ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

31-01-2018, 13:53

Повідомлення про відсутність об'єктів для обчислення екологічного податку

У Головному управлінні ДФС у Київській області нагадують, що відповідно до норм п.250.9 ст.250 ПКУ, якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати декларації відповідно до вимог Податкового кодексу.
Базовим податковим (звітним) періодом для екологічного податку є календарний квартал, - це визначено п. 250.1 та п. 250.9 ст. 250 ПКУ, тому граничний термін надання повідомлення про відсутність об'єктів для обчислення екологічного податку - 10 травня 2018 року.

Оновлений довідник Типів об’єктів оподаткування

У Головному управлінні ДФС у Київській області звертають увагу, що оновлений довідник Типів об’єктів оподаткування (станом на 22.12.2017 року), який слід використовувати при заповненні звіту за формою 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність», розміщений на офіційному сайті ДФС України.
Платник податків зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.
Об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, - це майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.
Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (додаток 10 до "Порядку обліку платників податків і зборів", який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 09.12.11 №1588, зі змінами та доповненнями) подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.
Довідник Типів об’єктів оподаткування станом на 22.12.2017року розміщено на офіційному сайті ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html.

Особливості деклараційної кампанії 2018 року
для фізичних осіб-громадян, які декларують свої доходи

Головне управління ДФС у Київській області нагадує про особливості деклараційної кампанії 2018 року, обумовлені змінами, які відбулися в Податковому кодексі України та набрали чинності в 2017 році.
Серед таких змін для фізичних осіб – громадян можна виділити наступне:
- Фізичним особам – платникам податку на доходи фізичних осіб за кредитом, що отриманий на придбання житла (іпотечний кредит), встановлено право на сплату суми податкового зобов'язання, нарахованої на суму боргу, прощеного кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності, протягом трьох років починаючи з року, в якому задекларовано суму такого податкового зобов'язання. За нормами Кодексу платник податку самостійно розраховує суми розстрочення таких податкових зобов'язань, які погашаються платником податків рівними частинами кожного календарного кварталу до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом;
- Статтею 174 Кодексу передбачено, що з 1 січня 2017 року об'єкти спадщини, які успадковуються членами сім'ї спадкодавця другого ступеня споріднення, оподатковуються за нульовою ставкою податку. Звертаємо увагу, що відповідно до норм п.п. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 Кодексу членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення для цілей розділу IV Кодексу вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька;
- Зміни в наданні податкової знижки за навчання: п. п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Кодексу викладено в новій редакції, згідно з яким з 1 січня 2017 року фізична особа – платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Тобто, з 1 січня 2017 року скасовано обмеження щодо суми коштів та обмеження щодо навчального періоду, за який здійснено таку сплату, а враховуватимуться фактично понесені платником податку витрати. При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу.
Крім того, за результатами 2017 року платник податку може скористатись правом на отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення, незалежно від того чи одержує такий член сім'ї заробітну плату.

Членам фермерських господарств для взяття на облік платниками єдиного внеску слід подати заяву

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що листом від 19.01.2018 №1638/7/99-99-13-02-01-17 «Про надання інформації» ДФС України повідомляє, що для взяття на облік платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування членам фермерських господарств, на яких не поширюється дія Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», необхідно подати до контролюючого органу за місцем проживання заяву про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 1-ЄСВ (далі – Заява) згідно з додатком 1 до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162.
У Заяві члену фермерського господарства необхідно обов’язково зазначити додаткову інформацію: податковий номер та найменування фермерського господарства, членом якого він є. Така Заява повинна бути додатково підписана Головою фермерського господарства.

Новації у застосуванні РРО

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2017року №984 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336 "Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".
Так, Постановою №984 підвищено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов'язковим, для окремих форм та умов проведення діяльності, з 200,0тис.грн. на один суб'єкт господарської діяльності до 500,0 тис. грн. на один суб'єкт господарювання, та з 75 тис. грн. на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів (надання послуг) до 250 тис. грн.
Крім того Постановою №984 зазначено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених у переліку, фізичні особи - підприємці платники єдиного податку 2-ї та 3-їгруп, незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищив1,0млн.грн., обов'язково застосовують РРО, як це визначено у п. 296.10 ст. 296 Податкового Кодексу.
Пункт 2 Постанови № 984 доповнено пунктом 21:"Дія цієї постанови не поширюється на суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами".
Постановою також внесено зміни до Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Сентябрь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30