ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

16-06-2017, 17:25

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Працівники Київської митниці ДФС провели митне оформлення нетрадиційного вантажу – собак породи бігль

Працівниками Київської митниці ДФС, а саме відділу митного оформлення №3 митного поста «Святошин», який знаходиться в смт. Гостомель Київської області, проведено митне оформлення 14 собак породи бігль, які прямували з Угорщини на адресу спеціалізованого вітчизняного україно-голландського підприємства.
Оформлення тварин відбувалося за допомогою електронного декларування, тому митні процедури відбулися швидко і комфортно для вітчизняних підприємців. Проте, варто зауважити, що швидко – не означає безвідповідально, адже подібне митне оформлення проводиться після проходження суворого ветеринарного контролю та за наявності відповідних дозвільних документів.
Варто також зазначити, що такий вантаж митники зазначеного підрозділу оформлювали вперше, адже до цього часу з живих тварин систематично проводились митні формальності лише щодо добових курчат яєчних порід з Європи.
Таким чином, співробітників даного відділу митного оформлення Київської митниці ДФС тепер вже можна назвати досвідченими фахівцями у митному оформленні живих птахів та тварин, які ввозяться з Євросоюзу.

Як отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

ГУ ДФС у Київській області, у зв’язку з численними запитами платників податків щодо порядку отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, надає відповіді на питання, що найчастіше виникають у суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Які документи необхідно подати для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?
Для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами необхідно подати:
- заяву довільної форми (з обов’язковим зазначенням: адреси місця торгівлі; переліку реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, а також інформацію про них (модель, модифікацію, заводський номер, дату виготовлення, виробника); реєстраційних номерів посвідчень РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, та дати початку їх обліку в органах ДФС) ;
- копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату коштів за ліцензію;
- опис документів, що надаються для отримання ліцензії.
Куди необхідно подати документи для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?
Документи подаються до:
- центру обслуговування платників Головного управління ДФС у Київській області (м. Київ, вул. Народного ополчення, 5А);
- центру обслуговування платників за місцем реєстрації об’єкта торгівлі.
Який термін розгляду документів, поданих для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?
Термін розгляду документів – 10 календарних днів від дня їх одержання.
Де потрібно отримати ліцензію?
Ліцензія видається:
- центром обслуговування платників Головного управління ДФС у Київській області (м.Київ, вул.Народного ополчення, 5А) );
- центром обслуговування платників за місцем реєстрації об’єкта торгівлі.

Добровільна реєстрація платником ПДВ новоствореного суб’єкта господарської діяльності

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.183.3 ст.183 Податкового кодексу України, якщо особа, яка не є платником ПДВ у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні, або є меншими від встановленої п.181.1 ст.181 ПКУ суми (1,0 млн.грн. протягом останніх 12 календарних місяців), вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.
У разі добровільної реєстрації платником ПДВ до контролюючого органу за місцезнаходженням СГ подається заява про реєстрацію платника ПДВ за формою 1-ПДВ (форма заяви встановлена Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130 зі змінами та доповненнями) - не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого така особа вважатиметься платником податку та матиме право на податковий кредит і складання податкових накладних - п. 183.3, п.183.7 ст. 183 ПКУ.
Заяву можна подати:
- особисто фізичною особою або безпосередньо керівником або представником юридичної особи - платника (в обох випадках з документальним підтвердженням особи та повноважень) до контролюючого органу за місцезнаходженням (місцем проживання) особи;
- платники податку, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати реєстраційну заяву засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;
- новоствореним суб’єктом господарювання реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку може бути подана державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця. В такому випадку електронна копія реєстраційної заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючих органів одночасно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».
У разі якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день (п. 183.6 ст. 183 ПКУ).
Відповідно до п.183.9 ст.183 ПКУ, у разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як платника податку, контролюючий орган протягом 3-х робочих днів після надходження реєстраційної заяви вносить до реєстру платників податку запис про реєстрацію такої особи як платника податку:
- з бажаного (запланованого) дня реєстрації, зазначеного у реєстраційній заяві, що відповідає даті початку податкового періоду (календарного місяця), з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на складання податкових накладних;
- з першого числа місяця, наступного за днем спливу 20 календарних днів після подання реєстраційної заяви до контролюючого органу, якщо бажаний (запланований) день реєстрації у заяві не зазначено.
З метою отримання документального підтвердження статусу платника ПДВ, суб’єкту господарювання необхідно подати запит про отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість за формою 1-ЗВР (форма запиту встановлена Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130 зі змінами та доповненнями) до контролюючого органу за місцезнаходженням СГ.
Протягом 2-х робочих днів, що настають за днем отримання запиту, контролюючий орган надає безоплатно та безумовно витяг з реєстру платників податку - п.183.11 ст.183 ПКУ.
ГУ ДФС у Київській області

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31