ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

29-01-2018, 14:37

Ще раз про переваги звітування в електронному вигляді

Головне управління ДФС у Київській області наголошує, що звітування в електронному вигляді має ряд незаперечних переваг для платників податків:
- це економить час платників податків, адже відпадає необхідність відвідувати податкову інспекцію та витрачати час у чергах до «вікна» прийому звітності при поданні звітності, її достатньо сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм і передати через мережу Інтернет до податкового органу;
- зникає потреба слідкувати за оновленням бланків звітності та придбавати їх, так як програма оперативно оновлює формати подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційним каналам зв'язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів);
- всі звіти автоматично перевіряються на наявність арифметичних помилок та описок;
- платник податків отримує підтвердження доставки звітності (фіскальна служба висилає квитанцію про отримання податкової декларації каналами телекомунікаційного зв'язку)
- суб'єкти господарювання отримують можливість провести звірки по платежах та відслідковувати наявність податкового боргу.
Для подання звітів в електронному вигляді необхідно:
- отримати ключ електронного цифрового підпису в одному з Акредитованих Центрів сертифікації ключів;
- зареєструватися в Електронному кабінеті, який розміщено на сайті ДФС України, за допомогою отриманого електронного ключа як користувач Електронного кабінету;
- подати заяву до Договору про визнання електронного документообігу;
- після отримання квитанції про приєднання до електронного документообігу можна звітуватися до контролюючого органу в електронному вигляді.

Продаєте нерухомість - звіт про її оціночну вартість має бути зареєстрований в єдиній базі даних звітів про оцінку

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу платників податків на зміни, внесені до статті 172 Податкового кодексу України Законом від 07.12.2017 №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».
Так, згідно з п.172.3 ст.172 ПКУ, дохід від продажу об’єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку згідно із законом.
Змінами, внесеними Законом №2245 до п.172.3 ст.172 ПКУ передбачено, що звіт про оціночну вартість об’єкта нерухомого майна має бути обов’язково зареєстрований в єдиній базі даних звітів про оцінку.
Законом №2245-VIII також встановлено, що єдина база даних звітів про оцінку – це інформаційно-телекомунікаційна система, до складу якої входять база даних та модуль електронного визначення оціночної вартості (з метою перевірки вартості об’єктів оподаткування, внесеної суб’єктом оціночної діяльності).
Єдина база даних звітів про оцінку забезпечує розміщення, створення, зберігання та оприлюднення всієї інформації про об’єкт нерухомості та його вартість, електронне визначення оціночної вартості, автоматичний обмін інформацією і документами з авторизованими електронними майданчиками та користування сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет.
Порядок ведення єдиної бази даних звітів про оцінку затверджується Фондом державного майна України. Внесення інформації зі звітів про оцінку до єдиної бази даних звітів про оцінку здійснюється суб’єктами оціночної діяльності через авторизовані електронні майданчики.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання звіту про суми податкових пільг

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу платників податків на необхідність своєчасного подання) звіту про суми податкових пільг
Обов’язок платника податків подавати контролюючим органам інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, та напрями їх використання передбачений п.п.16.1.6 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України.
Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.
Зазначений Порядок №1233 є обов’язковий для виконання суб’єктами господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету з отриманням податкових пільг.
Пунктом 3 Порядку № 1233 визначено, що звіт про суми податкових пільг подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.
Відповідно до п. 120.1 ст. 120 ПКУ неподання (крім випадків, якщо податкова декларація (розрахунок, звіт) не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.
Нормами п.111.1 ст.111 ПКУ за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, передбачено застосування таких видів юридичної відповідальності: фінансова, адміністративна, кримінальна.
Податковим кодексом передбачено подання відомостей про суми коштів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг), у вигляді звіту про суми податкових пільг.За неподання або несвоєчасне подання звіту про суми податкових пільг застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ст. 120 ПКУ.
Детальніше про розмір штрафної санкції та код бюджетної класифікації для її сплати ви можете дізнатись із листа ДФС України від 17.01.2018 №1390/7/99-99-12-02-04-17 «Про застосування штрафних санкцій за несвоєчасне подання (неподання) звіту про суми податкових пільг».

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30