КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

19-03-2018, 17:19

КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:
«Деклараційна кампанія 2017. Податкова знижка» – головна тема зустрічі з фізичними особами у Києво-Святошинській ОДПІ

Нещодавно у приміщенні Києво-Святошинської ОДПІ у м. Вишневе відбулася зустріч за участю заступник начальника інспекції – начальника Васильківського відділення Волощук Н.В та Міхольова В.Ю. – начальника відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску.
Зустріч відбулася з метою обговорення актуальних питань кампанії декларування громадянами свого майнового стану та доходів, отриманих в 2017 році та отримання права на податкову знижку.
На початку зустрічі Наталія Валеріївна зазначила, що головне завдання податківців – це надання високоякісного сервісу громадянам та представникам бізнесу, сприяти взаєморозумінню та партнерським відносинам з платниками податків.
Під час зустрічі надані роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадянами, одержаних в 2017 році. Начальник відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Валерій Юрійович наголосили, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2017 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, зокрема: доходи від осіб, які не є податковими агентами (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи); від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи; інвестиційний прибуток; будь-які іноземні доходи; доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався; в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду тощо, повинні до 01 травня 2018 року задекларувати такі доходи у річній податковій декларації про майновий стан і доходи. Також Міхольов В.Ю. звернув увагу присутніх на те, що кожен має право скористатися податковою знижкою за наслідками звітного податкового року. Для того щоб отримати податкову знижку за результатами 2017 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2018 року.
В ході проведення зустрічі були розглянуті конкретні приклади обов’язкового декларування доходів та подачі декларації за 2017 рік, а також питання щодо термінів і способів подання податкових декларацій, можливості подати декларацію в електронному вигляді. Особливо цікавив громадян порядок оформлення податкової знижки.
Крім того, під час заходу всім присутнім надані практичні рекомендації щодо заповнення декларації та надана друкована продукція (листівки, пам’ятки, буклети, брошури) з питань декларування доходів громадян.
Наприкінці зустрічі Волощук Наталія повідомила, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2017 року, наближається до завершення та закликала громадян не зволікати з поданням декларації до останнього дня.
На всі питання присутні отримали змістовні відповіді.

Запрошуємо
23 березня 2018 року взяти участь у тематичному семінарі
Києво-Святошинської ОДПІ

Києво-Святошинська ОДПІ запрошує суб’єктів малого та середнього бізнесу взяти участь у тематичному семінарі на тему: «Правильність заповнення реквізитів у платіжних документах. Електронні сервіси ДФС України. Антикорупційний сервіс ДФС України «Пульс»».
У роботі тематичного семінару візьмуть участь в. о. начальника Києво-Святошинської ОДПІ Орленко Ігор Миколайович та провідні фахівці.
Семінар відбудеться 23 березня 2018 року об 1100 год. у приміщенні Києво-Святошинської ОДПІ за адресою: м. Вишневе, вул. Ломоносова, 34. Контактний телефон (044) 406-09-11.

21 березня 2018 року реєстрація податкових накладних буде неможлива

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що з метою реалізації норм пункту 201.16 статті 201 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році» № 2245-VIII від 07.12.2017 року ДФСУ повідомляє про проведення технологічних і регламентних робіт в автоматизованих системах УКРІНФОРМ, в зв'язку з чим в 23 години 00 хвилин 20 березня 2018 року тимчасово буде припинено роботу Єдиного реєстру податкових накладних та деяких електронних сервісів для платників податку на додану вартість, що в ІТС «Електрон ний кабінет».
Функціонування ЄРПН і електронних сервісів буде відновлена після завершення технічних робіт, але не пізніше 10 години 00 хвилин 22 березня 2018 року.

Де подавати податкову декларацію, якщо дохід отримуєте в одному місці, а прописані в іншому?

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п. 49.1 ст. 49 ПКУ).
Відповідно до п. 45.1 ст. 45 ПКУ, платник податків – фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу.
Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.
Отже, платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію, але на той час проживає не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, має подати податкову декларацію до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.
У випадку, якщо фізична особа знята з реєстрації за однією податковою адресою та не зареєстрована за іншою, то вона повинна подати річну податкову декларацію до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.

Куди оскаржувати рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що рішення про відмову в реєстрації можна ос¬каржити в адміністративному або судовому порядку. Розгляд скарг на рішення комісій про відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування здійснюватиме спе¬ціальна комісія Державної фіскальної служби України з питань розгляду скарг, яка є постійно діючим колегіальним органом Державної фіскальної служби України за участю вповноваженої особи Мінфіну України.
Подати скаргу можна буде тільки в електрон¬ному вигляді. Термін – упродовж 10 календар¬них днів після набрання чинності рішенням ко¬місії. У порядку розгляду скарг не сказано про граничний термін розгляду скарги. Але згідно з пп. 56.23.3 ПКУ скарга на рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових на¬кладних розглядається протягом 10 календар¬них днів із дня її отримання. Якщо рішення буде позитивним або чиновники пропустять відведе¬ний термін, податкову накладну чи розрахунок коригування повинні зареєструвати. Крім того нагадуємо: платники податку нещодавно вже сти-калися із ситуацією, коли за їхніми скаргами не приймалися рішення, але при цьому й податкові накладні не реєструвалися.

Довідку про доходи можна отримати на сайті фіскальної служби через Електронний кабінет

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, для того щоб отримати довідку про доходи, не обов’язково потрібно йти до Державної податкової служби. Це можна зробити через Електронний кабінет.
Для формування Запиту доопрацьовано «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності». Цей сервіс розміщений на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби та є загальнодоступним для використання.
Для полегшення користування спеціалізованим програмним забезпеченням розроблено та розміщено на офіційному веб-сайті ДФС «Порядок формування запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису та отримання відповіді на запит з ДФС».
Запит підписується електронним цифровим підписом з одночасним застосовуванням посиленого сертифікату, після чого надсилається до ДФС на єдину електронну адресу подання звітності.
Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.
Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.
Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків надаються відповідно до форми № 1ДФ; декларації платника єдиного податку фізичної особи – підприємця; декларації про майновий стан і доходи.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30