БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ

28-04-2017, 18:35

БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
Втілення ідей жителів коштом громади на благо усього міста – справа цілком можлива. А після відповідного тренінгу з написання проектів на виконання бюджету участі – цілком реальна.
28 квітня у Боярці стартував захід, організований Інститутом Регіонального Розвитку у рамках реалізації субгранту USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у наданні допомоги щодо запровадження бюджету участі на місцевому рівні в Україні. Проект «ЗМФІ-ІІ» реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).
Перша частина заходу відбулась у вигляді брифінгу на тему впровадження бюджету участі у м. Боярка. Місцем його проведення стала галявина в парку Перемоги.
Модератор – представник ГО «Інститут Регіонального Розвитку» Ірина Куропась закликала присутніх до активної участі у написанні проектів.
Перший заступник міського голови Валерій Шульга наголосив, що пишається тим, що Боярка увійшла до 30 міст, які впроваджують у себе бюджет участі.
Від імені ГО «Центр розвитку громад» виступила Марія Кириленко. Вона зауважила, що місто вступає в час своєрідної революції. Адже є активні громадяни, які продукують ідеї, і є влада, яка готова ці ідеї та напрацювання реалізувати. Свого часу Марія Кириленко була однією з ініціаторів започаткування в Боярці бюджету участі. «І сьогодні моя мрія втілюється в життя. Тож хочу озвучити свою наступну мрію – створення в Боярці фонду розвитку громади», – наголосила Марія Кириленко.
Заступник міського голови Тетяна Кочкова нагадала присутнім, що торік на реалізацію громадських проектів з міського бюджету було виділено 60 000 грн. Цього року за допомогою нового інструменту – бюджету участі – громада може витратити 500 000 грн. на ті цілі, які потрібні жителям міста. Окрім цього Британською радою передбачено фінансування громадських ініціатив у сумі 200 000 грн. «Це значні кошти, які жителі можуть спрямувати на реалізацію суспільно важливих для жителів міста проектів», – наголосила Тетяна Кочкова.
Експерт «Інституту Регіонального Розвитку» Андрій Залужний запросив представників громади до участі у тренінгу.
Друга частина заходу відбулась у приміщенні ЦСПР. Учасники представились одне одному, поділились своїми очікуваннями від тренінгу.
Представники «Інституту Регіонального Розвитку» донесли учасникам тренінгу особливості підготовки проектів, розповіли про «підводні камені», моменти відповідальності тощо.
Учасники тренінгу плідно попрацювали в групах та отримали вичерпні відповіді на свої запитання.
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ
БЮДЖЕТ УЧАСТІ: ВНЕСИ СВОЮ ІДЕЮ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30