ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО

26-02-2016, 14:56

ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
26 лютого у Боярському НВК «Гімназія – ЗОШ І ст.» вперше на теренах Київської області відбулось урочисте відкриття реєстраційно-аналітичного комплексу «Смарсі».
Комплекс встановлено громадською організацією «Безпека та інновації навчальним закладам». Ця ініціатива передбачає встановлення у загальноосвітніх закладах України систем безпеки, контролю відвідування, контролю успішності, обліку навчального та робочого часу, а також оцінювання якості навчального процесу на основі розроблених спеціально для освітніх установ програмно-апаратних комплексів «Смарсі», які не мають аналогів та відповідають сучасним вимогам світового рівня. Про це розповів голова громадської організації та почесний гість урочистостей Юрій Вітомський.
Автор цього унікального комплексу – Артем Іренко – також взяв участь у його відкритті. За словами Юрія Вітомського, у цій розробці використано передовий світовий досвід. Але особливістю є те, що розробнику вдалося поєднати систему обліку відвідування з обліком успішності навчання. І тепер закордонні колеги цікавляться унікальною розробкою українця Артема Іренка.
Директор гімназії Світлана Сушко привітала учнів з цією непересічною подією. Адже система «Смарсі» дуже багатофункціональна і за своїми можливостями дозволяє не лише на порядок підвищити рівень дисциплінованості гімназистів, а й оптимізувати освітній процес.
Цікаво, що на Київщині такі системи окрім Боярки матимуть лише два міста – Бровари та Біла Церква. Але їх буде введено у дію лише з травня. У рамках програми ГО «Безпека та інновації навчальних закладів» ці комплекси встановлено безкоштовно – за спонсорські кошти. Орієнтовна вартість гімназійного комплексу – понад 80 тис. грн. Батьки гімназистів оплатили лише вартість спеціальних електронних паспортів – карток, які дозволяють безперешкодно увійти до навчального закладу. Для батьків облаштовано спеціальну буферну зону. І технічна можливість виділення такої зони є головною технічною умовою для встановлення цього комплексу.
Нарешті урочиста мить: Юрій Вітомський разом з гімназистами перерізає червону стрічку і учні проходять через турнікет, користуючись своїми картками. Червона смуга на підлозі спалахує зеленим світлом – прохід відкрито. Несанкціонований прохід – спрацьовує тривожна сигналізація.
Як пояснила директор гімназії Світлана Сушко, ця система дозволить головне – убезпечити дітей від доступу на територію гімназії сторонніх осіб. Крім цього батьки завдяки сервісу SMS-інформування знатимуть точний час входу та виходу з гімназії своєї дитини.
Отже, перший комплекс на Київщині «Смарсі» вже працює в Боярці.
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО
ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО: ПРОХІД ДОЗВОЛЕНО

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31