КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

16-01-2018, 17:26

Зустріч з представниками бізнесу та громадськості
у Києво-Святошинській ОДПІ

Днями у Києво-Святошинській ОДПІ відбувся семінар-зустріч із фізичними особами підприємцями та юридичними особами на тему: «Електронні сервіси ДФС України. Заповнення реквізитів у платіжних дорученнях».
У зустрічі прийняли участь заступник начальника ОДПІ Косовський Максим Вадимович та провідні фахівці ОДПІ.
На початку зустрічі Косовський Максим Вадимович розповів присутнім про зміни, внесені до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» № 22457-VIII від 01.01.2018 року.
Під час зустрічі присутнім розповіли про те, що ДФС України постійно вдосконалює та збільшує кількість електронних сервісів, головною метою створення яких є забезпечення платників наданням якісних та актуальних послуг.
Фахівці ОДПІ пояснили, що для комфортного звітування на веб-порталі відомства розміщені сервіси «Електронна звітність» та «Електронний кабінет платника податків».
Завдяки ним можна сформувати, перевірити та надіслати до ДФС податкову звітність, перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником ПДВ, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою допоможе сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», – наголосила Людмила Подварчук.
Також, Людмила Миколаївна нагадала присутнім, що у разі виникнення питань щодо застосування податкового, митного законодавства, а також сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, платники податків та суб’єкти ЗЕД можуть скористатися загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом («ЗІР»).
Цей сервіс забезпечує можливість пошуку інформації по певному податку, напрямку діяльності, в тому числі з використанням ключових слів, шляхом перегляду за певні періоди інформації.
Адже користуючись сервісами, платники можуть заощадити власний робочий час та скоротити до мінімуму контакти з органами ДФС.
Крім того, фахівець відділу моніторингу та обліково-звітних систем ОДПІ Костина С.П. розповіла присутнім як правильно заповнити реквізити платіжних доручень на перерахування податків та зборів до бюджету. Також, вона нагадала присутнім, де на сайті можна знайти необхідну роз’яснювальну інформацію та безпосередньо самі реквізити.
У ході зустрічі присутні мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на свої запитання в режимі жвавого діалогу. На всі запитання платники отримали фахові відповіді.

Час декларувати доходи громадян отриманих у 2017 році

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що 01 січня 2018 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2017 року.
Під час цьогорічної кампанії, як і торік, задекларувати доходи мають громадяни, які:
- зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2017 рік та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору;
- мають право подати декларації для отримання податкової знижки.
Обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) у платників податків виникає:
- при отриманні доходів не від податкових агентів, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, тобто які не є підприємцями або не провадять незалежну професійну діяльність;
- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;
- при отриманні іноземних доходів;
- в інших випадках, передбачених законодавством.
Крім того нагадуємо, що напередодні нового року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 556 від 06.06.2017 року, яким внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення. Тобто, починаючи з 01 січня 2018 року декларація про майновий стан і доходи подається за оновленою формою.

За 2017 рік платники Києво-Святошинської ОДПІ сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 5 264 млн. грн.

Протягом січня-грудня 2017 року до Державного бюджету України надійшло 2 354,7 млн. грн., до місцевих – 2 909,0 млн. грн. Надходження до державного бюджету в розрізі основних податків склали:
податок на доходи фізичних осіб – 610 млн. грн.;
податок на прибуток – 290 млн. грн.;
податок на додану вартість – 1 187 млн. грн.;
військовий збір – 198,6 млн. грн.;
Місцеві бюджети протягом 2017 року отримали 2 909,0 млн. грн. Це на 470,8 млн. грн. більше показника відповідного періоду минулого року.
В розрізі основних податків це:
податок на доходи фізичних осіб – 1 830 млн. грн.;
плата за землю – 364 млн. грн.;
акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів 120 млн. грн.;
єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – суб’єктів спрощеної системи оподаткування – 393 млн. грн.
Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала понад 1 799 400,1 млн. гривень.
Києво-Святошинська ОДПІ наголошує на тому, що своєчасна та повна сплата податків і зборів до бюджетів усіх рівнів – це одна з передумов відновлення фінансової стабільності та добробуту нашої країни та кожного її громадянина.

Декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою

Києво-Святошинська ОДПІ інформує про зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація) та інструкції щодо її заповнення, які внесено наказом Мінфіну України № 556 від 06.06.2017 року «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України № 859 від 02 жовтня 2015 року» (далі – Наказ № 556).
Цей наказ набрав чинності 31 грудня 2017 року.
Тобто, починаючи з 01.01.2018 року, Декларація подається за новою формою в один із таких способів на вибір платника податку:
1) особисто платником податку або уповноваженою на це особою;
2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
3) засобами електронного зв’язку в електронній формі із застосуванням електронного цифрового підпису.
Декларації подаються за звітний (податковий) період, що дорівнює:
1) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 01 травня року, що настає за звітним;
2) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – підприємців – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
3) календарному кварталу – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
Якщо останній день строку подання декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Запрошуємо 26 січня 2018 року взяти участь у семінарі

Києво-Святошинська ОДПІ інформує, що 26 січня 2018 року в м. Києві відбудеться бухгалтерський семінар-практикум: «Закриваємо рік: звітність та виправлення помилок».
У роботі семінару візьмуть участь провідні фахівці Державної фіскальної служби України.
Програмою заходу передбачено розгляд питань:
зміни у нарахуванні ЄСВ;
донарахування сум до мінімальної заробітної плати;
нові види та розміри неоподатковуваних доходів;
нові правила бухобліку;
складання річної фінансової звітності;
для кого проведення аудиту є обов’язковим;
податкові накладні: від складання до реєстрації;
нові строки податкового кредиту;
новий порядок блокування накладних;
зміни у формування резервів;
безнадійні та сумнівні борги;
вимоги до первинних документів – чи є послаблення.
Суб’єкти господарювання матимуть змогу не лише отримати офіційну інформацію, а й поставити запитання лекторам.
Семінар відбудеться 26 січня 2018 року за адресою: м. Київ, Львівська площа, 8 (конгрес-хол ДФС).
За детальною інформацією просимо звертатися за телефонами: (044)-501-06-42, (066) 042-21-74, контактна особа – Оксана Воробйова.

Набрала чинності постанова «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що 05.01.2018 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» (далі – Постанова № 148).
Положенням визначено порядок ведення касових операцій у національній валюті України юридичними особами (крім банків) та їх відокремленими підрозділами незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, органами державної влади та органами місцевого самоврядування під час здійснення ними діяльності з виробництва, реалізації, придбання товарів чи іншої господарської діяльності, фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність, фізичними особами.
Крім того передбачена можливість, зокрема:
здійснення підприємством збору готівкової виручки (готівки), отриманої від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), для подальшого її здавання до банку з використанням комплексу технічних та програмних засобів, розташованих у місці здійснення готівкових розрахунків, які б забезпечували безпечне передавання коштів з робочих місць касирів до спеціально обладнаного приміщення для зберігання та подальшого здавання готівки до кас банків;
здавання готівкової виручки (готівки) до банку через відповідні служби, яким згідно із законодавством надано право на перевезення валютних цінностей та інкасацію коштів, або через підприємства, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації;
застосування, в разі наявності, сертифіката відкритого/посиленого ключа електронного цифрового підпису під час надання послуг в електронній формі або під час здійснення інформаційного обміну з іншими суб'єктами електронної взаємодії.
Водночас визнано такими, що втратили чинність, постанови Правління Національного банку України:
від 15 грудня 2004 року № 637 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні;
від 10 серпня 2005 року № 277 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»,;
від 13 грудня 2006 року № 454 «Про внесення змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»,;
від 29 квітня 2009 року № 252 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»,;
від 22 грудня 2010 року № 573 «Про внесення змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»;
від 06 червня 2013 року № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою»;
від 25 листопада 2016 року № 407 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 червня 2013 року № 210».
З текстом Постанови № 148 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30