ПАМ’ЯТКА

17-02-2016, 15:23

Перейменування вулиць (площ, провулків і тупиків) не несе за собою жодних матеріальних витрат. Тобто перереєстрація документів здійснюватиметься безкоштовно. Документи, які засвідчують право власності громадян або юридичних осіб на квартири та інші об’єкти нерухомого майна, залишаються чинними. При будь-яких діях із об’єктами нерухомого майна (майно продається, дарується, передається у спадщину, переоформляється), коли людині за законом необхідно звертатися до БТІ, міська рада або виконавчий комітет безкоштовно видає мешканцям завірену копію рішення або довідку про перейменування вулиці, які нотаріуси долучають до справи. В результаті у витязі з реєстру прав власності вказується - колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус, на основі рішення сесії міської ради, яке буде у кожного нотаріуса, вказуватиме нову. Так само при зміні назви вулиці (площ, провулків і тупиків) не потребують термінового переоформлення документів, видані уповноваженими органами архітектури і містобудування та земельним ресурсами.
Що стосується реєстрації місця проживання або перебування особи (за старою термінологією - “прописки”), то чинним законодавством України взагалі не передбачено обов’язку змінювати штамп у паспорті у зв’язку зі зміною назви вулиці (площ, провулків і тупиків). Нова назва вулиці може з’явитися у паспорті, скажімо, тоді, коли людина змінила прізвище і через це йде міняти документи, або ж купила квартиру на тій самій вулиці за іншою адресою і все одно їй потрібно змінювати місце реєстрації.
Що ж стосується підприємців, офіційна зміна назви вулиці не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для ДПІ, ні для самих підприємців. Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання на здійснення певного виду господарської діяльності, у разі зміни назви вулиці (площ, провулків і тупиків).
Виконавчий комітет Боярської міської ради

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30