КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

21-11-2017, 11:03

Набув чинності Порядок обміну електронними документами

Києво-Святошинська ОДПІ інформує про те, що 15.11.2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 «Про затвердження Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами» (далі – Наказ № 557), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03.08.2017 за № 959/30827, згідно з яким втратив чинність наказ ДПА України від 10.04.2008 № 233 «Про подання електронної податкової звітності».
Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений Наказом № 557 (далі – Порядок), розроблений відповідно до Податкового кодексу України, Цивільного кодексу України, Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», «Про інформацію», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про телекомунікації», визначає основні організаційно-правові засади обміну електронними документами між суб’єктами електронного документообігу.
Зокрема, Порядком визначено, що електронний документообіг – це сукупність процесів створення, подання, приймання, ідентифікації, оброблення, зберігання, використання електронних документів, які виконуються із застосуванням перевірки цілісності та (у разі необхідності) з підтвердженням факту одержання таких документів.
Електронний документообіг здійснюється відповідно до законодавства та на підставі договору про визнання електронних документів, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу.
Крім цього, Порядком передбачено нові форми:
 заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів;
 повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису;
 заяви про припинення дії договору про визнання електронних документів;
 повідомлення про припинення дії договору про визнання електронних документів.
Договори про визнання електронних документів, що на день набрання чинності Наказом № 557 є чинними, продовжують діяти до виникнення підстав, визначених пунктом 14 розділу III Порядку.
З аналогічним роз’ясненням можна ознайомитися на сайті ДФС у рубриці «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» («ЗІР») (http://zir.sfs.gov.ua) або ж у бюлетені Офіційний вісник України № 72 від 15.09.2017 року.

УВАГА! Чергові зміни до Критеріїв блокування ПН/РК в ЄРП

Наказом Мінфіну № 926 від 09.11.2017 року внесено зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Наказом передбачено, що інформація із Таблиці платника враховується автоматично системою Моніторингу, якщо така інформація подається не тільки платниками – сільськогосподарськими товаровиробниками, а і платниками, у яких значення показників D та P, розрахованих у порядку, наведеному у підпункті 4 пункту 5 цих Критеріїв, мають такі розміри: D > 0,02, P < Pм х 1,3, та обсяг постачання товарів/послуг у податкових накладних / розрахунках коригування, складених з 01 січня 2017 року в Реєстрі, зазначених в інформації згідно з додатком до цих Критеріїв, становить більше 25 відсотків загального обсягу постачання за період з 01 січня 2017 року.
Значення показників D та P обраховуються ДФС автоматично кожного 10 числа календарного місяця, наступного за звітним, та стають доступними платнику в електронному кабінеті.
Проте, якщо до контролюючого органу надійшла податкова інформація, що свідчить про надання платником недостовірної інформації згідно з додатком до цих Критеріїв, Комісія ДФС має право прийняти рішення про неврахування інформації, наданої платником за встановленою формою, при здійсненні ДФС Моніторингу. Якщо така інформація була врахована системою Моніторингу автоматично, після прийняття Комісією ДФС рішення про неврахування інформації в порядку, передбаченому цим пунктом, така інформація згідно з додатком до цих Критеріїв не підлягає автоматичному врахуванню.
Крім того, у новій редакції викладено підпункт 1 пункту 6 Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а саме:
 «обсяг постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній/розрахунку коригування, яку (який) подано на реєстрацію в Реєстрі, у 1,5 раза більший за величину, що дорівнює залишку різниці обсягу придбання на митній території України такого товару/послуги (крім обсягу придбання товарів/послуг за операціями, які звільнені від оподаткування та підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою) та/або ввезення на митну територію України такого товару, зазначеного з 01 січня 2017 року в отриманих податкових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих в Реєстрі, і митних деклараціях, та обсягу постачання відповідного товару/послуги, зазначеному у податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих з 01 січня 2017 року в Реєстрі, і переважання в такому залишку (більше 75 % загального такого залишку для платників, у яких значення показника D становить більше 0,03; більше 60 % - від 0,02 до 0,03; більше 50 % - від 0,015 до 0,02; більше 40 % - від 0,01 до 0,015, більше 30 % - від 0,005 до 0,01, більше 20 % - до 0,005) товарів з кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, та відсутність товару/послуги, зазначеного/зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється)».
Перелік критеріїв, за якими здійснюється Моніторинг ПН/РК, додано новим пунктом:
 «розрахунок коригування, складений постачальником товарів/послуг до податкової накладної, яка складена на отримувача - платника податку на додану вартість, якщо передбачається зміна вартості товару/послуг більше ніж удвічі та/або зміна номенклатури товарів/послуг (для кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД – зміна перших чотирьох цифр кодів, а для кодів послуг відповідно до Державного класифікатора продукції та послуг - перших двох цифр кодів)».
Наказом передбачено: у разі якщо за результатами Моніторингу визначено, що податкова накладна / розрахунок коригування відповідає одній з умов, зазначених у підпунктах 2, 3 пункту 6, реєстрація такої (такого) податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється відповідно до вимог пункту 201.16 статті 201 розділу V Кодексу.

Запрошуємо 7 грудня 2017 року взяти участь у Національному
агрофорумі податкових новацій

Києво-Святошинська ОДПІ інформує, що 7 грудня 2017 року в м. Києві відбудеться Національний агрофорум для платників податків на тему: «Податки. Фінанси. Право».
У роботі форуму візьмуть участь провідні фахівці Державної фіскальної служби України.
Програмою заходу передбачено розгляд питань практичного застосування норм податкового законодавства, зокрема, складання звітності сільськогосподарськими виробниками, новації трансфертного ціноутворення, зупинення реєстрації податкових накладних та інші питання.
Суб’єкти господарювання матимуть змогу не лише отримати офіційну інформацію, а й поставити запитання лекторам.
Форум відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14, готель «Хрещатик». Початок форуму о 1000 год. (реєстрація з 09 30 год.).
Для участі у форумі необхідно заповнити заявку на сайті офіційного видання ДФС України «Вісник. Офіційно про податки», за посиланням: www.visnyk.ua/forum.
За детальною інформацією просимо звертатися на електронну поштову скриньку, за адресою: mail@visnyk.ua, або за телефонами: (044)-501-06-42, (067) 506-32-64, контактна особа – Таїса Попова.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс («ЗІР») – дієва допомога платникам податків

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що для отримання фахової консультації з питань оподаткування платники податків можуть скористатися електронним сервісом «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (далі – ЗІР), який розміщений на офіційному веб-порталі ДФС України (sfs.gov.ua), а також на субсайті Головного управління ДФС у Київській області (http://kyivobl.sfs.gov.ua).
Робота сервісу «ЗІР» направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією, шляхом широкого використання інформаційних технологій.
Інформаційне наповнення ЗІР здійснюється на підставі функціональних повноважень ДФС, з урахуванням результатів всебічного аналізу інформації про потреби клієнтів, які звертаються до Контакт-центру та з метою мінімізації витрат часу представників бізнесу на спілкування з державою.
У розділах ЗІР: «Запитання – відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та «Письмові консультації» інформація систематизована з таких тем:
 оподаткування;
 митна справа;
 єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
 електронний цифровий підпис.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30