ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ

1-06-2016, 13:12

ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН  МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ
28 травня в приміщенні Боярського краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття фотовиставки робіт грецького фотографа Костаса Асіміса «Наш Афон» за підтримки Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ (галерея «Соборна»).
Святий Афон – одне з найзагадковіших місць на землі. Багато людей прагнуть потрапити на цей грецький півострів, овіяний безліччю легенд. Виставка «Наш Афон» відкриває блаженний світ Афону та дозволяє відчути той неповторний афонський дух, який так приваблює паломників. Ця виставка цінна також тим, що на ній представленні не лише фото сучасного Афона, а й 100-річної давнини, які віднайдені та реставровані грецьким фотомайстром Костасом Асімісом. На фото зображені як портрети монахів, так і будівлі, буденне життя насельників Святої гори у тому числі, й колишній український козацький Свято-Іллінський скит, який з часом став грецьким, але зберігся у стилі українського бароко.
Аби ця незвичайна виставка потрапила до Боярки, доклав зусиль клірик Свято-Михайлівського храму нашого міста ієромонах Флавіан.
Після урочистого відкриття відбувся показ фільмів про Афон, творчість Костаса Асіміса та невеличкий концерт. Випускник школи джазового і естрадного мистецтва по класу фортепіано Іван Івлев виконав твори І. С. Баха, а паламар Свято-Михайлівського храму Олексій Кулаковський та хорист Валерій Сидорець виконали мовою оригіналу (тобто грецькою) гімн Святителя Нектарія Егінського «Агні Парфене».
Виставка триватиме ще місяць з 28 травня до 28 червня в приміщенні Боярського краєзнавчого музею.
ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН  МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ
ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН  МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ
ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН  МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ
ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН МОЖНА ДОЛУЧИТИСЯ В БОЯРЦІ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30