ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА

21-04-2016, 14:49

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
20 квітня 2016 року на базі Боярської ЗОШ № 3 відбувся семінар-практикум «Організація профорієнтаційної роботи в сучасній школі» для заступників директорів з навчально-виховної роботи, соціальних педагогів, психологів загальноосвітніх навчальних закладів Києво-Святошинського району.
З вітальним словом до учасників семінару звернувся методист РМЦ Ігор Незабитовський. Він наголосив на актуальності профорієнтаційної роботи з учнями, висвітлив активні методи професійного навчання учнів, які передбачають використання інтерактивних, інноваційних форм роботи. Ознайомив присутніх з проектом Закону України про освіту в частині профільного та професійного напрямків навчання.
Науковий співробітник Українського науково-методичного ценрту практичної психології і соціальної роботи НАПН України Ірина Ткачук ознайомила присутніх з новими методичним розробками, навчальними програмами курсів, спецкурсів, курсів за вибором профорієнтаційного спрямування, які рекомендовані МОН України для використання в загальноосвітніх закладах. Ірина Іванівна акцентувала увагу на методах активізації психологічно-методичного супроводу професійного самовизначення учнів у сучасній школі.
Перед учасниками семінару виступила директор Боярської ЗОШ № 3 Стелла Михайлова з темою «Профорієнтаційна робота в загальноосвітньому навчальному закладі: змістовий та управлінські аспекти». Стелла Євгенівна ознайомила присутніх з інноваційними формами підготовки учнівської молоді до вільного і самостійного вибору професії з урахуванням як індивідуальних особливостей кожної дитини, так і загальних запитів ринку праці, методами роботи педагогів, які доцільно використовувати під час організації навчально-виховного процесу.
Оксана Мирончук, соціальний педагог Боярської ЗОШ № 3, поділилася власним досвідом щодо впровадження інтерактивних форм і методів профорієнтаційної роботи. Оксана Михайлівна ознайомила учасників семінару із системою створення навчальних проектів щодо майбутнього самовизначення учнівської молоді, які допомагають учням стати суб’єктами власного професійного самовизначення.
Учениці 9-В класу Боярської ЗОШ № 3 Катерина Сидорук та Тетяна Голюк виступили з презентацією профорієнтаційного проекту «Вибір майбутнього».
Також виступила команда КВК Боярської ЗОШ № 3 «Вітаміни» (переможець обласного профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу «Обери майбутнє»), яка презентувала екологічний проект «Збереження земельних ресурсів Київщини», створений у співпраці з Боярським коледжем екології та природніх ресурсів.
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ І СУЧАСНА ШКОЛА

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31