КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

6-11-2017, 18:19

Платники Києво-Святошинського району сплатили більше 165 мільйонів гривень податку на прибуток

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що за підсумками десяти місяців 2017 року платники податків Києво-Святошинського району сплатили до зведеного бюджету 165,7 млн. грн. податку на прибуток. Із зазначених коштів державний бюджет отримав 148,1 млн. грн., а місцева казна поповнилась на 17,6 млн. грн. Порівнюючи аналогічний період 2016 року надходження зросли на 37,5 млн. грн.
Нагадуємо, що згідно із п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкові декларації, крім випадків, передбачених ПКУ, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі у разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).
Граничним терміном подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань за 9 місяців є 9 листопада та 17 листопада 2017 року відповідно.
За неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, передбачена фінансова відповідальність у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а саме:
в розмірі 170 гривень за кожне неподання (несвоєчасне подання) декларації (розрахунку);
в розмірі 1020 гривень при повторному порушенні за несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) платником податків незалежно від виду податку, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання (несвоєчасне подання) податкової декларації (розрахунку) та у період до одного року (до 365 або 366 днів – для високосного року) винесено податкове повідомлення-рішення.
Крім того, за неподання або несвоєчасне подання посадовими особами підприємств, установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов’язкових платежів) передбачена адміністративна відповідальність згідно зі ст. 163 прим. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).
Відповідно до ст. 126 ПКУ за порушення правил сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань контролюючим органом застосовуються штрафні (фінансові) санкції. Також контролюючим органом нараховується пеня за кожний календарний день прострочення сплати:
нарахуванної суми грошового зобов’язання, визначеного контролюючим органом за результатами податкової перевірки або податкового зобов’язання, визначеного контролюючим органом у випадках, не пов’язаних з проведенням податкових перевірок, із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України (далі – НБУ), діючої на кожний такий день;
суми грошового зобов’язання, визначеної платником податків (у податкових деклараціях, розрахунках, звітах, в тому числі, в уточнюючих) або податковим агентом із розрахунку 100 відсотків річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день (після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання).

Залишилося менше двох місяців, щоб скористатися правом на податкову знижку за 2016 рік

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що згідно з положеннями ст. 166 розділу IV Податкового кодексу (далі – ПКУ) платники податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.
Відповідно до пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 ПКУ визначено, що податкова знижка це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.
Податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин під біопаливо, витратами на отримання доступного житла за державними програмами тощо.
Для того щоб отримати податкову знижку за результатами 2016 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2017 року. У декларації необхідно вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації. У разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Порядок надання узагальнюючих податкових консультаці

03.11.2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 27.09.2017 № 811 «Про затвердження Порядку надання узагальнюючих податкових консультацій» (далі – Наказ № 811).
Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій, затверджений Наказом № 811 (далі – Порядок), розроблений відповідно до підпункту 192.1.5 пункту 192.1 статті 192 розділу I та пункту 52.6 статті 52 глави 3 розділу II Податкового кодексу України, визначає процедуру надання Міністерством фінансів України (далі – Мінфін України) узагальнюючих податкових консультацій.
Зокрема, Порядком визначено, що узагальнюючі податкові консультації надаються:
за результатами періодичного узагальнення індивідуальних податкових консультацій, наданих контролюючими органами платникам податків;
у разі наявності обставин, що свідчать про неоднозначність окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.
Узагальнюючі податкові консультації затверджуються наказом Мінфіну України та оприлюднюються на офіційному веб-сайті Мінфіну України протягом п’яти календарних днів з дня їх надання. Узагальнюючі податкові консультації не є нормативно-правовими актами.
З текстом Наказу № 811 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Застосування РРО платниками єдиного податку при продажу іграшок

Згідно з положеннями статті 296.10 Податкового кодексу України та статті 9 Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265) у разі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, застосовувати реєстратори розрахункових операцій зобов‘язані як платники єдиного податку першої групи, які провадять підприємницьку діяльність на ринках, так і платники другої і третьої груп незалежно від обсягу річного доходу.
При цьому для цілей Закону № 265 термін «технічно складні побутові товари, які підлягають гарантійному ремонту» це непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, устаткування та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами і на які встановлено гарантійний термін.
Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО містить вісім груп товарів:
1) «Вироби із чорних металів»;
2) «Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої, їх частини»;
3) «Електричні машини, обладнання та їх частини, апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя»;
4) «Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання»;
5) «Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні, медичні або хірургічні, їх частини та приладдя»;
6) «Годинники всіх видів та їх частини»;
7) «Музичні інструменти, їх частини та приладдя»;
8) «Іграшки, ігри та спортивний інвентар, їх частини та приладдя».
Зазначений перелік затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 231від 16.03.2017 року.

Про роботу Києво-Святошинської ОДПІ

У жовтні 2017 року Центром обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ було надано 4223 адміністративних послуги.
У зазначеному періоді видано 1514 довідок про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.
Довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України отримало 205 платників.
За реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок до центру обслуговування звернулося 669 суб’єктів підприємницької діяльності.
Стати платниками єдиного податку виявили бажання 328 суб`єктів підприємницької діяльності, 358 платників податків отримали витяг з реєстру платників єдиного податку, також було надано 317 послуг з реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку.
Платникам податків про отримані доходи та звірки платежів надано 363 довідок, також у 363 довідках були зазначені відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела виплачених доходів та утриманих податків.
Надання інших адміністративних послуг платникам податків склало 106.
Відвідувачі ЦОП мають можливість подати податкову звітність та отримати кваліфіковану усну консультацію з питань застосування податкового законодавства, загальна кількість таких усних звернень склала 17541.
Від платників податків протягом 10 місяців 2017 року було прийнято та внесено до бази даних Києво-Святошинської ОДПІ 101349 податкових звітів.
Нагадуємо, що Центр обслуговування платників при Києво-Святошинській ОДПІ працює з понеділка по четвер з 0900 години до 1800 години, у п’ятницю з 0900 години до 1645 години, у суботу – з 0900 години до 1300 години, обідня перерва з 1300 години до 1345 години, неділя – вихідний, довідки за телефоном 406-00-16, адреса: м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34.

До України через пункт пропуску «Бориспіль» знову намагалися незаконно ввезти партію медичних препаратів

Працівники Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС попередили чергову спробу незаконного ввезення на територію України партії медичних препаратів.
402 упаковки медичних препаратів для лікування таких важких хвороб як гепатит, онкологія, тощо, дев’яти найменувань намагався протизаконно ввезти громадянин Індії, який постійно мешкає в Україні. Для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим автоматично засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
Препарати «Natdac 60», «Leukeran», «Bleocel», «Pazopanib», «Resof», «Velpanat», «Bendit», «Hepcfix», які знаходилися у двох дорожніх валізах громадянина, були виявлені під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті, після перетину громадянином „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”.
Документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецепту, виданого на його ім’я, на переміщувані лікарські засоби пасажир не надав.
На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин Індії не надав, з приводу декларування до інспекторів митниці не звертався. Рецепта на переміщувані ним препарати не мав. З виявлених лікарських засобів громадянину Індії було пропущено 5 упаковок кожного найменування, відповідно до Постанови КМУ № 458 від 23.05.2012 року „Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування”.
За протоколом про порушення митних правил вилучено до винесення судом рішення у справі 357 упаковок з лікарськими засобами.
Довідково: ввезення лікарських засобів відповідно до Закону України „Про лікарські засоби” № 123/96-ВР від 04.04.1996р. зі змінами та доповненнями, без відповідних сертифікатів заборонено. Порядок ввезення громадянами лікарських засобів, а також їх обсяги визначено Постановою КМУ № 458 від 23.05.2012 року „Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування”.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31