КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

13-03-2018, 12:26

УВАГА ШАХРАЇ!

Києво-Святошинська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області попереджає про непоодинокі випадки шахрайства з боку невідомих осіб, які від імені начальника Васильківського відділення Києво-Святошинської ОДПІ просять перерахувати на картковий рахунок певну суму коштів для різних потреб. У разі неперерахування коштів погрожують проведенням позапланових документальних перевірок або пропонують вирішити питання щодо непроведення перевірок.
У разі виникнення такої ситуації необхідно повідомити за телефоном Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області «гарячої лінії» (044) 246 23 55.

ХТО ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ ДЕКЛАРУВАТИ ДОХОДИ

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) може бути як обов'язковим, так і добровільним.
Обов'язково подавати декларацію повинні такі категорії осіб:
1. Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування (п. 177.5 ПКУ). Звертаємо увагу: звітувати мають усі підприємці, які були на загальній системі у звітному році (і не обов'язково весь рік!). Декларацію слід подавати незалежно від того, чи провадилася фактично у звітному році підприємницька діяльність та чи були одержані від неї доходи. Сам факт перебування підприємця на загальній системі оподаткування приводить до обов'язку декларувати майновий стан і доходи.
2. Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність (п. 178.4 ПКУ). Так само як і підприємці, вони подають декларацію, навіть якщо розпочали діяльність протягом звітного року.
3. Фізичні особи, які неправомірно користувалися податковою соціальною пільгою, якщо сума недоплати та штрафу не була утримана податковим агентом. Таке могло статися, якщо платник отримував пільгу за кількома місцями одержання доходів або, наприклад, працівник чи працівниця втратили статус одинокої матері чи батька (одружився, вийшла заміж), але вчасно не повідомили про це роботодавця й продовжували користуватися пільгою «одинака». Якщо податковий агент із якоїсь причини не утримав суму недоплати та штрафу (який становить 100 % від суми недоплати) з доходу працівника, останній мусить відобразити ці суми в річній декларації (пп. 169.2.4 ПКУ).
4. Фізичні особи, у яких після звільнення залишилася не утримана (через недостатність доходу) недоплата з податку, виявлена під час перерахунку. Таку суму недоплати відображають у річній декларації в складі зобов'язань платника (пп. 169.4.4 ПКУ).
5. Фізичні особи, у яких за попереднім місцем роботи залишилася заборгованість із податку, нарахованого на суму невитрачених підзвітних коштів (пп. 170.9.1 ПКУ). Потрібно задекларувати таку суму та самостійно сплатити податок.
6. Іноземці, які у звітному році набули ста¬тусу резидента України. За результатами такого року вони повинні задекларувати доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи (пп. 170.10.4 ПКУ).
7. Резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання. Згідно з п. 179.3 ПКУ такі особи зобов'язані надати податкову декларацію не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду. На підставі даних декларації фіскальна служба видає довідку про сплату податку та відсутність податкових зобов'язань, яку надалі слід подати до органів митного контролю під час перетину кордону. Це єдиний випадок, коли декларація подається не за рік, а за звітний період із початку поточного року до дня подання такої декларації. Якщо ж обов'язок із подання декларації не виконувався раніше, її подають за три останні податкові періоди (п. 2 Порядку № 1243).
8. Фізичні особи, які не включили суми оподатковуваного доходу до розрахунку загальних оподатковуваних доходів минулих податкових періодів (такі суми могли бути виявлені самостійно або контролюючим органом) (пп. 164.2.6 ПКУ).
Окрім того, якщо доходи протягом звітного року отримано платником податку, який помер, обов’язок із декларування доходів від його імені покладається на спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) (п. 179.6 ПКУ).
Також від імені платника податку задекларувати доходи мусить державний виконавець, уповноважений здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника, якого визнали банкрутом.

ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ СПЛАТИЛИ 988,8 МЛН. ГРН. ПОДАТКОВИХ ПЛАТЕЖІВ

За січень-лютий 2018 року платники податків Києво-Святошинської ОДПІ сплатили до бюджетів усіх рівнів 988,8 млн. гривень податкових платежів. Цьогорічні надходження на 165,9 млн. гривень перевищують надходження аналогічного періоду минулого року.
Із загальної суми до Державного бюджету України потрапило понад 448,7 млн. гривень. Решту, 540,1 млн. гривень отримали місцеві скарбнички.
Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад є єдиний соціальний внесок. У січні-лютому 2018 року від суб’єктів господарювання Києво-Святошинської ОДПІ надійшло майже 34,2 млн. грн., що на 10 млн. грн. більше минулорічних надходжень за відповідний період.

ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВЕДЕННЯ КАСОВИХ ОПЕРАЦІЙ НАБРАЛИ ЧИННОСТІ

5 січня набрала чинності Постанова Правління Національного банку України від 29.12.2017 №148 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.
Починаючи з 5 січня оприбуткуванням готівки в касах установ/підприємств/відокремлених підрозділів, які проводять готівкові розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги/застосуванням РРО та КОРО (у разі застосування КОРО без застосування РРО), є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів/фіскальних звітних чеків (або даних розрахункових квитанцій) – саме так вказано у пункті 11 Положення.
Відтепер установа/підприємство зобов'язане розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касі установи/підприємства на підставі Положення №148, у якому максимально врахувати особливості роботи як установи/підприємства, так і його відокремлених підрозділів (внутрішній трудовий розпорядок, режим роботи, графіки змінності, порядок та особливості здавання готівкової виручки (готівки) до банку). А для відокремлених підрозділів установи/підприємства порядок оприбуткування готівки в касі встановлюється та доводиться внутрішніми документами установи/підприємства. Розроблений порядок повинен відповідати вимогам цього Положення та не суперечити законодавству України.
Граничні суми готівкових розрахунків залишились без змін, тобто:
між підприємствами (підприємцями) протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами – у розмірі 10 000 гривень;
між підприємством (підприємцем) та фізичною особою протягом одного дня – у розмірі 50 000 гривень;
між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню – у розмірі 50 000 гривень.
Ця норма прямо передбачена в Положенні (пункти 6 та 7), а постанова Національного банку № 210 втратила чинність згідно постанови №148.
Наведені вище обмеження, як і раніше, не стосуються:
- розрахунків суб'єктів господарювання з бюджетами та державними цільовими фондами;
- добровільних пожертвувань та благодійної допомоги;
- використання готівки, виданої на відрядження.
Крім того, Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджені нові типові форми касових документів, а саме:
- відомості на виплату готівки;
- прибуткового касового ордера (форма № КО-1);
- видаткового касового ордера (форма № КО-2);
- журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів (форми № КО-3 та КО-3а);
- касової книги (форма № КО-4);
- книги обліку виданої та прийнятої старшим касиром готівки (форма №КО-5);
- акта про результати інвентаризації наявних коштів;
- акта про перевірку дотримання порядку ведення операцій із готівкою.
Тож починаючи з 5 січня суб’єкти господарювання повинні використовувати для оформлення касових операцій касові документи, які відповідають вимогам типових форм, затверджених Постановою № 148.

ЗАПРОШУЄМО 16 БЕРЕЗНЯ 2018 РОКУ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ЗУСТРІЧІ

Києво-Святошинська ОДПІ інформує, що 16 березня 2018 року відбудеться зустріч Києво-Святошинської ОДПІ із суб’єктами малого та середнього бізнесу на тему: «Деклараційна компанія 2017. Податкова знижка».
У зустрічі візьмуть участь начальник відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Києво-Святошинської ОДПІ Міхольов Валерій Юрійович та провідні фахівці.
Фізичні особи матимуть змогу не лише отримати офіційну інформацію, а й поставити запитання провідним фахівцям.
Зустріч відбудеться 16 березня 2018 року о 1200 год. у приміщенні Києво-Святошинської ОДПІ за адресою: м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34. Контактний телефон (044) 406-09-11.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30