КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

3-04-2018, 18:43

Змінено Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних

24 березня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 204 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – Постанова № 204), яка внесла зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – Постанова № 1246).
Зокрема Постановою № 204 внесено наступні зміни:
- операційний день триває в робочі дні з 8-ї до 20-ї години. Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочій день, такий день вважається операційним днем;
- у разі зупинення реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування формується квитанція про зупинення реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування. Така квитанція одночасно надсилається постачальнику (продавцю) та отримувачу (покупцю) - платнику податку;
- податкова накладна та/або розрахунок коригування, реєстрацію яких зупинено, реєструється у день настання однієї з таких подій:
• прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію податкової накладної та/або розрахунку коригування;
• набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію податкової накладної та/або розрахунку коригування (у разі надходження до ДФС відповідного рішення);
• неприйняття та/або відсутність реєстрації в установленому порядку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування.
Зі зміненою редакцією тексту Постанови № 1246 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua)

Термін сплати податку на доходи фізичних осіб згідно поданої декларацією про майновий стан та доходи

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що відповідно до п.179.7 ст.179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан та доходи.
Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених р.IV Податкового кодексу України.
Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Про роботу Центру обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ

У березні 2018 року Центром обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ (далі - ЦОП) було надано 6565 адміністративних послуг.
У зазначеному періоді видано 1591 довідок про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.
Довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України отримали 262 платників.
За реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок до центру обслуговування звернулося 558 суб’єктів підприємницької діяльності.
Стати платниками єдиного податку виявили бажання 940 суб`єктів підприємницької діяльності, 528 платників податків отримали витяг з реєстру платників єдиного податку, також було надано 363 послуг з реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку.
Платникам податків видано 2239 довідок про джерела виплачених доходів та утриманих податків та інші адміністративні послуги.
Співробітники ЦОП надають також усні консультації та роз’яснення з питань податкового законодавства, загальна кількість таких усних звернень склала 2548.
Працівниками ЦОП отримано та відпрацьовано 4062 вхідних кореспонденцій.
Від платників податків протягом березня місяця 2018 року було прийнято та внесено до бази даних Києво-Святошинської ОДПІ 95552 податкових звітів.

Щодо розгляду запитів щодо надання публічної інформації у березні 2018 року

З початку року 2018 року до Києво-Святошинської ОДПІ надійшло 5 запитів щодо надання публічної інформації засобами поштового зв’язку та електронною поштою від юридичних осіб.
Запитувану інформацію надано по всіх запитах. Відповідь на запити про надання публічної інформації надаються у спосіб, обраний запитувачем, та у визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації» терміни, тобто протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту до ОДПІ.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30