КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

26-12-2017, 18:59

УВАГА ШАХРАЇ!

Києво-Святошинська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області попереджає про непоодинокі випадки шахрайства з боку невідомих осіб, які від імені начальника Васильківського відділення Києво-Святошинської ОДПІ просять перерахувати на картковий рахунок певну суму коштів для різних потреб. У разі неперерахування коштів погрожують проведенням позапланових документальних перевірок або пропонують вирішити питання щодо непроведення перевірок.
У разі виникнення такої ситуації необхідно повідомити за телефоном Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області «гарячої лінії» (044)246 23 55.

Внесені зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що 20.12.2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 року № 984 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року. № 1336» (далі – Постанова № 984), якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова № 1336).
Зокрема, збільшено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).
Також визначено перелік форм і умов проведення діяльності, для яких не встановлюється граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій.
Слід зазначити, що дія Постанови № 1336 не поширюється на суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.
Постанова № 984 набрала чинності 20.12.2017, крім підпунктів 2 і 6 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, які набирають чинності через шість місяців після набрання чинності Постановою № 984.
З текстом Постанови № 1336 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Порядок перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення зазнав змін

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що 19.12.2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 898 від 01.11.2017 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення» (далі – Наказ № 898), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.11.2017 за № 1429/31297.
Для зарахування авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення, на балансі Державної казначейської служби України (далі – Казначейство) на ім’я Державної фіскальної служби України (далі – ДФС) у встановленому порядку відкривається єдиний депозитний рахунок за балансовим рахунком 3734 відповідно до плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштів, бухгалтерського обліку виконання бюджетів (далі – депозитний рахунок 3734).
Для зарахування авансових платежів (передоплати), що вносяться громадянами до/або під час митного оформлення, а також для зарахування інших платежів у національній валюті, які сплачуються не з сум авансових платежів (передоплати), на балансі Головного управління Казначейства у м. Києві на ім’я митниць ДФС у встановленому порядку відкриваються (діють) депозитні рахунки 3734.
Сплата коштів, призначених для забезпечення справляння митних та інших платежів, в іноземній валюті (у випадках, визначених законодавством), готівкою в національній валюті, внесення грошової застави громадянами, сплата коштів в пункті пропуску через державний кордон готівкою за допомогою програмно-технічного комплексу самообслуговування уповноваженого банку та/або з використанням електронного платіжного засобу через платіжний термінал уповноваженого банку, який знаходиться у посадової особи митниці ДФС, здійснюються на відповідний банківський балансовий рахунок 2603 «Розподільчі рахунки суб’єктів господарювання», відкритий на ім’я митниці ДФС в уповноваженому банку відповідно до плану рахунків бухгалтерського обліку банків України, затвердженого Правлінням Національного банку України.
Також Наказом № 898 установлено, що переведення підприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий в Казначействі на ім’я ДФС, для зарахування авансових платежів (передоплати) здійснюється поетапно:
на перехідний період (з 15 січня до 16 липня 2018 року) - за рішенням підприємства;
з 17 липня 2018 року - на постійній основі.
Наказ № 898 набрав чинності 19.12.2017, крім пункту 2 цього наказу, який набирає чинності з 10 жовтня 2018 року.
Також Наказом № 862 визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства фінансів України, Державної митної служби України від 24.01.2006 № 25/44 «Про затвердження Порядку розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 25.01.2006 за № 64/11938.
З текстом Наказу № 898 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Зустріч з платниками Києво-Святошинського району

Нещодавно відбулася зустріч з платниками Києво-Святошинського району на тему: «Адміністрування та погашення боргу зі сплати єдиного соціального внеску». У зустрічі прийняли участь начальник Києво-Святошинського відділення ГУ ДФС у Київській області Рижиков Андрій Ілліч та провідні фахівці відділення.
На початку зустрічі Андрій Ілліч розповів про те, що Законом України від 03 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесено ряд змін до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», які наберуть чинності з 01 січня 2018 року.
Зокрема, відповідно до внесених змін, на працедавців та застрахованих осіб очікують такі важливі новації:
1) Максимальна база нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати замість нинішніх 25 розмірів прожиткового мінімуму, тобто 55 845,00 грн. (15 × 3723,00 грн.). Мінімальний розмір єдиного соціального внеску у 2018 році складатиме 819,06 грн. (3723,00 грн. × 22/100);
2) Платниками ЄСВ відтепер також будуть і члени фермерського господарства. Так, ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ доповнено п. 51, згідно з яким члени фермерського господарства є платниками єдиного внеску за умови, що вони не належать до осіб, котрі підлягають страхуванню на інших підставах.
Крім того, платниками ЄСВ стануть:
військові частини й органи, що виплачують грошове забезпечення військовослужбовцям, поліцейським, особам рядового і начальницького складу, у т. ч. тим, які проходять військову службу під час особливого періоду, визначеного Законами України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 № 3543-XII та «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII;
органи соціального захисту населення, які виплачують допомогу в разі всиновлення дитини особам, які доглядають таку дитину до досягнення нею трирічного віку.
3) У разі якщо фізичні особи - підприємці (ФОП) і члени фермерського господарства отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе (ч. 4 ст. 4 Закону про ЄСВ).
4) ФОП - платники єдиного податку I групи втрачають право на сплату половинної (0,5) ставки мінімального страхового внеску ЄСВ.
Тобто, з 2018 року вони сплачуватимуть його в повному мінімальному розмірі, як і інші ФОП. Виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, закладеному в Держбюджеті на 2018 рік – 3723,00 грн., повний мінімальний розмір ЄСВ становитиме 819,06 грн.
5) Фізичні особи, які виконують роботи на підставі договору цивільно-правового характеру (ЦПХ), ФОП, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства тепер також підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню.
Також працівники відділення звернули увагу фізичних осіб підприємців на те, що з 01.01.2018 року фізичні особи-підприємці, незалежно від системи оподаткування, у т.ч. і ті, які застосовують загальну систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримують доходи від цієї діяльності, а також члени фермерського господарства, будуть зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок.
У 2017 році дана категорія платників сплачувала внески – один раз на рік.
Окремо зупинилися на питанні відповідальності роботодавців за несплату (несвоєчасну сплату) єдиного внеску. Та попередили, що у разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 20 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску.
За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), накладається штраф у розмірі 10 відсотків таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.
На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення.
За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.
Несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – тягне за собою накладення штрафу від сорока до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за повторне за рік вчинення таких дій – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тягне за собою накладення штрафу від вісімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за повторне за рік вчинення таких дій – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
На завершення зустрічі Андрій Ілліч звернув увагу присутніх на те, що керівники підприємств при нарахуванні заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства та нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Захист прав та гарантій найманих працівників гарантується державою та є обов’язковим для роботодавців всіх форм власності і господарювання.
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

Українець намагався перевезти через митний кордон України значну колекцію старовинних монет

Працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксували в пункті пропуску «Бориспіль» зухвалу спробу незаконного переміщення зі Сполучених Штатів Америки до Одеси значної колекції старовинних монет XVIII-XX століть, з яких більша частина – срібні.
Понад 600 старовинних монет та 2 банкноти ХVIII-XX століть, виготовлених в різних країнах світу, знаходилися серед особистих речей нашого співвітчизника, який прямував із США до України трансфером до Одеси.
Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим автоматично засвідчив, що не має предметів та товарів, обов’язкових до декларування, або заборонених для переміщення через митний кордон України.
Наразі триває кропіткий процес обліку монет та банкнот, до якого залучені найкращі фахівці Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Монети і банкноти буде відправлено на мистецтвознавчу експертизу, яка визначить їхню культурну та історичну цінність, а згодом їх буде вилучено до винесення судом рішення у справі.
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30