КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

3-10-2017, 12:57

За 9 місяців 2017 року платники єдиного податку звітують за новою формою декларації

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що 5 травня 2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.03.2017 р. № 369, яким внесено зміни до форм податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи), податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи, затверджених наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578.
Згідно з п. 46.6 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.
Отже, керуючись нормами ПКУ та з огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал, а для платників першої та другої груп – календарний рік, то оновлені форми декларацій використовуватимуться платниками єдиного податку третьої групи для складання звітності за 9 місяців 2017 року починаючи з 01.10.2017 р., а платниками першої та другої груп для складання звітності за 2017 рік – з 01.01.2018 р.
Для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, вказана форма декларації буде використовуватись з 01.10.2017 р.

Про зміну головного бухгалтера повідомити органи ДФС потрібно у 10- денний строк

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, у разі зміни особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві, до контролюючих органів необхідно подати заяву за формою №1-ОПП у 10-денний строк з дня виникнення змін в облікових даних.
Слід знати, при поданні цієї зави з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» заповнюються 1, 2, 4 та 10 поля заяви. Інформація про засновників не подається.
Водночас платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати заяву за формою №1-0ПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Власники елітних автомобілів поповнили місцеві бюджети Києво-Святошинського району на 2,7 млн. грн.

З початку року власники легкових авто спрямували до місцевих бюджетів Києво-Святошинського району 2,7 млн. грн. транспортного податку, з них 1,6 млн. грн. сплачено юридичними та 1,1 млн. грн. фізичними особами.
Нагадуємо, згідно з п. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до п.267.2.1 цієї статті є об’єктами оподаткування.
п. 267.2.1 ПКУ об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.
Звертаємо увагу, що статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України» від 21.12.2016 р. № 1801-VIII у 2017 році з 1 січня установлена мінімальна заробітна плата у місячному розмірі 3 200 грн.
Таким чином, у 2017 році об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 1 млн. 200 тис. гривень.

Надання адміністративних послуг є одним з найважливіших завдань у взаємовідносинах Державної фіскальної служби з платниками податків

У вересні 2017 року Центром обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ було надано 3897 адміністративних послуг.
У зазначеному періоді видано 1448 довідок про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.
Довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України, отримало 228 платників.
За реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок до центру обслуговування звернулося 738 суб’єктів підприємницької діяльності.
Стати платниками єдиного податку виявили бажання 519 суб`єктів підприємницької діяльності. Крім того, надано 344 послуги з реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку.
А також наданно 620 інших адміністративних послуг платникам податків.
Співробітники ЦОП надають також консультації з питань податкового законодавства, загальна кількість яких склала 600.
Від платників податків протягом 9 місяців 2017 року було прийнято та внесено до бази даних Києво - Святошинської ОДПІ 444455 податкових звітів.

З початку року до Києво-Святошинської ОДПІ
надійшло 22 письмових звернень

За січень - вересень 2017 до Києво-Святошинської ОДПІ надійшло 24 звернення громадян, у тому числі 8 звернень надійшло електронною поштою.
Порівняльний аналіз стану письмових звернень громадян свідчить, що порушені у зверненнях питання стосуються в основному інформування про ухилення від сплати податків, реєстрації та обліку платників податків, проведення перевірки.
Тематика письмових звернень наступна:
- щодо порядку оподаткування та сплати земельного податку – 2 письмові звернення;
- подання податкової звітності – 6 письмових звернень;
- реєстрація та облік платників – 3 письмові звернення;
- стосовно проведення перевірки – 5 письмових звернень;
- щодо порядку оподаткування та сплати єдиного податку з фізичних осіб – 2 письмові звернення;
- щодо порядку оподаткування та сплати податку на додану вартість – 6 письмових звернень.
Нагадуємо, що у Києво-Святошинській ОДПІ за адресою: м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34, кімната 4 (перший поверх) облаштована Приймальня громадян, де згідно із затвердженим графіком в установлені дні та години проводяться особисті прийоми громадян посадовими особами Києво-Святошинської ОДПІ з питань, що входять до компетенції органів ДФС.
Прийом громадян може проводитися в інших приміщеннях, визначених керівником Києво-Святошинської ОДПІ.
Попередній запис на особистий прийом до керівника Києво-Святошинської ОДПІ, перших заступників і заступників, керівників структурних підрозділів є обов’язковим та закінчується не пізніше ніж за 5 робочих днів до календарної дати прийому.
Запис на прийом до керівника Києво-Святошинської ОДПІ проводиться у разі, якщо порушене громадянином питання залишилося не вирішеним по суті після прийому посадовими особами ОДПІ.
Попередній запис на прийом здійснюється за телефоном: (044) 406-00-16 у понеділок - четвер з 10:00 год. до 17:00 год., у п’ятницю з 10:00 год. до 16:00 години.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30