ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ

12-02-2016, 12:52

ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ
4 лютого відбулася робоча зустріч заступника міського голови з соціальних питань Тетяни Кочкової з керівниками дошкільних навчальних закладів Боярки, яких у місті сім.
У зустрічі взяв участь міський голова Олександр Зарубін. Він повідомив, що у цьому році заплановано реконструкцію трьох дитячих садків: «Спадкоємця», «Іскорки» та «Берізки». Про інші міська влада теж не забуває, і робитиме, все, що в їх силах. На підтвердження своїх слів, мер міста передав у дар ДНЗ «Іскорка» свою місячну зарплату на придбання телевізора, виконуючи, таким чином свою передвиборчу обіцянку.
Найбільшого резонансу на нараді набуло питання компенсації дитячого харчування, яке важким тягарем лягає на батьківські плечі. Адже із розрахунку – 30 грн. на день, компенсація з державних субвенцій складає лише 12 грн. Відповідно 18 грн. доплачують батьки і за місяць набігає кругленька сума понад 600 грн. Якщо ж врахувати й інші витрати на групу, навчальні приладдя, то оплата за комунальний садок потягне й на всі 800 грн. Особливо це відчутно, коли дошкільнят у сім’ї декілька.
Було розглянуто ряд інших важливих питань та запропоновано проводити такі наради щотижнево, аби усі питання життєдіяльності ДНЗ вирішувалися оперативно та якісно.
Завідувач фінансово-економічного відділу виконкому Боярської міської ради Олена Балуєва:
«Утримання дитячих садків Боярки здійснюється за рахунок субвенції з районного бюджету. На 2016 рік ця сума складає 22 273 400 грн. Із них на харчування передбачено витратити 2 798 520 грн. Фактичне відвідування у дитячих садках – майже 1000 дітей на місяць.
Витрати на харчування дітей у дитсадках у 2016 році регулюються відповідним рішенням виконавчого комітету Боярської міської ради від 10 березня 2015 року № 11/3 «Про вартість харчування в ДНЗ м. Боярка». Рішенням виконкому від 11 лютого 2016 року продовжено дію цього рішення до 17 березня 2016 року.
Згідно з попереднім рішенням, вартість харчування для однієї дитини в дошкільних закладах освіти м. Боярка з 01.01.2015 року встановлено у сумі 30 грн. на день.
Розмір батьківської плати за харчування дітей складає 60 %, від 30 грн. на день на кожну дитину.
Також встановлено пільгу у розмірі 50 % плати для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей. Передбачено безкоштовне харчування для дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, що отримують допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», та батьків-учасників АТО».
Заступник міського голови з соціальних питань Тетяна Кочкова:
«Фінансування ДНЗ міста, згідно з Бюджетним кодексом, здійснюється за рахунок субвенції з районного бюджету. Частка видатків на харчування складає близько чверті із загальної суми субвенції. І це лише 40 відсотків від необхідної суми. Решту потреби в коштах покривають батьки (у вигляді батьківської плати).
Нині вартість продуктів харчування дуже зросла. Цих 30 грн. на день вже не вистачає для забезпечення повноцінного харчування наших дітей. Тому найближчим часом перед районною владою буде порушено питання про підвищення вартості харчування. Маємо надію, що районний бюджет знайде можливість піти назустріч вимогам часу. Міська рада також шукатиме можливість для полегшення навантаження на батьків. Але й батькам слід підготуватися до можливого підвищення батьківської частки в оплаті харчування.»
Марина, мама Вероніки та Маргарити, вихованок ДНЗ «Джерельце»:
«В цілому харчуванням своїх дітей у дитсадку я задоволена. Було таке, що діти відмовлялись їсти, приміром, запіканку. Тож ми з адміністрацією дитсадка погодили меню, яке влаштовує малюків.
18 грн. на день наче й не багато, але за місяць набігає чимало. Необхідність збільшення батьківської плати мене дуже засмучує, тому що в нашій родині працює лише чоловік. Але повноцінне харчування дітей – це не те, на чому потрібно економити».
Тетяна, мама Матвія, вихованця приватного дитячого садка:
«Я свідомо обрала для свого сина приватний дитячий садок. Вартість утримання дитини – 5 000 грн. на місяць. Мені важко сказати, скільки з цієї суми припадає на харчування, але дитина задоволена – три повноцінні прийоми їжі та полуденок. Окрім харчування, у дитсадку організовано різносторонній освітній процес з вивченням іноземних мов, спортивно-оздоровчими вправами тощо».
ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ
ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ
ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ
ПРОБЛЕМИ САДКІВ НА КОНТРОЛІ МЕРІЇ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30