У БОЯРЦІ ПОСВЯЧЕНО ТЕРИТОРІЮ МИЛОСЕРДЯ

28-07-2017, 09:00

У БОЯРЦІ ПОСВЯЧЕНО ТЕРИТОРІЮ МИЛОСЕРДЯ
Спільною молитвою за початок великої справи завершилась незвичайна подія, яка відбулась 26 липня у Боярці – посвячення фундаменту майбутнього будинку милосердя.
В урочистостях взяли участь шановані гості: старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, єпископ із Сакраменто (США) Адам Бондарук, благодійник з Великої Британії Бернард Кокер, пастори релігійних громад. Боярську міську раду представляли заступники міського голови Віталій Мазурець і Тетяна Кочкова. Зокрема Тетяна Петрівна, вітаючи учасників зібрання, наголосила, що представляє владу, яка прийшла змінити місто і готова всіляко допомагати всім, хто береться за такі добрі та важливі справи, як будівництво центру милосердя.
Серед сосен та нової приватної забудови по провулку Сосновому стоять залишки колишнього піонерського табору. І як осередок надії – велика пляма нового бетонного фундаменту.
Понад 15 років тому за кошти іноземних благодійників для будівництва центру милосердя було придбано земельну ділянку розміром понад 3 га. Нині від неї залишилась третина. Попереднє керівництво Боярського центру милосердя «Надія», яке взялося за будівництво, виявилось недобросовісним, вважає керівництво Церкви ХВЄ. Але нині в історії створення Центру милосердя та реабілітації перегорнуто чергову сторінку.
«Цю територію було придбано для благодійних цілей, – говорить старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Степанович Паночко. – Понад 15 років тому я вперше побачив це місце. Тоді тут панувало запустіння. Були великі плани щодо будівництва великого центру милосердя для людей похилого віку з можливістю організації літнього табору для дітей-сиріт.
Попереднє керівництво Боярського центру милосердя «Надія» виявилося нечесним. З виділених понад 3 га нині на будівництво центру залишився 1 га. На нашу думку, тут можна збудувати дім для людей похилого віку та для безхатченків, а також реабілітаційний центр для учасників АТО. Наше бажання – створити такий центр, який став би допомогою для нещасних людей та окрасою для міста Боярки, яка хоче змінитися, реформуватися. Це – початок реформації».
Сказане Михайлом Степановичем – не безпідставні обіцянки. Церква ХВЄ України виконує величезну місіонерську та благодійну роботу. Від початку російської агресії на сході України члени релігійних громад ХВЄ відправили понад 3 000 тонн продуктів у зону проведення АТО. Власним коштом утримують 24 будинки для дітей-сиріт, 11 будинків для людей похилого віку, 70 центрів для реабілітації наркозалежних, проповідують відродження у Христі в 100 пенітенціарних установах України.
За словами пастора Церкви євангельських християн «Храм Спасителя» Романа Скоця, на цьому фундаменті буде збудовано будинок милосердя для 20 безхатченків, які нині тут живуть в жахливих умовах. «Десять років тому я вперше ступив сюди. Впродовж перших трьох місяців ми почали будувати адміністративну будівлю, вкладати гроші і зрозуміли, що маємо справу з нечесними людьми Після багатьох судів нарешті нам вдалося зробити перші реальні кроки до втілення задуму. Маємо намір завершити будівництво першого корпусу до зими, щоб ці люди жили в нормальних умовах. А також переселити сюди безхатченків, які нині живуть у будинку по вул. Шевченка, 2, що досі належить попередньому керівнику Боярського центру милосердя «Надія». Ті люди перебувають у рабських умовах, які працюють за шматок хліба, – наголосив Роман Зіновійович. – Ми щиро дякуємо Боярському міському голові Олександру Зарубіну за увагу до проблем Центру. На прохання про допомогу він одразу ж відгукнувся. Нині нам реально надається допомога у вивезенні сміття, наданні техніки, консультаціях щодо підключення мереж, каналізування, водопостачання тощо».
У БОЯРЦІ ПОСВЯЧЕНО ТЕРИТОРІЮ МИЛОСЕРДЯ
У БОЯРЦІ ПОСВЯЧЕНО ТЕРИТОРІЮ МИЛОСЕРДЯ
У БОЯРЦІ ПОСВЯЧЕНО ТЕРИТОРІЮ МИЛОСЕРДЯ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30