КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РВ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАКЛИКАЄ КЕРІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА НАСЕЛЕННЯ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ:

14-06-2017, 12:25

ЗБЕРЕЖЕМО ХЛІБНІ МАСИВИ ВІД ПОЖЕЖ!

Вже скоро н а території країни розпочнется зернозбиральна кампанія. Щоб жнива пройшли без втрат, рятувальники нагадують керівникам сільськогосподарських підприємств, що до початку збирання врожаю необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів під час його підготовки та збирання. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист.
До початку збирання зернових культур вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також обладнані справними іскрогасниками, первинними засобами пожежегасіння (трактори і комбайни – двома вогнегасниками, двома щитковими лопатами, двома мітлами).
Також заздалегідь всі трактористи водії та комбайнери, що задіяні при збиранні врожаю проходять протипожежний інструктаж. Корпуси комбайнів та тракторів обладнуються заземлюючими пристроями. Техніку постійно потрібно перевіряти на справність. У разі виявлення несправностей потрібно негайно їх усувати.
Перед дозріванням зернових в місцях прилягання засіяних площ до доріг, торфовищ, лісосмуг, залізничних шляхів оборюють смугою 4 м. У період стиглості перед косовицею хлібні масиви потрібно розбити на ділянки не більше 50 га. Між ділянками потрібно робити прокоси шириною не менше 8 м. Скошену солому потрібно негайно прибрати і по середині поля зробити проорану смугу 4 м тим паче на хлібному масиві під час збирання врожаю на площі більше 25 га.
Потрібно мати на поготові трактор з плугом, а якщо збирання проводиться груповим методом, то на польовому стані повинен знаходитися пожежний автомобіль або пристосована до гасіння пожеж техніка. Забороняється під час жнивної компанії поблизу ланів розпалювати багаття також влаштовувати стоянку техніки, не менше як за 100 м. ремонтувати і заправляти автомобілі.
До початку збирання зернових розробити наказ, в якому:
- призначити відповідальних осіб за протипожежну підготовку збиральної техніки та агрегатів;
- організувати проведення пожежно-технічного мінімуму з заготівлі сіна та збиранні врожаю по правилам пожежної безпеки;
В період дозрівання хлібних масивів необхідно:
- розробити поле на ділянки площею не більше 50 га;
- між ділянками виконати прокоси шириною не менше 8 м. та проорати смугу не менше 4 м. шириною;
- виставити біля доріг, поруч із хлібними масивами попереджувальні таблички;
ГРОМАДЯНИ БУДЬТЕ ОБАЧНИМИ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР, НЕДБАЛЕ СТАВЛЕННЯ
ДО КОРИСТУВАННЯ ВОГНЕМ МОЖЕ
ПРИЗВЕСТИ ДО ПОЖЕЖІ З ВЕЛИКИМИ МАТЕРІАЛЬНИМИ ЗБИТКАМИ!!!

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31