митних платежів до Держбюджету.

ВЕЛИКІ ПІДПРИЄМСТВА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПОПОВНИЛИ БЮДЖЕТ НА ПОНАД 8 МЛРД. ГРИВЕНЬ
Великими підприємствами області забезпечено майже 70% загального збору платежів до Зведеного бюджету.
Найбільші суми сплачено:
ПАТ «Київський КПК» – 230,8 млн. грн., що на 121,4 млн. грн., або у 2,1 рази більше 2014 року;
ПАТ «Київобленерго» – 133,7 млн. грн., що на 18 млн. грн., або на 15,6 % більше 2014 року;
ПАТ «ВБД Україна» – 122,7 млн. грн., що на 30,3 млн. грн., або на 32,8 % більше минулого року;
ТОВ «Вінер Імпортс Україна» – 116,8 млн. грн.;
ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта» –107,3 млн. грн.;
ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн» – 104,6 млн. грн., що на 22,8 млн. грн., або на 27,9% більше 2014 року;
ТОВ «Фоззі-Фуд» – 97 млн. грн.;
ДП «Укррефтранс» – 84,8 млн. грн., що перевищило показник минулого року на 600 тис. грн.;
ПП «Петра-резерв» – 83,2 млн. грн.;
ТОВ «Стейт Оіл» – 82,4 млн. гривень.

В ПУНКТІ ПРОПУСКУ «БОРИСПІЛЬ» ВИЛУЧЕНО ПАРТІЮ КАННАБІСУ ТА ПСИХОТРОПНІ РЕЧОВИНИ
Працівниками Київської митниці ДФС спільно з працівниками СБУ зафіксовано дві спроби переміщення через митний кордон України в пункті пропуску «Бориспіль» партії наркотичних речовин.
Наркотичну речовину каннабіс виявлено під час вибіркової перевірки особистих речей двох громадян Ізраїлю, які відлітали до країни одним рейсом і обрали для проходження митного контролю спрощену процедуру митного оформлення - «зелений коридор».
В особистих речах пасажирки знаходилося біля 600г речовини рослинного походження зеленого кольору в двох непрозорих поліетиленових пакетах замотаних у декілька шарів фольги. Серед особистих речей громадянина виявлено 610 г каннабісу прихованих аналогічним чином.
Практично одночасно трапився і випадок з громадянином В’єтнаму, який мав посвідку на тимчасове проживання в Україні та відлітав через аеропорт «Бориспіль» на батьківщину транзитом через Китай. У цього пасажиру виявили в речах дві паперові коробки по два блістери в кожній з лікарським засобом “Neo codion” з діючою речовиною Кодеїн, яка є психотропною і обіг її обмежено.
В обох випадках речовини вилучено до винесення судом рішення у справах. В першому випадку вирішується питання про порушення кримінальної справи.

ПРО СТОРНУВАННЯ ПЕНІ ТА ШТРАФНИХ САНКЦІЙ НА СУМУ ПОДАТКОВОГО БОРГУ, ЯКИЙ ВИНИК ВНАСЛІДОК НЕКОРЕКТНОГО ЗАПОВНЕННЯ ПЛАТНИКАМИ ДОДАТКА 2 ДО ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПДВ
Державна фіскальна служба України нагадує, що у зв’язку із численними запитами платників ПДВ щодо правомірності розрахунку штрафних санкцій та пені на суму податкового боргу, який виник внаслідок некоректного заповнення платниками податку додатка 2 до податкової декларації з ПДВ, що подавалась за звітні (податкові) періоди починаючи з лютого 2015 року, було надано роз’яснення листом від 15.12.2015 № 45789/7/99-99-19-03-02-17 «Про сторнування пені та штрафних санкцій» (далі – лист).
У листі, зокрема, зазначено, що податковий борг, автоматично розрахований в інтегрованій картці платника податку (далі – ІКПП) внаслідок некоректного заповнення платником додатка 2 до податкової декларації з ПДВ, а саме: зазначення у графах 4 та 5 таблиці 1 сум податку, які перевищують суми ПДВ, що обліковувались в ІКПП, за своєю економічною та правовою сутністю не відповідає визначенню податкового боргу у розумінні Податкового кодексу України.
Отже, штрафні санкції та пеня, розраховані в ІКПП на суму такого "технічного" податкового боргу, автоматично сформованого в ІКПП внаслідок некоректного заповнення платником податку додатка 2 до декларації з ПДВ, підлягають сторнуванню на підставі рішення контролюючого органу за місцем реєстрації платника податку.
Більш детально з листом Державної фіскальної служби України від 15.12.2015 № 45789/7/99-99-19-03-02-17 «Про сторнування пені та штрафних санкцій» можна ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/65827.html).

ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО РЕЖИМУ ОПОДАТКУВАННЯ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ У 2016 РОЦІ
Державною фіскальною службою України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України Законом України від 24 грудня 2015 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" повідомлено про окремі особливості перерахування у 2016 році коштів на додаткові електронні рахунки, відкриті суб’єктами спеціального режиму оподаткування в сільському господарстві.
Роз’яснення з цих питань викладено у листі Державної фіскальної служби України від 05.01.2016 № 203/7/99-99-19-03-02-17 «Про особливості застосування спеціального режиму оподаткування в сільському господарстві у 2016 році», який розміщено на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvannya-pdv/65869.html).

ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛОК ПРИ АДМІНІСТРУВАННІ АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ З РОЗДРІБНИХ ПРОДАЖІВ
Державна фіскальна служба України нагадує, що за результатами зустрічі, яка відбулася за ініціативою Європейської Бізнес Асоціації з представниками компаній-членів цієї Асоціації, та у зв'язку з численними запитами платників податків у листі від 31.12.2015 № 48131/7/99-99-19-03-03-17 «Про виправлення помилок при адмініструванні акцизного податку з роздрібних продажів» (далі – лист) повідомлено щодо таких питань:
методики нарахування 5- відсоткового акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами;
порядку відображення у фіскальному чеку суми акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами;
подання декларації, коригування задекларованих податкових зобов'язань, сплати задекларованої суми акцизного податку, повернення помилково сплаченої суми платниками податків, що знаходяться на обліку у Міжрегіональному головному управлінні ДФС - Центральному офісі з обслуговування великих платників.
З листом можна ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/listi-dps/230682.html).

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31