ГОТУЮЧИСЬ НА ЗИМОВУ РИБАЛКУ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО БЕЗПЕКУ

22-02-2018, 15:40

ГОТУЮЧИСЬ НА ЗИМОВУ РИБАЛКУ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО БЕЗПЕКУ
Багато рибалок вважають, що по першому льоду рибалка буває найбільш вдалою. Саме тому, багато прагнуть вибратися до водойми після перших же морозів. Однак щоб рибна ловля пройшла якомога більш успішно і без будь-яких подій, слід дотримуватися ряду правил, що стосуються поведінки на льоду.
Саме головне з них полягає в зниженні рівня ризику. Не слід здійснювати вилов риби, якщо немає впевненості в міцності поверхні, адже якщо лід проломився і людина потрапить воду, то навіть короткочасне перебування в ній може дуже негативно відбитися на його стан здоров’я і на його життя в цілому. Причому, запалення легенів – далеко не найгірший варіант розвитку подій. Щоб оцінити надійність льоду, слід звернути увагу на його товщину, вона не повинна бути менше восьми сантиметрів (і це в самих тонких областях, наприклад, на течії).
Що взяти з собою на зимову рибалку?
Збираючись на риболовлю то слід заздалегідь придбати пешню і так звану «спасалку».
Перший пристрій являє собою мініатюрний лом, оснащений ручкою з деревини. З його допомогою досить легко прорубується ополонка, форма якої і розмір контролюються рибалкою. Також вона використовується і для того, щоб витягти з-під льоду рибу, якщо вона виявилася занадто великою. Другий інструмент зовні схожий з шилом, яке використовується для ремонту взуття. Він застосовуються в тому випадку, якщо людина вже провалився під лід. У загальному випадку об’єкт являє собою пару загострених штирів, обладнаних дерев’яними ручками і з’єднаних між собою за допомогою бичів. Встромляючи в поверхню то одне, то інше «шило», виникає можливість самостійно вибратися з ополонки. Такі пристосування можна виготовити і самостійно, достатньо взяти два дерев’яних циліндра і вбити в кожен з них по цвяху. Можна додатково придбати ніж з гострим лезом, зайвим на зимовій риболовлі він точно не буде.
Також необхідно взяти з собою мотузку, довжина якої становить не менше десяти метрів, яка може стати в нагоді для рятувальних заходів. Пригодиться для цих цілей і міцна довга палиця. Якщо лід все-таки проломився, то вона кладеться поперек ополонки, за рахунок чого людина може утримуватися на поверхні, навіть якщо місце характеризується швидкою течією.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31