КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ

12-09-2017, 11:45

Про роботу Києво-Святошинського Центру обслуговування платників

У серпні 2017 року Центром обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ було надано 3864 адміністративних послуг, у тому числі видано 1362 довідок про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, 239 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України, за реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок до Центру обслуговування звернулося 625 суб’єктів підприємницької діяльності, платникам податків про отримані доходи та звірки платежів надано 345 довідок, стати платниками єдиного податку виявили бажання 289 суб`єктів підприємницької діяльності та надано інші послуги.
Крім того, працівники ЦОП надають усні консультації з питань податкового законодавства, загальна кількість яких склала 530, отримано та відпрацьовано 2918 вхідної кореспонденції.
У Центрі обслуговування платники отримують весь спектр адміністративних та консультаційних послуг.
З метою інформування про зміни в податковому законодавстві, в Центрі обслуговування платників для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлено інформаційні та тематичні стенди, що містять зразки заповнення заяв, податкової звітності, актуальну інформацію з питань оподаткування.
З метою спрощення обслуговування платників запроваджені та функціонують електронні сервіси. Це дозволяє платникам податків уникнути зайвих витрат часу та отримати необхідну інформацію. Відтепер запрацював модернізований сервіс «Електронний кабінет платника».
Кожен мешканець району не залишається без уваги та має можливість отримати необхідну інформацію за допомогою кваліфікованих фахівців.

Києво-Святошинською ОДПІ до бюджету мобілізовано понад 882 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб

За вісім місяців 2017 року до зведеного бюджету від платників податків, що перебувають на обліку у Києво-Святошинській ОДПІ, надійшло 882,1 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 198,1 мільйони гривень більше у порівнянні з відповідним періодом 2016 року.
За словами в. о. начальника Києво-Святошинської ОДПІ Сергія Берегового, податок на доходи фізичних осіб залишається основним джерелом наповнення місцевих бюджетів - його питома вага в загальних надходженнях становить понад 78 відсотків.
Нагадаємо, Законом України від 21 грудня 2016 року № 1801-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2017 рік» з 1 січня 2017 року встановлено місячну мінімальну заробітну плату у розмірі – 3200 гривень, а погодинну - 19,34 гривень.
Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Чи може повернутись у поточному році на спрощену систему оподаткування ФОП, яка на початок року була платником ЄП та перейшла на загальну систему оподаткування з 01 квітня

(01 липня або 01 жовтня)
Відповідно до пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
Тобто фізична особа – підприємець, яка на початок року була платником єдиного податку та перейшла на сплату інших податків і зборів (загальну систему оподаткування) з 01 квітня (01 липня або 01 жовтня), не може повернутись у поточному році на спрощену систему оподаткування, оскільки така особа вже скористалась своїм правом на застосування спрощеної системи оподаткування у поточному році.
Разом з тим, така фізична особа може перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня наступного року за умови відповідності вимогам ст. 291 ПКУ.
З аналогічним роз’ясненням можна ознайомитися на сайті ДФС у рубриці «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» («ЗІР») у категорії 107.01.

З початку року до Києво-Святошинської ОДПІ

надійшло 22 письмові звернення
За січень-серпень 2017 до Києво-Святошинської ОДПІ поштою надійшло 22 звернення громадян, в тому числі 8 звернень надійшло електронною поштою .
Порівняльний аналіз стану письмових звернень громадян свідчить, що порушені у зверненнях питання стосуються в основному інформування про ухилення від сплати податків, реєстрації та обліку платників податків, проведення перевірки.
Тематика письмових звернень наступна:
- щодо порядку оподаткування та сплати земельного податку – 1 письмове звернення;
- подання податкової звітності – 6 письмових звернень;
- реєстрація та облік платників – 3 письмові звернення;
- стосовно проведення перевірки – 5 письмових звернень;
- щодо порядку оподаткування та сплати єдиного податку з фізичних осіб – 2 письмові звернення;
- щодо порядку оподаткування та сплати податку на додану вартість – 5 письмових звернень.
Нагадуємо, що у Києво-Святошинській ОДПІ за адресою: вул. Ломоносова, 34, кімната 9 (перший поверх) облаштована приймальня громадян, де, згідно із затвердженим графіком, в установлені дні та години проводяться особисті прийоми громадян посадовими особами Києво-Святошинської ОДПІ з питань, що входять до компетенції органів ДФС.
Прийом громадян може проводитись в інших приміщеннях, визначених керівником Києво-Святошинської ОДПІ.
Попередній запис на особистий прийом до керівника Києво-Святошинської ОДПІ, перших заступників і заступників, керівників структурних підрозділів є обов’язковим та закінчується не пізніше ніж за 5 робочих днів до календарної дати прийому.
Запис на прийом до керівника Києво-Святошинської ОДПІ проводиться у разі, якщо порушене громадянином питання залишилося не вирішеним по суті після прийому посадовими особами ОДПІ.
Попередній запис на прийом здійснюється за номером: (044) 406-00-16 у понеділок - четвер з 10:00 до 17:00, у п’ятницю з 10:00 до 16:00.

Відбраження доходів у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ у розділі «військовий збір»

У Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками).
Відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.
Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року № 4.
Оскільки Порядок № 4 не передбачає виключення будь-яких доходів, зокрема, тих, які не підлягають обкладенню військовим збором, то в графах «Загальна сума нарахованого доходу» та «Загальна сума виплаченого доходу» рядка «Військовий збір» необхідно зазначати інформацію про всі доходи, що були нараховані (виплачені) фізичним особам, у т. ч. фізичним особам – підприємцям.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30