НАЦІОНАЛЬНІ ПРИРОДНІ ПАРКИ ПОТРІБНІ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ УНІКАЛЬНОГО БІОРІЗНОМАНІТТЯ

26-07-2016, 11:32

Державне агентство лісових ресурсів України підтримує необхідність розширення природно-заповідного фонду на територіях, які є унікальними з точки зору збереження біорізноманіття. Про це повідомила т. в. о. голови відомства Христина Юшкевич, коментуючи питання створення національних природних парків для однієї з радіостанцій країни.
«Нацпарки потрібно створювати там, де ростуть різновікові та різного виду дерева, а також мешкають рідкісні тварини. Для цього ми залучатимемо науковців, які даватимуть обґрунтування доцільності створення національних природних парків. Відповідно до європейських стандартів, об’єкти, що потребують заповідання і збереження, не повинні бути дуже великими за площею», - зазначила Христина Юшкевич.
Вона роз’яснила, що національні природні парки недоцільно створювати на територіях, де ростуть штучно створені насадження, що мають у складі дерева одного виду та віку. «За цими деревами необхідний більший догляд, вони дуже схильні до ураження шкідниками, у таких деревостанах швидше відбуваються процеси всихання, що підвищує небезпеку до поширення пожеж», - зазначила Христина Юшкевич.
Як повідомила т. в. о. голови Держлісагентства, Україна зобов’язалася розширити площі природно-заповідного фонду до 15 % загальної території країни до 2020 року за рахунок різних типів ландшафтів. «Проте ми повинні не фактично виконати цей план, а реально і без шкоди для людей та природи. Наприклад, навколо Києва є місцеві Дніпровсько-Деснянський та Чернинський ландшафтні заказники і Журавлиний орнітологічний заказник, на базі яких можна створити національний природний парк. Або ж дійсно, а не на папері, зробити для людей нацпарки у Конча-Заспі та Пуща-Водиці», - підкреслила Христина Юшкевич.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31