ЗВЕРНЕННЯ РЯТУВАЛЬНИКІВ ДО НАСЕЛЕННЯ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖ У В ЕКОСИСТЕМАХ

19-07-2017, 12:48

ЗВЕРНЕННЯ РЯТУВАЛЬНИКІВ ДО НАСЕЛЕННЯ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖ У В ЕКОСИСТЕМАХ
З настанням пожежонебезпечного періоду в Києво-Святошинському районі різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. Майже щодня реєструються випадки горіння сухостою, сміття, очерету, тощо.
Причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є: неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум'я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Тому в цей період рятувальники постійно проводять широкий комплекс масово-роз’яснювальної роботи серед населення області. Також для профілактики пожеж в природних екосистемах використовуються можливості засобів масової інформації, зовнішньої соціальної реклами та проводяться громадські акції з дітьми та молоддю.
Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.
Шановні мешканці Києво-Святошинського району, не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30