ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

7-08-2017, 12:58

Майже 25 млрд. грн. перерахувала до Держбюджету Київська митниця ДФС

За результатами діяльності Київської митниці ДФС протягом 7 місяців 2017 року забезпечено перерахування до Державного бюджету України митних податків на загальну суму майже 25 млрд. грн.
У порівнянні з показниками відповідного періоду 2016 року – досягнуто зростання надходжень митних податків на 21,7% або 4,5 млрд. грн. (за 7 місяців 2016 року – перераховано 20 млрд. 509 млн. грн.).
Середньоденні надходження митних платежів також зросли на 21,7% (з 144,4 млн. грн. у 2016 році до 177,1 млн. грн. у 2017 році).
Виконання індикативних показників доходів, доведених ДФС України на січень – липень 2017 року, становить 114,2%, тобто понад встановлені індикативні показники митницею перераховано 3,1 млрд. грн.
В тому числі до загального фонду Державного бюджету забезпечено перерахування 24,3 млрд. грн., що майже на 3 млрд. грн. більше встановленого індикативного показника.

Платники податків Київщини сплатили майже 3 млрд. грн. єдиного внеску на соціальний захист громадян

За сім місяців 2017 року платники податків Київщини спрямували майже 3,5 млрд. гривень єдиного внеску на соціальну підтримку суспільно вразливих верств населення. Ця сума перевищує показники аналогічного періоду минулого року на 46 %: додатково забезпечено 1,1 млрд. грн.
Єдиний соціальний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.
Своєчасні надходження єдиного внеску забезпечують соціальні гарантії держави по пенсійним виплатам та надійний захист для мешканців Київщини під час безробіття, нещасних випадках чи професійних захворювань.
Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист: на випадок безробіття, у разі нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань, а також гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

З початку поточного року платникам Київщини
відшкодовано понад 428 млн. грн. ПДВ

За сім місяців поточного року 690 суб’єктів господарювання Київщини отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість на загальну суму більше ніж 428 млн. грн.
У 2016 році 721 підприємствам Київської області було відшкодовано майже 281 млн. гривень ПДВ.
Нагадаємо, що законодавчі зміни та, зокрема, введення в дію системи автоматизованого моніторингу критеріїв оцінки ступеня ризиків покликані удосконалити роботу системи електронного адміністрування ПДВ, зокрема в частині виправлення помилок та зниження ризику формування фіктивного податкового кредиту, а також зменшити кількість перевірок.

Аудит: цьогоріч проведено удвічі менше перевірок

Протягом січня-липня 2017 року підрозділами аудиту Київської області проведено 337 документальних перевірок, що на 382 перевірки менше, ніж за січень-липень 2016 року, в тому числі 94 планових та 243 позапланових перевірки. Зменшення кількості проведених перевірок свідчить про суттєве зниження фіскального тиску на платників податків області.
За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 139 млн. грн., в тому числі за актами звітного року – 80 млн. гривень.
Станом на 1 серпня поточного року 44,6 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму
53,7 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету та зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі
16,6 млн. гривень.
Крім того, за січень-липень місяць 2017 року проведено 1430 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 8,5 млн. грн., з яких 4,3 млн. грн. сплачено до бюджету.

На Київщині відбулося засідання Громадської ради

3 липня 2017 року відбулося чергове засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Київській області.
У роботі ради взяли участь в. о. начальника Олексій Кавилін, заступник начальника Олександр Кучеренко, заступник начальника відділу моніторингу ризикових операцій Управління протидії митним правопорушенням Київської митниці ДФС Анатолій Кухар, а також керівники структурних підрозділів.
Під час роботи обговорювали підсумки роботи ГУ ДФС у Київській області за сім місяців поточного року, про що детально доповів в.о. начальника Олексій Кавилін. «Збільшення надходжень спостерігається за всіма основними джерелами наповнення бюджетів. Від платників податків Київської області до державного бюджету за сім місяців 2017 року надійшло майже 4,5 млрд. гривень. Це на 39 % більше за той самий період попереднього року. Додатково надійшло більше 1,2 мільярда гривень. Надходження до місцевих бюджетів області збільшилися майже на третину. За січень-липень 2017 року надійшло 5,3 млрд. грн. Сума додаткових надходжень складає 1,1 млрд. гривень. Темп росту по відношенню до фактичного показника за сім місяців 2016 року складає 127%», - повідомив Олексій Анатолійович.
У свою чергу, голова Громадської ради Іван
Шилов наголосив на підвищенні ефективності роботи податківців, акцентувавши увагу на зростанні надходжень до бюджету.
У ході роботи члени громадської ради порушували питання підвищення заробітної плати, а також своєчасність її виплати працедавцями. Окремо учасники засідання обговорили нюанси запровадження з 1 липня 2017 року системи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких ПН/РК в ЄРПН.
Заслухавши інформацію представника Київської митниці ДФС, члени Громадської ради вирішили опрацювати та надати пропозиції щодо механізму відпрацювання підвищених ризиків порушення податкового та митного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють експортні операції. Підбиваючи підсумки засідання, Олексій Кавилін зазначив, що Громадська рада – міцна платформа для відкритого діалогу з представниками громадськості, який дає змогу будувати конструктивні взаємовідносини з бізнесом.
«Така співпраця дозволяє відкрито обговорювати новації та пропозиції щодо вдосконалення податкового та митного законодавства, а також роботи державної фіскальної служби зокрема», - резюмував Олексій Кавилін.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30