ГРОМАДСЬКІ ФОРМУВАННЯ НА СТОРОЖІ ПОРЯДКУ

11-03-2016, 17:47

ГРОМАДСЬКІ ФОРМУВАННЯ НА СТОРОЖІ ПОРЯДКУ
Проблема забезпечення громадського порядку в населених пунктах району є однією із головних як для правоохоронців, так і для представників органів місцевого самоврядування.
Відтак з прийняттям у 2000 році Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» з’явилися законні підстави для створення так званих громадських формувань, які покликані допомагати правоохоронним органам у питанні забезпечення громадського порядку. Після завершення реєстрації та інших організаційних процесів, кожному активісту видається посвідчення члена громадського формування, що вказує на отримання певних повноважень згідно з діючим законодавством України.
Члени громадських формувань після обов’язкового пред’явлення посвідчення мають право вживати заходи щодо припинення адміністративних правопорушень і злочинів, взаємодіяти з іншими органами для охорони природи, пам’яток історії та культури.
Проте звертаємо Вашу увагу, що на території Києво-Святошинського району почастішали випадки підробки посвідчення члена громадського формування.
У Законі України «Про затвердження Типового статуту громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, описів зразків бланка посвідчення і нарукавної пов’язки члена такого формування», затверджено опис бланка посвідчення члена громадського формування з охорони громадського порядку, тому особливо звертаємо вашу увагу, що достовірність записів у посвідченні засвідчується мастиковою печаткою реєстраційного органу та підписом посадової особи цієї державної установи.
Нині на території Києво-Святошинського району діє 8 громадських формувань з охорони громадського порядку, а саме:
ГФ «Дельта» Вишневої міської ради, ГФ «Дельта+» Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради, ГФ «Вовк» та ГФ «Боярська варта» Боярської міської ради, ГФ «Віта-Захист» Віто-Поштової сільської ради, ГФ «Козацька Варта» Білогородської сільської ради, ГФ «Бобриця» Бобрицької сільської ради, ГФ «Прометей-Крюківщина» Крюківщинської сільської ради, які тісно співпрацюють з районним відділом поліції та органами місцевого самоврядування за місцем їх реєстрації.
Нині в процесі запуску ще два громадських формування: «СБ-Альфа» Софіївсько-Борщагівської сільської ради та «Муніципальна поліція міста Вишневе» Вишневої міської ради.
Керівництво Києво-Святошинського відділу поліції звертається до громадян з проханням бути пильними, у разі виявлення фальшивого посвідчення члена громадського формування, негайно звертатись до правоохоронних органів.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31