ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

20-07-2017, 17:30

ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:
Через пункт пропуску «Бориспіль» намагалися ввезти на територію України партію сильнодіючих медичних препаратів 35 найменувань з порушенням митних правил

Працівники Київської митниці ДФС У пункті пропуску «Бориспіль» затримали партію медичних препаратів 35 найменувань, які переміщувалися через митний кордон України з порушенням митних правил.
Сильнодіючі препарати для лікування онкології, метаболічні гормональні препарати, препарати проти відторгнення трансплантатів, для лікування ниркової недостатності, гепатиту, безпліддя тощо намагався незаконно ввезти на територію України наш співвітчизник, який прилетів з Туреччини.
Громадянин для проходження митного контролю обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
Лікарські засоби «Alimta 50 mg», «Prolia», «Genotropin 5.3 mg», «Femara», «Cellcept 500 mg», «Cellcept 250 mg», «Ketosteril», «Sandimun 100 mg», «Sandimun 25 mg», «Arixtra 2.5 mg», «Aromasin tablet», «Viread tablet 245mg » «Gonal F75», «Desferal 500», «Lastet» тощо було виявлено під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті, після перетину громадянином «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор». Виявлені предмети знаходилися у дорожній валізі громадянина без ознак приховування.
Громадянином України був наданий інвойс, який підтверджує вартість зазначених препаратів, однак рецепту, виданого на його ім’я на переміщувані лікарські засоби, пасажир не надав.
З виявлених лікарських засобів громадянину було пропущено 5 упаковок кожного найменування, відповідно до Постанови КМУ № 458 від 23.05.2012 року «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування».
Складено протокол про порушення митних правил. Ліки, які переміщувалися понаднормово, вилучено до винесення судом рішення у справі.
Довідково: ввезення лікарських засобів відповідно до Закону України «Про лікарські засоби» № 123/96-ВР від 04.04.1996 р. зі змінами та доповненнями, без відповідних сертифікатів заборонено. Порядок ввезення громадянами лікарських засобів, а також їх обсяги визначено Постановою КМУ № 458 від 23.05.2012 року «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування».

На Київщині намагалися завдати значних збитків державі

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснює досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.05.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.
Службові особи ТОВ «П» впродовж 2016 року відобразили у реєстрах бухгалтерської та податкової звітностей проведення безтоварних операцій із підприємствами, що мають ознаки фіктивності ТОВ «Ф» та ТОВ «А», чим самим ухилились від сплати податків у значних розмірах.
У ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Ф» та ТОВ «А» мають ознаки фіктивності.
Згідно з інформацією, отриманою у ході досудового слідства, встановлено адресу приміщення, що його ТОВ «П» використовує для здійснення своєї господарської діяльності.
Під час проведення обшуку за встановленою адресою 13 липня 2017 року СУ ФР ГУ ДФС у Київській області спільно із Прокуратурою Київської області виявлено та вилучено оригінали первинних бухгалтерських документів ТОВ «П» щодо проведених фінансово-господарських операцій із ТОВ «Ф» та ТОВ «А». Окрім цього, виявлено та вилучено 18 печаток суб’єктів господарювання, з яких 3 печатки – підприємств-нерезидентів.
ГУ ДФС у Київській області

Повідомлення щодо підтвердження реальності здійснення операцій

ГУ ДФС у Київській області повідомляє платникам податків, що у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідно до п.п.201.16.1 п.201.16 ст.201 ПКУ, платнику податку протягом операційного дня контролюючий орган в автоматичному режимі надсилає (в електронному вигляді у текстовому форматі) квитанцію про зупинення реєстрації такої податкової накладної/розрахунку коригування. Така квитанція є підтвердженням зупинення реєстрації ПН/РК.
У разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, платник податку має право подати протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного в такій податковій накладній/розрахунку коригування, пояснення та/або копії документів, зазначених у п.п. «в» п. 201.16.1 п.201.16 ст.201 ПКУ.
Пояснення можна подати у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601.
Повідомлення за формою J(F)1312601 формується по кожній окремо податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якого зупинено в Реєстрі. До нього додаються копії документів, - окремими додатками за формою J(F)1360101 у форматі PDF (розмір кожного додатка не повинен перевищувати 2 Мгб).
Повідомлення щодо підтвердження реальності здійснення операцій по зупиненим податковим накладним/розрахункам коригування, які надходять в електронному вигляді, потребують набагато менше часу для підготовки відповідного рішення, тоді як на опрацювання документів, які подаються у паперовому вигляді, потрібно більше часу.
Електронні формати Повідомлення щодо підтвердження реальності здійснення операцій та додатка до нього розміщені на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність»/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів.
Повідомлення з додатками може бути сформоване та надіслане через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (режим «Ведення звітності), вхід до нього здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України.
Для формування Повідомлення в електронному вигляді платник самостійно може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату.
Комісія ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, оперативно, протягом 5-ти робочих днів опрацьовує Повідомлення щодо підтвердження реальності здійснення операцій по зупиненим податковим накладним/розрахункам коригування та надаються відповідні висновки по кожному такому повідомленню.
Комісією приймається рішення про:
- реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН;
- відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.
Рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.
ГУ ДФС у Київській області

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31