ДОКИ НЕ ГОРИТЬ ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО

27-07-2017, 11:47

ДОКИ НЕ ГОРИТЬ ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО
Впродовж останнього часу в місті Боярка назріла критична ситуація з організацією дорожнього руху та безпеки його учасників на перехрестях з інтенсивним рухом, де встановлені світлофорні об’єкти. Враховуючи це, виконавчий комітет Боярської міської ради вважає за необхідне прояснити ситуацію, що склалася у сфері регулювання дорожнього руху в місті.
Світлофорне регулювання дорожнього руху в місті Боярка здійснюється на дев’яти ділянках доріг. П’ять з них регулюється світлофорними об’єктами, які знаходяться у власності Державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України «РОЗВИТОК». КП «Боярське ГВУЖКГ» уклало із ДП МВС України «РОЗВИТОК» договір про надання послуг із забезпечення світлофорного регулювання дорожнього руху на перехрестях вулиць м. Боярка. Згідно з умовами укладеного договору, виконавець зобов’язується власними силами та засобами забезпечити світлофорне регулювання дорожнього руху на таких дорожніх ділянках міста:
- перехрестя вул. Білогородської та вул. Молодіжної;
- перехрестя вул. Білогородської та вул. Гоголя;
- перехрестя вул. Шевченка та вул. Польової;
- вул. Садова (біля Михайлівської площі);
- вул. Хрещатик (біля Михайлівської площі).
Світлофорні об’єкти, що встановлені на вказаних дорожніх ділянках, застарілого типу, постійно виходять з ладу, тим самим наражаючи на небезпеку всіх учасників дорожнього руху. Неодноразово несправність світлофорів ставала причиною виникнення аварійних ситуацій, а також дорожньо-транспортних пригод.
Незважаючи на те, що з ДП МВС України «РОЗВИТОК» укладено договір про обслуговування вказаних світлофорних об’єктів, підприємство виконує свої зобов’язання з обслуговування та ремонту світлофорів із запізненням або взагалі не виконує.
Згідно з ч. 1 ст. 16, 17, 18 Закону України «Про автомобільні дороги», вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування і є комунальною власністю. Управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів здійснюється відповідними органами місцевого самоврядування, у віданні яких вони знаходяться. Технічні засоби організації дорожнього руху є складовими вулиць і доріг міст та інших населених пунктів. Ч. 4 ст. 16 цього Закону також передбачено, що технічні засоби організації дорожнього руху можуть безоплатно передаватися з державної в комунальну власність за рішенням відповідних органів місцевого самоврядування та Кабінету Міністрів України.
Відповідно до норм чинного законодавства, єдиним способом законного управління об’єктами організації дорожнього руху є їх передача до комунальної власності міської територіальної громади, відповідно до положень Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності».
Враховуючи критичну ситуацію, що склалася, виконавчий комітет Боярської міської ради неодноразово звертався до ДП МВС України «РОЗВИТОК» щодо передачі світлофорних об’єктів до комунальної власності міської територіальної громади для здійснення їх технічного обслуговування, ремонту та модернізації.
Проте процес передачі світлофорних об’єктів з боку ДП МВС України «РОЗВИТОК» обмежився лише перепискою. На сьогоднішній день підприємство звільнило всіх своїх працівників і, ймовірно, знаходиться в процесі ліквідації.
У зв’язку із ситуацією, що склалася, а також тривалою несправністю світлофорних об’єктів на перехресті вул. Білогородської та вул. Молодіжної, виконавчий комітет Боярської міської ради вживає всіх можливих заходів, щоб негайно відновити роботу вказаних світлофорів, а також провести заміну технічно та морально застарілого обладнання регулювання дорожнього руху.
Закликаємо також усіх учасників дорожнього руху, пересуваючись через вищезазначене перехрестя, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху (розділ 16 «Проїзд перехресть»), а також керуватися наявними дорожніми знаками та розміткою.
Жодні термінові справи не варті втраченого життя та здоров’я!

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30