ГРОМАДА ВИРІШИЛА ДОЛЮ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

7-08-2017, 13:16

Завершився місяць – термін, відведений для підтримки проектів Бюджету участі. 3 серпня відбулось засідання Експертної ради, під час якого було визначено переможців конкурсу та проекти, які буде реалізовано в Боярці в рамках виконання Бюджету участі.
Нагадаємо, що цього року в Боярці було впроваджено найсучасніший механізм для втілення громадських ініціатив за рахунок міського бюджету. Можливістю взяти участь у програмі скористалися 15 авторів проектів на загальну суму 1 714 992 грн.
Голова Експертної ради Роман Курбонов розповів, що впровадження Бюджету участі в Боярці відбулось за підтримки USAID-Україна, ІБСЕД, SocialBoost та Боярської міської ради. Було надано допомогу в навчанні авторів проектів, створенні презентацій та рекламних матеріалів. А найголовніше – надано електронну платформу для подачі та відстеження проходження проектів.
«Після попереднього розгляду, аналізу проектів з точки зору реальності виконання, відсутності протиріч між проектами та вже прийнятими програмами Боярської міської ради, члени Експертної ради допустили до конкурсу 10 проектів. Участь у голосуванні взяли 542 боярчанина віком від 16 років, які мали право підтримати проекти, що сподобались. Голосування відбувалось онлайн та у двох пунктах. Кожен проект набрав певну кількість голосів. Голоси жителів міста, які не мають боярської реєстрації, не враховувались, відповідно до Положення про Бюджет участі. Говорячи про статистику голосування, слід зазначити, що найбільше голосів було віддано за допомогою банкІD – 689, у паперовому вигляді надійшло 287 голосів, а через електронну пошту – 123 голоси», – наголосив Роман Курбонов.
Спортивний майданчик «Тато, мама, я» вартістю 56 450 грн. отримав 177 голосів боярчан. Майданчик буде встановлено по вул. Вокзальній, 55. Автор проекту – Олена Старкова. Очікується, що сучасна зона спортивного дозвілля буде спонукати дітей та їх батьків, незалежно від віку, займатися спортом та силовими навантаженнями на тренажерах. У рамках проекту відбудеться благоустрій закинутої території за кінотеатром ім. Островського.
«Інклюзивний дитячий майданчик» вартістю 194 349 грн. підтримано 166 голосами. Автор – Олена Старкова. Його заплановано встановити у парку Перемоги по вул. Хрещатик, 86. Це буде дитячий майданчик для дітей з обмеженими фізичними можливостями у парковій зоні. Особливі діти отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі, буде можливість проводити інтерактивні ігри та інші розвиваючі вправи. Також такий майданчик дасть можливість більшого спілкування між здоровими дітками та особливими.
Дитячий простір у сквері Сагайдачного (перетин вулиць Миру, Покровської, Сагайдачного) вартістю 121 300 грн. набрав 163 голоси. Автор проекту – Ольга Васкевич. Цей проект розрахований на дітей віком від 3 до 13 років, на молодь від 10 до 18 років та на дорослих. Зараз ця зелена ділянка (сквер Сагайдачного) у центрі міста майже не збирає людей, бо там ніде навіть сісти.
Встановлення дошок оголошень вартістю 107 800 грн. підтримано 134 голосами. Проектом передбачено встановлення 25 дошок оголошень у місцях найбільшого перебування людей з метою формування культури подачі інформації, забезпечення цивілізованих місць для її розміщення, покращення естетичного вигляду міста. Автор проекту – Альона Сірант.
Вартість реалізації цих чотирьох проектів складає майже 480 тис. грн. Залишок з передбачених 500 тис. грн. Боярською міською радою на Бюджет участі піде на часткову реалізацію наступного, п’ятого за кількістю набраних голосів проекту «Тенісний стіл у кожен двір». Він набрав 128 голосів. Автор проекту – Ігор Коцар.
Отже, можна з певністю стверджувати, що перший рік Бюджету участі виявився вдалим, принаймні на стадії організаційних маневрів. Про хід його реалізації дізнаємось згодом.
Реалізація проектів покладається на виконавчий комітет Боярської міської ради та КП «БГВУЖКГ» і має завершитися до кінця поточного року.
До речі, відповідальність та контроль за якістю реалізації проекту покладається на його автора.
Як повідомив голова Експертної ради Роман Курбонов, вже зараз треба починати думати про Бюджет участі наступного року. «На 2018 рік фінансування Бюджету участі може бути збільшено. Тож авторам нових проектів вже нині потрібно вирішувати, що запропонувати для розвитку міста», – підсумував пан Роман.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30