РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ

28-09-2016, 17:26

РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ
Погожої суботньої днини 24 вересня у Національному комплексі «Експоцентр України», а по старій пам’яті – ВДНГ, у 17 павільйоні та біля нього відбулася подія, яка, без сумніву, залишиться у пам’яті надовго. Там проходив родинний фестиваль для учасників АТО та їх сімей: «Зустрінемось! З війни – до миру», приурочений до Міжнародного дня Миру. Організаторами заходу були: Благодійний Фонд «Чисте небо», Центри Допомоги учасникам АТО в Київській області, в м. Києві, ГО Українська асоціація інвалідів АТО, Всеукраїнський Альянс Бійців та Волонтерів АТО за підтримки Київської міської та обласної держадміністрацій.
Це був неформальний захід, адже чи не вперше на одній площадці могли зібратися колишні та нинішні учасники АТО з усієї Київщини, їхні родини, волонтери, сім’ї загиблих та зниклих безвісти, які також почувають себе рідними серед побратимів своїх синів, чоловіків і братів.
Та найголовнішою метою фестивалю було дати можливість воїнам АТО зустрітися і разом знайти дорогу до мирного життя. Тому просто неба розгорнули із десяток наметів та інформаційних стендів із корисною інформацією для демобілізованих армійців: від пошуку роботи до психологічної реабілітації, учасникам також роздавали дорожні карти по соціальних пільгах для воїнів та їх сімей.
У рамках фестивалю бійцям та їхнім родинам надавали консультації юристи, психологи, реабілітологи, громадські активісти, серед яких і наш Києво-Святошинський Центр соціальної реабілітації, а для тих, хто залишається на фронті, на фестивалі плели кікімори та збирали гроші від продажу прикрас та кави.
Команда «Воїну – гідна праця» цієї суботи також долучилася до проведення фестивалю. Будь-хто з ветеранів АТО та членів їх сімей зміг отримати професійні консультації з працевлаштування, відкриття власної справи, інформацію про актуальні програми розвитку та навчання. Якщо не всі змогли завітати до стенду виїзного консультування на ВДНГ, організатори цього заходу чекають у своєму офісі за попереднім записом по тел..: 063 802 61 51.
Учасники фестивалю мали можливість оглянути виставку, яка включала не лише емоційні фотографії, але й приклади маскувальних сіток. Сітки з’їжджалися на фестиваль з усієї України. Багато сімей було з дітьми. На фестивалі малечі не було нудно. Діти малювали, вчились запускати і керувати безпілотником, розбирали та збирали зброю, танцювали, плели ляльки-мотанки, змагалися з батьками у велоквесті.
Під час фестивалю журналіст газети «День» Валентин Торба презентував публіцистичний триптих «Котел», або справа без терміну давності», «Я свідок – записки з окупованого Луганська» та «Катастрофа і тріумф. Історії українських героїв». Гості презентації із захопленням слухали про видання та міркування автора щодо подій на Донбасі, а самі книжки швидко розібрали. Найбільше присутні цікавилися саме життям автора в момент окупації Луганська.
Також учасники фестивалю мали можливість скуштувати різноманітні страви. За обідом вони знайомилися один з одним. Воїни зустрілися з побратимами та познайомилися з іншими вояками. Спілкування було дуже емоційним. Дружини та матері загиблих Героїв усвідомили, що вони не самотні в своєму горі, а ще, що життя продовжується.
Наприкінці фестивалю групи та виконавці, знайомі воїнам за зустрічами на фронті, дали святковий концерт.
«Наша мета – вшанувати воїнів, показати їм, що про них пам’ятають і піклуються, що для них відкрита дорога для повернення в мирне життя. Також ми мали на меті дати бійцям та їхнім родинам інформацію про можливості для повернення до мирного життя»,– розповіла одна з ініціаторів фестивалю, координатор неурядового Центру допомоги учасникам АТО Світлана Шеповалова.
Брали участь у заході й наші боярські учасники АТО, громадські організації та волонтери-активісти. Докладніше читайте на сторінках найближчого номера «Боярка-інформ».
РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ
РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ
РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ
РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЗУСТРІНЕМОСЬ! З ВІЙНИ – ДО МИРУ» ЗІБРАВ ВОЇНІВ КИЇВЩИНИ
РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30