ВАШ ЕЛЕКТРОННИЙ ПОМІЧНИК, або ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ВЕБ-ПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

26-04-2017, 16:03

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2012 р. № 401-р «Про доступ до послуг у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування» та постанови правління Пенсійного фонду України «Про затвердження Порядку надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді» від 07.09.2012 р. № 16-1 створено веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України (далі – веб-портал ЕП ПФУ).
Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України доступний у всесвітній мережі Інтернет за адресою: www.portal.pfu.gov.ua
Веб-портал ЕП ПФУ призначено для забезпечення покращення якості та оперативності обслуговування громадян щодо надання електронних послуг Фонду, можливості подальшого впровадження технології електронного урядування в соціальній сфері.
За допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України громадянам, застрахованим особам або страхувальникам, у тому числі фізичним особам-підприємцям та особам, які забезпечують себе роботою самостійно надано можливість отримати послуги (інформацію або документи) в електронному вигляді.
Так, веб-портал електронних послуг нараховує чотири основних розділи: довідкова інформація, нормативні документи, розділ для громадян (пенсіонерів, застрахованих громадян) і розділ для страхувальників (підприємств, організацій, установ і підприємств, які використовують працю найманих робітників). У розділі для громадян передбачено отримання декілька видів послуг: одержання виписки із системи персоніфікованого обліку, виписки із пенсійної справи заявника, а також забезпечено можливість громадян направити електронне звернення до управління.
Таким чином, звернувшись до послуг, які надаються через веб-портал ЕП ПФУ, користувачі зможуть отримати інформацію щодо умов, порядку призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії. Також, можна ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати пенсії, отримання допомоги на поховання та заповнити їх, користуючись наданими інструкціями.
Підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, зможуть отримати інформацію про взяття їх на облік в органах Пенсійного фонду України, ознайомитись із умовами нарахування та сплати єдиного соціального внеску, з умовами та порядком складання і подання звітності, тощо.
Важливо знати, що повноцінний доступ до розділів порталу для громадян і страхувальників надається лише зареєстрованим користувачам. Єдина особливість реєстрації: вона відбувається у два етапи.
Спочатку бажаючим необхідно звернутися до Києво-Святошинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області з відповідною заявою про реєстрацію у системі надання послуг в електронному вигляді до відповідальної особи за прийом і реєстрацію заяв про участь у системі надання послуг в електронному вигляді (ІІ поверх, кабінет № 20, відповідальна особа – Ярош Л.М. телефон (04598)7-23-415).
Для реєстрації необхідно мати при собі наступні документи, що засвідчують особу, а саме:
1. картка платника податків – фізичної особи;
2. паспорт громадянина;
Фізичним особам-підприємцям, крім цього, необхідно мати витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Після того, як було зареєстровано заяву, особа за допомогою мережі Інтернет входить на веб-портал ЕП ПФУ за адресою www.portal.pfu.gov.ua та реєструється в базі веб-порталу ЕП ПФУ як користувач, використовуючи код заяви, зазначений на розписці про одержання заяви, яку особі було вручено відповідальною особою за прийом і реєстрацію заяв про участь у системі надання послуг в електронному вигляді.
Після реєстрації на веб-порталі автоматично формується нова персональна сторінка користувача порталу, з якої і здійснюється доступ до персоніфікованих електронних послуг Пенсійного фонду, контроль за їх наданням і відстеження проходження документів, наданих в електронному вигляді.
Сподіваємося, що наявний електронний ресурс допоможе Вам швидко та зручно отримати корисну інформацію.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30