ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

11-07-2017, 15:45

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:
Майже 4 млрд. грн. надійшло до Державного бюджету від платників податків Київщини за перше півріччя

Від платників податків Київської області до державного бюджету за січень-червень 2017 року надійшло 3,8 млрд. гривень. Це на 39% більше за той самий період попереднього року: додатково від платників податків регіону надійшло більше 1 мільярда гривень.
За словами в.о. начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, збільшення надходжень спостерігається за всіма основними джерелами наповнення бюджетів.
Зокрема, питому вагу традиційно забезпечує сплата ПДВ із сумою перерахувань в 1,7 мільярда гривень. Якщо порівнювати з відповідним періодом 2016 року, динаміка росту складає 153%, що відповідає додатковим надходженням у сумі 587 млн. грн. За півроку до державної скарбниці перераховано 820 млн. грн. податку на прибуток підприємств, що на 26% більше за минулорічні показники: додатково надійшло 155 млн. грн.
На 41% зросла сплата податку на доходи фізичних осіб. Наразі сума зібраних коштів складає 917 млн. грн., що на 267 мільйонів гривень більше за січень-червень 2016 року.
На обороноздатність держави надійшло 267 млн. грн. військового збору. Різниця з минулорічними надходженнями за відповідний період складає 40 млн. грн.
Олексій Кавилін підкреслив, що стале зростання сум перерахувань до бюджету обумовлено поступовою детінізацією економічної діяльності та легалізацією доходів громадян. Окремо він наголосив на модернізації системи оподаткування. «Звичайно ж, позитивний вплив має запровадження нових механізмів податкової політики, зокрема, значне зниження податкового тиску на бізнес, а також підходи до адміністрування окремих видів податків. Більше того, вже зараз відчутний результат має імплементація електронних сервісів обслуговування платників, що, у свою чергу, забезпечує прозорість, відкритість та рівні умови ведення бізнесу».

На Київській митниці ДФС запобігли незаконному вивезенню старовинних банкнот 1898-1951 років виготовлення

Працівники Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» попередили спробу незаконного вивезення за межі України шестидесяти старовинних банкнот. Серед них – Державний кредитний білет Української народної республіки «10 гривень» 1918 року виготовлення, Знак державної скарбниці Української держави «100 карбованців» 1918 року, 10 карбованців Окупованої території України 1942 року виготовлення, банкноти Української народної республіки, Російської імперії, Австро-Угорщини, Люксембургу, Нідерландів тощо. Незаконно вивезти їх за межі України намагався наш співвітчизник, який постійно проживає в Аргентині.
Громадянин обрав канал, позначений символами зеленого кольору - «зелений коридор». Цим він автоматично засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.
На момент проходження митного контролю дозвільних документів на право переміщення через митний кордон України даних товарів громадянин не мав, до перетину «білої лінії» до інспекторів митниці не звертався та митної декларації не заповнював.
Після перетину пасажиром «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», митники поцікавилися щодо наявності в чоловіка товарів, що підлягають декларуванню. На це громадянин відповів, що таких товарів він не має. Після цього громадянина було запрошено до службового приміщення митниці, де він видав 60 старовинних банкнот, які знаходились в одному із відділень сумки пасажира. Зазначені старовинні банкноти переміщувались без ознак приховування. Зі слів громадянина, всі старовинні банкноти належать йому особисто.
Таким чином, своїми діями пасажир порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, яким обмежено переміщення культурних цінностей через митний кордон України відповідно до Закону України № 1068-ХІV від 21 вересня 1999 р., та Інструкції Міністерства культури і мистецтв України № 258 від 22.04.2002 р.
Наразі складено протокол про порушення митних правил, а банкноти вилучено до винесення судом рішення у справі. Експертиза встановить їхню культурну та історичну цінність.
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31